Архів новин

07 декабря 2015

Про призначення субсидій та державних соціальних допомог в умовах перейменувань вулиць

Відповідно до Закону України від 09.04.2015 №317 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» сьогодні відбувається перейменування вулиць, провулків, проспектів, що викликає багато запитань з боку громадян, які користуються житловими субсидіями та державними соціальними допомогами, проце інформує Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації...

АНОНС. Молодь Луганщини каже «НІ» проявам насильства: 8 грудня відбудеться соціальна акція «Єднаймося проти насильства!»

На Луганщині триває обласний етап щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходить із 25 листопада по 10 грудня. У рамках акції 8 грудня 2015 року о 14.00 на території Міського палацу культури (просп. Хіміків, 28, м. Сєвєродонецьк) відбудеться молодіжна соціальна акція «Єднаймося проти насильства!».

 

Під час акції молодь викладе помаранчево-синій знак нескінченності довжиною 10 метрів, що символізуватиме поєднання чоловічого та жіночого начал. Також усі бажаючі зможуть залишити помаранчевий відбиток долоні, що також символізуватиме приєднання до боротьби із різними видами насильства. Запланована участь заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

16 днів проти насильства на Луганщині. Молодь Сватівського району каже «STOP насильство»

Напружена військово-політична ситуація на Луганщині залишає відбиток на світогляді як дорослих, так і дітей. Діти є надчутливими до будь-яких проявів насильства. Нещодавно вся Україна дізналася про Сватівський район, у якому відбулися трагічні події, викликані конфліктом на сході держави.

 

Учні Сватівського навчально-виховного комплексу, яким на власному досвіді довелося пережити наслідки трагедії, долучилися до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та сказали рішуче «НІ» насильству. Учні провели флеш-моб «STOP насильство», у ході якого всі бажаючі могли сфотографуватися із тематичним написом «Насильству – НІ!». Згодом із усіх світлин було зроблено великий фотоколаж, який символізує приєднання молодих сватівчан до боротьби із різними проявами насильства.

На Луганщині відзначили Міжнародний день волонтера

5 грудня в Сєвєродонецьку відбувся обласний форум громадських активістів, які надають допомогу Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним особам та усім хто потребує допомоги з нагоди Міжнародного дня волонтерів.

 

У заході взяли участь керівництво облдержадміністрації, представники всеукраїнських і міжнародних благодійних і волонтерських організацій, військові, які зараз несуть службу в Луганській області, активісти з інших регіонів України, міст і районів області.

 

Під час роботи форуму його учасники змогли долучитись до національних консультацій у форматі Skype-конференції на тему «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження Цілей сталого розвитку?» у рамках роботи Всесвітнього кафе, ініційованого ресурсним центром для громадянського суспільства «Гурт».

На Луганщині відзначили Міжнародний день волонтера

5 грудня в Сєвєродонецьку відбувся обласний форум громадських активістів, які надають допомогу Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним особам та усім хто потребує допомоги з нагоди Міжнародного дня волонтерів.

 

У заході взяли участь керівництво облдержадміністрації, представники всеукраїнських і міжнародних благодійних і волонтерських організацій, військові, які зараз несуть службу в Луганській області, активісти з інших регіонів України, міст і районів області.

 

Під час роботи форуму його учасники змогли долучитись до національних консультацій у форматі Skype-конференції на тему «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження Цілей сталого розвитку?» у рамках роботи Всесвітнього кафе, ініційованого ресурсним центром для громадянського суспільства «Гурт».

Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності в області відсутня

Виконавча дирекція Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надає інформацію стосовно виконання функцій, покладених діючим законодавством на органи Фонду, з початку 2015 року станом на 1 грудня 2015 року.

 

Профінансовано матеріальне забезпечення на загальну суму 75,6 млн. грн., у тому числі:

-         по тимчасовій непрацездатності – 55,0 млн.грн.;

-         по вагітності та пологах – 20,2 млн.грн.;

-         на поховання – 0,4 млн.грн.

 

Заборгованість по фінансуванню матеріального забезпечення відсутня.

Луганські борці – на п’єдисталі кубку України

З 2 по 4 грудня у Черкасах відбувся Кубок України серед чоловіків з греко-римської боротьби.

В Луганській області триває ІІ тур вакцинації проти поліомієліту

Днями директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Петро Клименко з метою ознайомлення з організацією роботи щодо імунопрофілактики, у тому числі й поліомієліту, відвідав  медичні заклади міст Рубіжного та Сєвєродонецька. Він зазначив, що заходи в цьому напряму здійснюються на відповідному рівні.

У Троїцькому позиції українських військових обстрілював снайпер. Є поранений

Учора, 6 грудня, по позиціях наших бійців поблизу села Троїцьке Попаснянського району вів прицільний вогонь снайпер терористів. Унаслідок обстрілу близько 15:00 було поранено військовослужбовця 1978 р. н. із Львівської області. Постраждалого доставлено до районної лікарні, де йому надається вся необхідна допомога. 

Підсумки кубку і чемпіонату України з пауерліфтингу

У місті Коломия (Івано-Франківської область) пройшли заключні змагання з пауерліфтингу.

Шановні колеги! Шановні працівники органів місцевого самоврядування Луганської області!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем місцевого самоврядування!

30-річчя творчої діяльності заслуженого артиста України Івана Шербула відсвяткували в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі

6 грудня 2015 року колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру запросив своїх шанувальників до міського Палацу культури, щоб разом привітати талановитого актора, співака, композитора заслуженого артиста України Івана Шербула з 30-річчям творчої діяльності.

За ці роки на сцені театру Іваном Петровичем було зіграно близько 70 ролей, здебільшого комедійного плану в музичних виставах. До того ж в грудні минулого року він був першим актором колективу, який перемістився з окупованої території для відродження театру на Сєвєродонецькій землі.  Тут він спробував себе також в якості режисера, взявши до постановки “Наталку Полтавку” І.Котляревського. Він створив власну сценічну версію твору, вдосконалив вокальні партії персонажів і майстерно, з притаманним йому народним гумором виконав у виставі роль Возного.

Крім того, що заслужений артист України Іван Шербул є членом Національної спілки театральних діячів України, членом обласного об’єднання композиторів Луганщини, він ще й активний громадський діяч. За вагомий особистий внесок у справу українського національного відродження, розбудову та зміцнення Української держави Іван Петрович був нагороджений медаллю Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка.

В цей святковий день Розпорядженням голови обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації за вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва, з нагоди відзначення 30-річчя творчої діяльності актор драми провідний майстер сцени, заслужений артист України Іван Шербул був нагороджений почесною відзнакою “За розвиток регіону”. Нагороду акторові вручила перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк. У своєму вітальному слові вона відзначила активну громадянську позицію Івана Шербула і побажала йому здоров'я, наснаги і натхнення для подальших звершень на ниві театрального мистецтва.

Українська пісня захоплює Івана Петровича не тільки як виконавця, а ще й як композитора. Близько семи десятків пісень написані ним на вірші письменників Луганщини (Івана Низового, Андрія Медведенка, Валентини Повар, Генадія Коротича та багатьох інших). Саме ці пісні заповнювали простір  концерту, в якому брали участь, крім Івана Шербула, актори і балет театру, інструментальний ансамбль “Караван”. З нагоди творчого ювілею актора вітали колеги, друзі, керівництво театру в особі директора Сергія Дорофєєва і заступника директора Сергія Реготуна, представники закладів культури області, заступник начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Виборний. 

Творчість Івана Шербула давно стала для культури Луганської області неоціненним надбанням. За його участі проходять майже всі заходи обласного  і державного рівня. І зараз він не втрачає своєї творчої індивідуальності і сили працювати в ім'я рідного театру і всієї України.