Архів новин

19 декабря 2015

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр презентував дітям Луганщини "Подарунок Святого Миколая"

19 грудня 2015 року на День Святого Миколая, в приміщенні Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф’єва відбулася прем’єра новорічно-різдвяної казки «Подарунок Святого Миколая», яку всім дітям Луганщини подарував Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.

Дивовижна пригодницька історія, що відбувається у наші дні, з перших хвилин захопила маленьких глядачів та їх батьків. Казка про двох  сучасних сестер, які відправляються на пошуки Святого Миколая аби врятувати одну з дівчаток знайомить малечу з різними створіннями та героями істинно українського міфологічного фольклору.

Так, бісеня Антипка, яке з давніх-давен вважається лукавим хитруном, постійно заважає дівчатам дістатися Святого Миколая, а наприкінці, завдяки чарам перетворюється на різдвяну козу. Сучасна відьма, у якої зламалася мітла, намагається також завадити дівчатам але після того, як посланий нею ж Пройдисвіт, що заплутує дороги, всім хто збився зі шляху, завдяки доброті дівчаток стає лагідним, Відьма теж переходить на сторону світла. Зіронька Дожниця, яка вказує дорогу тим хто заблукав, допомагає дівчатам дістатися домівки Святого Миколая, який звичайно рятує дівчат і дарує всім новорічну ялинку. Після чого починаються масові гуляння, які гармонійно переходять від новорічних колядок до різдвяних щедрівок, глядачі стають свідками великого фольклорного свята з українськими піснями та танцями, обряду водіння кози та перемоги добрих сил, які врешті-решт допомагають злим героям відчути тепло та щирість дітей.

Зі святом Святого Миколая дітей привітала заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, яка відзначила, що це перша новорічна вистава переміщеного з окупованого Луганська обласного академічного українського музично-драматичного театру і особливо приємно, що театр поступово збільшує кількість якісних вистав на новому етапі свого творчого відродження. Всім дітям Ольга Петрівна побажала бути чемними, добрими, щирими та отримувати від Миколая лише подарунки, а не різки, а також закликала всіх присутніх забажати єдине бажання – аби в Україні настав мир.

  Створена в кращих українських обрядових традиціях казка Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру «Подарунок Святого Миколая», дарує новорічний настрій завдяки яскравій сценографії і костюмам, цікавій й повній фантазій режисурі, талановитій грі молодих акторів, що робить новорічне дійство видовищним і святковим, відкриваючи дітям світ прекрасного мистецтва театру.

Вистави відбудуться з 19 грудня 2015 року (19, 22, 23, 24, 26 грудня) по 10 січня 2016 року (2, 8, 10 січня) в приміщенні Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф’єва 

Шановні жителі Луганської області!

Прийміть найщиріші вітання з Днем Святого Миколая Чудотворця!

Саме з цього Дня починаються улюблені зимові свята нашого народу.