Архів новин

15 декабря 2015

Прямий ефір керівника Луганської обласної ВЦА Георгія Туки на телеканалі ЛОТ

Прямий ефір керівника Луганської обласної ВЦА Георгія Туки на телеканалі ЛОТ
Тема ефіру: «Боротьба з корупцією у Луганській області» 

Наші спортсмени на п’єдесталі чемпіонату України з акробатичного рок-н-ролу

У Павлограді (Дніпропетровська область) відбувся фінал чемпіонату України з акробатичного рок-н-ролу.

В облдержадміністрації відбулось засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

Сьогодні, 15 грудня відбулось засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. У заході взяли участь представники облдержадміністрації та правоохоронних органів, Головного територіального управління юстиції у Луганській області, закладів культури.

Відбулася 8-ма звітно-виборча конференція Луганської обласної організації ветеранів України

15 грудня 2015 року в облдержадміністрації відбулася 8-ма звітно-виборча конференція Луганської обласної організації ветеранів України.

Сергій Хлякін: «Хочу подякувати всім, хто прийшов на допомогу Сватовому»

Темі ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Сватовому, спричиненої пожежею та вибухами на військовому арсеналі, був присвячений брифінг для ЗМІ, на якому спікером виступив заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Хлякін. 

12 грудня Луганська обласна філармонія презентувала програму нового колективу пісні та танцю «Радани»

12 грудня Луганська обласна філармонія запросила шанувальників народної творчості  в Концертну залу Сєвєродонецького обласного музичного училища ім.С.С.прокоф’єва, щоб разом підтримати народження нового колективу пісні та танцю «Радани». Як висловився у своїй промові директор Луганської обласної філармонії, Ігор Вікторович Шаповалов, народження нового колективу, це  майже як народження дитини, дуже хвилюючий та відповідальний момент.  
Ще до початку концерту, глядачі перебували у піднесеному та повному приємних очікувань настрої.  І, звичайно ж, очікування підтвердилися. Яскраві, молоді, талановиті  артисти виконували безліч українських народних пісень, пронизаних незламним та неповторним українським духом. Також, зі сцени лунали твори молодих українських композиторів,  сповнених любові до Батьківщини.  Ансамбль «Радани» вирішив назвати концерт «З Батьківщиною в серці», і недарма. В кожному виступі можна було побачити тонку та чуттєву душу справжнього українця.
Феєричний виступ ансамблю завершили слова «Хай живе рідна Україна, хай живуть славні козаки». Бурею оплесків та зі сльозами на очах глядачі підтримали ці слова.
Як пролунало зі сцени, молодий ансамбль «Радани» - це ще одна перлина Луганщини, та  колектив, об’єднаний українським духом.  

Підтримка галузі тваринництва

15.12.2015 о 10.00 під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України О.М.Павленка відбулась селекторна нарада з питань: "Реалізація порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2015 № 884"

9 – 10 грудня 2015 року у м. Артемівськ та м. Краматорськ працював XI міжнародний економічний форум «Відкритий Донбас»

 

9 – 10 грудня 2015 року у м. Артемівськ та м. Краматорськ працювавXI міжнародний економічний форум «Відкритий Донбас»

У роботі форуму брали участь: голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Тука Г.Б., перший заступник голови військово-цивільної адміністрації Пушко-Цибуляк Є.М., керівник Департаменту промисловості та енергозбереження Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, керівники провідних підприємств області.

На форумі розглядалися питання про Перспективи відновлення та розвитку Донбасу, інструменти та механізми економічного росту Донбасу.

У роботі форуму взяли участь: голова Представництва ЄС в Україні – Ян Томбінські, координатор системи ООН, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні – Ніл Вокер, надзвичайний і повноважний посол Естонії в Україні – Сулев Канніке, генеральний консул Німеччини у Донецьку – Вольфганг Мьоссінгер, радник з питань відновлення та стабілізації – Кунал Дхар, керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні – Ніколас Бердж, президент торгово-промислової палати України – Геннадій Чижиков, почесний консул України в Італії – Марко Тозон, керівник проекту ПРООН «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» – Мустафа Саіт-Аметов.

На форумі обговорювалися питання про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі і що це може значити для українського бізнесу, першочергові задачі бізнесу для роботи з Європейським союзом, підтримка з боку Європейського союзу малого та середнього бізнесу, взаємодія із зацікавленими сторонами.

У ході форуму були представлені ряд інвестиційних проектів підприємств Донецької області, обговорювалися питання взаємодії підприємств з торгово-промисловою палатою України, особливості залучення іноземних інвестицій.

Найбільш плідно пройшла робота підприємств Луганської області (ПІІ «ІнтерГазСинтез», ПАТ «Пролетарій», ТОВ «Лисстальпром», ОДО «Сєвєродонецький завод хімічного нестандартного обладнання», ТОВ «НВП «Зоря») в частині перспектив участі в інвестиційних проектах підприємств Донецької області.

У перспективному інвестиційному проекті розвитку підприємства ПАТ «Норд» зазначили, що можуть брати участь такі підприємства області: ПАТ «Пролетарій», ОДО «Сєвєродонецький завод хімічного нестандартного обладнання», ПІІ «ІнтерГазСинтез».

Потенційним покупцям запропонували свою продукцію ТОВ «НВП «Зоря», ТОВ «Лисстальпром».

 Обговорювалися питання розширення співпраці німецьких підприємств і підприємства зі 100% німецькими інвестиціями ПІІ «ІнтерГазСинтез» з консулом Німеччини Вольфгангом Мьоссінгером.

Підприємства Луганщини обмінялися із зацікавленими сторонами контактними даними, буклетами та проспектами своєї продукції для вивчення й подальшої, можливої, співпраці.

У Станично-Луганському районі військові наїхали на вибуховий пристрій

Приблизно о 12:30 учора, 14 грудня, військовослужбовці Національної гвардії України, здійснюючи перевезення лісу на автомобілі «МАЗ», рухаючись по об’їзній дорозі поблизу с.Нижнєтепле Станично-Луганський району, наїхали на невідомий вибуховий пристрій. Унаслідок вибуху було пошкоджено заднє праве колесо зазначеного автомобілю. 

Терористи обстріляли Трьохізбенку

Учора, 14 грудня, приблизно о16:30 бойовики з протитанкових (СПГ-9) та автоматичних гранатометів з боку с. Пришиб (підконтрольне так званій «ЛНР») обстріляли околиці селища Трьохізбенка Новоайдарського району. На цей час інформація про руйнування та постраждалих не надходила.          

Відбулася презентація брошури щодо оформлення субсидій, створена Норвезькою радою у справах біженців та Департаментом соціального захисту населення ОДА

15 грудня 2015 року в Сєвєродонецькому кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» відбулася презентація інформаційного буклету «Рекомендації щодо отримання субсидії на послуги ЖКГ», підготовленого представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні.

 

«Наразі дуже гостро стоїть питання підвищення тарифів на комунальні послуги, що робить велику кількість громадян неспроможними їх оплачувати. Врахувавши цей факт, Норвезька рада у справах біженців дійшла висновку про необхідність розробити рекомендації з оформлення субсидії на послуги житлово-комунального господарства» – зазначила автор брошури, координатор проекту з майнових, житлових та земельних питань Норвезької ради у справах біженців Наталія Димковська.

 

У буклеті подана найактуальніша інформація, необхідна для отримання субсидії на послуги житлово-комунального господарства, а саме: хто має право на призначення субсидії, як визначити розмір обов’язкового платежу, кому призначається субсидія, які документи потрібні для призначення житлової субсидії, як заповнити заяву на її отримання і на який строк вона призначається.