Архів новин

10 декабря 2015

Тука: «Я думаю, що смерті наших захисників і корупція абсолютно пов’язані між собою ланцюжки»

Сьогодні, 10 грудня, у Луганській обласній ВЦА пройшла спільна прес-конференція керівника Луганської обласної ВЦА Георгія Туки та начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрія Покиньбороди. 

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на вистави мешканців Старобільська та Лисичанська

11 грудня 2015 року в приміщенні Старобільського районного Будинку культури та 16 грудня 2015 року в приміщенні Лисичанського міського Палацу культури відбудуться покази вистави "Обережно - жінки!". 

Французька комедія "Обережно - жінки!" це неперевершена постановка справжнього майстра режисури заслуженого діяча мистецтв України В. Московченка, сценографія та костюми талановитого художника І. Лубської та гра акторів, яка не залишає байдужим жодного глядача у залі. 

Запрошуємо всіх шанувальників мистецтва долучитися до світу театру у Вашому місті!

 

В Краєзнавчому музеї м. Лисичанська проходитеме виставка декоративно-прикладного мистецтва

З 15 по 30 грудня в Краєзнавчому музеї м. Лисичанська проходитеме виставка декоративно-прикладного мистецтва, присвячена Різдвяним та Новорічним святам – «Різдвяне диво».

В перший день виставки об 11 годині планується проведення майстер-класу з витинанки. Його проводитиме майстер декоративно-прикладного мистецтва Л.І. Лисицька (клуб «Райдуга талантів»).

На виставці будуть представлені роботи майстрів 

м. Лисичанська, м. Сєвєродонецька, м. Рубіжного, Новопсковського, Новоайдарського районів.

Відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

19 грудня 2015 року о 17.00 відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.  
Концерт присвячено творчості Людвіга ван Бетховена - німецького  композитора, диригента і піаніста.  Бетховен -  один з найбільш шанованих і виконуваних композиторів у світі.
Диригент: Євген Тутевич
Солісти: Народний артист України, лауреат Национальной премии України ім. Тараса Шевченко Анатолій Баженов, скрипка /м.Київ/
Народний артист України Іван Кучер, віолончель /м.Київ/
Заслужений артист України Юрій Кот, фортепіано /м.Київ/
Лектор - музикознавець  - Тетяна Пліс
В програмі:
Людвиг ван Бетховен
Потрійний концерт для скрипки, віолончелі і фортепіано з оркестром, до мажор;
Симфонія №5, до мінор

Квитки можна придбати з 14 по 19  грудня в Сєвєродонецькому обласному  музичному училищі ім.С.С.Прокоф'єва, з 12.00 до 17.00.

Довідки за телефонами: 066-219-55-80; 063-326-62-55

Нарада з питань обслуговування абонентів Попаснянського району газопостачальним підприємством ПАО "Луганськгаз"

08.12.2015 відбулася нарада з питань відновлення роботи Попаснянського міжрайонного управління газового господарства та обслуговування споживачів Попаснянського району з проведення перерахунків на предмет заборгованості за спожитий природний газ.

В ході наради досягнуто домовленість організувати зустріч стосовно роз’яснення населенню Попаснянського району щодо правил споживання, тарифоутворення та оплати за спожиті енергоносії.

Протягом 11 місяців Луганським обласним центром зайнятості працевлаштовано більше ніж 11 тисяч осіб

Протягом 11 місяців 2015 року послугами обласної служби зайнятості скористалися майже 34,3 тис. безробітних. Із загальної чисельності безробітних громадян, які перебували на обліку: 56,5 % – жінки, 39,3 % –  молодь у віці до 35 років. За цей період до центрів зайнятості  області надійшла інформація про наявність більше ніж 12,4 тис. вільних робочих місць майже від  2 тис. роботодавців області.

Прес-конференція голови ЛОДА – керівника обласної ВЦА Георгія Туки та начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрія Покиньбороди за темою: «Про боротьбу з корупцією у Луганській області».

Прес-конференція голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки та начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрія Покиньбороди за темою: «Про боротьбу з корупцією у Луганській області».

На базі Державного архіву Луганської області планується створення регіонального архівного інформаційного центру «Архіви Луганщини»

Про роботу архівних установ Луганської області йшлося на брифінгу для ЗМІ за участю директора Державного архіву Луганської області Катерини Безгинської.

Вона зазначила, що у 2014 році перед архівними установами нашої області виникла реальна загроза масштабного знищення документів Національного архівного фонду України. Це пов’язано з тим, що частина установ та документів залишилася на тимчасово окупованій території області.

Анонс подій Четвер 10.12.2015.

- Прес-конференція голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки та начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрія Покиньбороди за темою: «Про боротьбу з корупцією у Луганській області».
м. Сєвєродонецьк, проспект Радянський, 59, 3-й поверх, зал засідань (к. 3).

Початок 12:00.

 

 

За 11 місяців поточного року службою зайнятості працевлаштовано більше 11 тисяч громадян

Протягом 11 місяців 2015 року послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися майже 34,3 тис. безробітних. Із загальної чисельності безробітних громадян, які перебували на обліку: 56,5% – жінки, 39,3% складає молодь у віці до 35 років. Протягом зазначеного періоду поточного року до центрів зайнятості Луганської області надійшла інформація про наявність більше 12,4 тис. вільних робочих місць майже від 2 тис. роботодавців області.

 

З метою оперативного і якісного вирішення питання працевлаштування безробітних, у тому числі соціально вразливих категорій громадян, центрами зайнятості Луганської області проводиться активна політика на ринку праці. Так, протягом січня – листопада 2015 року постійне місце роботи за направленням служби зайнятості отримали більше 11,5 тис. осіб. Отримали одноразову виплату допомоги та відкрили власну справу 105 осіб. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску працевлаштовано 152 особи.

Фахівці центрів зайнятості відвідали поранених бійців військового мобільного шпиталю в місті Сватове

8 грудня 2015 року представники Луганського обласного та Сватівського районного центрів зайнятості відвідали військовий мобільний шпиталь, що знаходиться у місті Сватово. Заступник директора Луганського обласного центру зайнятості Дмитро Поліщук привітав хворих та поранених бійців із зони АТО, побажав їм віри в себе, впевненості у своїх силах і підтвердив, що фахівцями центрів надавалася та й надалі надаватиметься вся необхідна допомога особам з інвалідністю та учасникам АТО, щоб вони відчували себе затребуваними в суспільстві. За сприяння Луганської обласної організації ВСЖТ «За майбутнє дітей» у якості підтримки всім надано гуманітарну допомогу в рамках виконання Всеукраїнської благодійної програми «Добро – людям», а саме медичні матеріали та одяг. 

На Біловодщині поглиблюється взаємодія управління соцзахисту населення та центру зайнятості для допомоги переселенцям

Ефективною формою надання допомоги внутрішньо переміщеним особам є співпраця із соціальними партнерами, а саме з управлінням соціального захисту населення, де безпосередньо проходить реєстрація та ведення обліку переселенців.

 

Задля максимального охоплення працездатного населення з числа внутрішньо переміщених осіб та надання їм усієї необхідної інформації, 8 грудня 2015 року спеціалістами Біловодського районного центру зайнятості проведений черговий профконсультаційний захід в управлінні соціального захисту населення Біловодської районної державної адміністрації.

У Марківському районі навчають безробітних громадян шляхам протидії торгівлі людьми

9 грудня 2015 року відбулася чергова дискусія безробітних громадян зі спеціалістами Марківського районного центру зайнятості з питань запобігання та протидії торгівлі людьми.

 

Практичний досвід роботи по запобіганню торгівлі людьми свідчить, що велику негативну роль у поширенні злочину «Торгівля людьми» відіграє недостатня обізнаність населення щодо можливостей працевлаштування за кордоном. Більшість потерпілих про своє реальне становище в іншій державі отримують уявлення вже після перетину кордону України. 

У Сєвєродонецьку проведено семінар із ґендерних питань щодо проблеми насильства в сім’ї

9 грудня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості проведено семінар із ґендерних питань за темою: «Проблема насильства в сім’ї». У заході взяли участь психолог Благодійного фонду «СОС Дитяче містечко» Ірина Єфімцева та жінки у віці від 26 до 56 років.

 

Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому! Це поширена проблема в усьому світі і серед усіх верств населення. Домашнє насильство представляє фізичне, психологічне, сексуальне та економічне приниження, залякування, утиски з метою постійного контролю однією людиною над іншою. У 90% випадків найбільше від домашнього насильства страждають жінки та діти.