Архів новин

09 декабря 2015

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області щодо фінансування пенсій станом на 7 грудня 2015 року профінансовано на виплату пенсій в Луганській області суму 115 062,22 тис. грн., з них:

 

-         вузол поштового зв’язку з 4 по 7 грудня;

-         установи банків з 4 по 6 грудня.

Учні Луганщини взяли участь у конкурсах імені Петра Яцика та Тараса Шевченка

У Луганській області 5 грудня 2015 року відбувся обласний етап XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Цього року у філологічному змаганні взяли участь 96 учнів загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних навчальних закладів, 28 студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації з усіх територій Луганської області, контрольованих українською владою.

Опалювальний сезон в області проходить у стабільному режимі

Станом на 7 грудня 2015 року в Луганській області з 605 котелень запущено 604 котельні, усі 1790 об’єктів житлового фонду з централізованим опаленням забезпечено теплоносієм, опалюється 624 об’єкти соціальної сфери, що становить 99,4 % від їх загальної кількості, а саме..

Опалювальний сезон в області проходить у стабільному режимі

Станом на 7 грудня 2015 року в Луганській області з 605 котелень запущено 604 котельні, усі 1790 об’єктів житлового фонду з централізованим опаленням забезпечено теплоносієм, опалюється 624 об’єкти соціальної сфери, що становить 99,4 % від їх загальної кількості, а саме:

-         школи – 305 об’єктів (99,7 %);

-         дошкільні навчальні заклади – 251 об’єкт (100 %);

-         лікарні – 68 об’єктів (100 %).

Брифінг для ЗМІ «Про діяльність архівних установ в Луганській області» за участю директора Держархіву

Архіви нашої держави містять безцінні свідоцтва історії України, які є невід'ємною частиною світової інтелектуальної скарбниці.

Архівна галузь Луганщини має свою 90-річну історію та зберігає всю історію Луганської області. Державний архів Луганської області, організований у вересні 1925 року, пройшов непростий шлях становлення, ставши історико-архівною та науково-дослідною установою.

Архівісти Луганщини за довоєнний період провели ґрунтовну роботу щодо комплектування архівними документами установ, підприємств та організацій, здійснили значну наукову, публіцистичну та методичну діяльність.

Разом з усією Україною та світовою спільнотою архів пережив страшні роки Другої світової війни, коли безцінні історичні джерела зазнали непоправних втрат: нищилися, вивозилися за кордон, зникали безслідно.

На Луганщині створено Регіональний сервісний центр МВС

Відтепер в Луганській області функції реєстраційно-екзаменаційних відділів ДАІ буде виконувати Регіональний сервісний центр МВС.

Нова структура створена в ході реформування системи Міністерства внутрішніх справ, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 889 «Про утворення територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ».

Луганські богатирі стали другими у фіналі «STRONGMAN OPEN CHALLENGE – 2015»

У Сєвєродонецьку в Льодовому Палаці спорту пройшов фінал командного Кубку України «Strongman Open Challenge – 2015».

В змаганнях взяли участь представники чотирьох областей: Запорізької, Луганської, Миколаївської та Полтавської.

Наші гирьовики завоювали кубок України

З 3 по 5 грудня у Харкові пройшов кубок України з гирьового спорту.

Участь в змаганнях взяли більше 120 спортсменів з 13 областей та міста Києва.

Луганщину представляли дев’ять спортсменів.

Луганські спортсмени – на п’єдисталі турніру чотирьох націй

З 4 по 6 грудня в Турині (Італія) пройшли змагання зі стрибків у воду серед збірних команд України, Росії, Германії та Італії.

До складу збірної України увійшли і п’ять луганських спортсменів: Олександр Горшковозов, Влада Таценко, Ганна Письменська, Анастасія Недобіга, Ганна Красношлик.

Всі наші спортсмени показали хороші результати та завоювали медалі до скарбнички

На Луганщині відбулася молодіжна соціальна акція «Єднаймося проти насильства»

На Луганщині триває обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Сьогодні в місті Сєвєродонецьку відбулася молодіжна соціальна акція «Єднаймося проти насильства».

 

В акції взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук, представник польового офісу УВКБ ООН у Сєвєродонецьку Іван Погудін, студентська молодь. «Ми кажемо рішуче «Ні» насильству над жінками, домашньому насильству. Молодь Луганщини підтверджує свою чітку позицію з цього питання. Сьогодні ми викладемо помаранчево-синій символ нескінченності, що утворює собою поєднання жіночого та чоловічого начал», – зазначила Ольга Лішик.

Медалью святого Роха награждена медсестра Рубежанской больницы.

Медалью святого Роха награждена медсестра Рубежанской больницы.
Эта награда, которую вручают лучшим медсестрам Украины, - в настоящее время единственная в Луганской области.
Медаль основана Ассоциацией инфекционистов Украины в честь святого Роха, которого считают защитником от чумы и эпидемий
инфекционных болезней. Ежегодно этой медалью Ассоциация инфекционистов Украины награждает за профессионализм и милосердие
самых достойных и преданных своему делу медсестер инфекционной службы.