Архів новин

23 декабря 2015

Мінрегіон адаптує застарілу модель управління на місцях до майбутньої системи виконкомів

Мінрегіон адаптує застарілу модель управління на місцях до майбутньої системи виконкомів – Геннадій Зубко

Необхідність змінити роботу місцевих державних адміністрацій назріла вже давно і більше не можна відкладати це питання. Мінрегіон починає потужний процес переформатування старої системи і адаптації її до нових стандартів.

Цінова ситуація на споживчому ринку області

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду грудня знизилися ціни на: картоплю (на 3,0% - з 6,44 грн до 6,25 грн), цибулю ріпчасту (на 2,1% - з 11,17 грн до 10,94 грн), капусту (на 0,7% - з 10,22 грн до 10,15 грн), макаронні вироби (на 0,2% - з 9,30 грн до 9,28 грн), рис (на 0,1% - з 18,17 грн до 18,15 грн) та цукор (на 0,1% - з 15,55 грн до 15,53 грн)

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії завітали підтримати київські артисти

У День Святого Миколая Чудотворця в концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії з нагоди 70-річчя оркестру й творчості великого німецького композитора Людвіга ван Бетховена. Зі сцени лунали його Потрійний концерт для скрипки, віолончелі і фортепіано з оркестром, до мажор та Симфонія №5, до мінор.

Елеонора Поліщук: «Уся відповідальність за організацію призначення житлових субсидій покладена на керівників місцевих органів влади»

Про систему надання субсидій на сплату житлово-комунальних послуг розповіла на брифінгу для ЗМІ директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

 

Вона зазначила, що порядок призначення субсидій постійно вдосконалюється та спрямований на посилення адресного підходу до проблем кожної сім’ї. Лише в цьому році порядок змінювався шість разів. Так, сьогодні з метою спрощення призначення житлових субсидій громадянам України можна заповнювати та реєструвати документи в електронному вигляді на сайті Міністерства соціальної політики України (www.subsidii.mlsp.gov.ua).

Луганчанин виборів срібло міжнародного турніру з греко-римської боротьби

Днями у Ризі (Латвія) завершився міжнародний турнір з греко-римської боротьби пам’яті Хаїма Когана.

Змагання проходили у 9-ти вагових категоріях. За медалі турніру боролись півтори сотні спортсменів з Латвії, Литви, Естонії, Швеції, Узбекістану, Польщі та України.

До уваги суб’єктів господарювання та громадян! Прийнято нові нормативно-правові акти щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що прийнято Закони України від 26.11.2015 № 834-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та від 26.11.2015 № 836-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області проведено навчальний семінар для адміністраторів центрів надання адміністративних послуг

22 грудня Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму обласної держадміністрації спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області проведено семінар на тему: «Надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і речових прав на нерухоме майно».

Вперше після переміщення облдержадміністрації офіційно присвоєно статус особі, постраждалої від торгівлі людьми

Питання надання статусу постраждалого від торгівлі людьми розглянуто на засіданні Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, яке відбулося 22 грудня 2015 року за участю голови ради, заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

 

Начальник управління праці та зайнятості населення Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Євген Жданов доповів, що на початку грудня поточного року вперше після переміщення облдержадміністрації офіційно присвоєно статус особі, постраждалої від торгівлі людьми. Зазначена робота проведена в тісній співпраці Департаменту з ГУ Національної поліції у Луганській області та громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу». Наразі ведеться робота щодо надання комплексу реабілітаційних послуг постраждалій особі.

Святковий урочистий захід, присвячений Дню працівників архівних установ

Згідно Указу Президента України, 24 грудня в Україні відмічається День працівників архівних установ.

Архіви – це щось набагато більше, ніж спеціальні установи з невичерпним запасом пам'яті. Це безцінні нитки, що зв'язують сьогодення з минулим, документальний фундамент історії народу й держави.

Архіви нашої держави містять безцінні свідоцтва історії України, які є невід'ємною частиною світової скарбниці. 

Державний архів Луганської області відзначив свою 90-ту річницю від дня створення

Сьогодні, 23 грудня, у залі засідань Луганської обласної ВЦА відбувся урочистий захід для людей, які своєю щоденною, наполегливою, творчою працею забезпечують надійне збереження й збільшення Національного архівного фонду України. Зустріч обумовлена тим, що 24 грудня архівісти відзначають своє професійне свято, а архівісти Луганщини ще й 90-ту річницю від дня створення Державного архіву Луганської області.

Луганська спортсменка завоювала срібло і бронзу на чемпіонаті України по плаванню

Днями у Дніпродзержинську Дніпропетровської області завершився чемпіонат України серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату.

Посольство Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»

У листопаді 2015 року – березні 2016 року посольство Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс есе  «Я – європеєць».

Більше 200 заходів проведено на Луганщині в рамках обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Підсумки реалізації обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», проведеної з 25 листопада по 10 грудня 2015 року, підбито на засіданні обласної Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Захід проведено 22 грудня 2015 року за участю голови ради, заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, заступника голови ради, директора Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонори Поліщук та членів дорадчого органу.

 

Елеонора Поліщук зазначила, що цього року була мета максимально залучити до акції молодь, фахівців, які працюють у сфері насильства, громадськість, адже для Луганщини тематика насильства є актуальною через існуючі умови сьогодення. Вона розповіла, що у поточному році Департаментом соціального захисту населення ОДА акцентувалася увага на необхідності проведення неформальних заходів, які привертають увагу ЗМІ та широких кіл громадськості. Результатом стало проведення більше 200 заходів у кожному місті та районі області.

Відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Під час заходу розглянуто низку актуальних питань щодо протидії домашньому, ґендерно обумовленому насильству та торгівлі людьми. Зокрема, підбито підсумки обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка тривала з 25 листопада по 10 грудня поточного року. Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла, що в рамах акції на Луганщині проведено більше 200 тематичних заходів, у тому числі й неформальних, які привертають увагу ЗМІ та громадськості до проблематики насильства. На обласному рівні Департаментом проведено низку заходів, зокрема, засідання «круглого столу» за темою: «Ґендерно обумовлене насильство в умовах військового конфлікту на сході України: виклики та інструменти протидії» за участю представників Мінсоцполітики України та за підтримки Фонду народонаселення ООН. Відбулася молодіжна соціальна акція у форматі флеш-мобу «Єднаймося проти насильства». Велика увага цього року приділялася інформуванню населення щодо явища насильства та методів боротьби з ним з метою подолання існуючих стереотипів. Так, проведено брифінг для ЗМІ та знято дві телепередачі, які випущено в ефір на обласних телеканалах. У цілому, учасники ради констатували, що обласний етап щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проведено на високому рівні.

Терористи з «Граду» обстріляли Попасну

Сьогодні, 23 грудня, близько 9:00 терористи з боку села Калинове (підконтрольне та званій «ЛНР») здійснили обстріл з реактивної установки «Град» міста Попасної. Три ракети лягли в районі вулиці Парусовка. 

14-17 січня 2016 року у м. Відень (Республіка Австрія) планується проведення щорічної виставки - ярмарку в галузі туризму та відпочинку FERIEN MESSE 2016

За інформацією Посольства України в Республіці Австрія, у період з14 по 17 січня 2016 року у м. Відень планується проведення щорічної виставки - ярмарку в галузі туризму та відпочинку FERIEN MESSE 2016

27-30 квітня 2016 року у м. Марракеш (Королівство Марокко) планується проведення п’ятого Міжнародного авіакосмічного салону

За інформацією Посольства України в Королівстві Марокко, у період з 27 по 30 квітня 2016 року у м. Марракеш планується проведення п’ятого Міжнародного авіакосмічного салону

19 грудня 2015 року відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

19 грудня 2015 року на День Святого Миколая у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, присвячений творчості всесвітньо відомого композитора  Людвіга ван Бетховена.Зі сцени лунали такі його твори, як:
 Потрійний концерт для скрипки, віолончелі і фортепіано з оркестром, до мажор;
Симфонія №5, до мінор.
Також, привітати зі святом  оркестр та глядачів завітали солісти з м.Київа: Народний артист України, лауреат Национальной премии України ім. Тараса Шевченко Анатолій Баженов, скрипка;
Народний артист України Іван Кучер, віолончель;
Заслужений артист України Юрій Кот, фортепіано.
Свої привітання всім присутнім  і подяку оркестру  висловила  заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, відзначивши, що з моменту переміщення з окупованої території, та почавши свою діяльність практично з нуля, на даний час   Академічний симфонічний оркестр має вже 13 окремих програм. Також, особливу подяку Ольга Петрівна висловила солістам, що приїхали підтримати окестр та Луганщіну. 

19 грудня 2015 року відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

19 грудня 2015 року на День Святого Миколая у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, присвячений творчості всесвітньо відомого композитора  Людвіга ван Бетховена.Зі сцени лунали такі його твори, як:
 Потрійний концерт для скрипки, віолончелі і фортепіано з оркестром, до мажор;
Симфонія №5, до мінор.
Також, привітати зі святом  оркестр та глядачів завітали солісти з м.Київа: Народний артист України, лауреат Национальной премии України ім. Тараса Шевченко Анатолій Баженов, скрипка;
Народний артист України Іван Кучер, віолончель;
Заслужений артист України Юрій Кот, фортепіано.
Свої привітання всім присутнім  і подяку оркестру  висловила  заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, відзначивши, що з моменту переміщення з окупованої території, та почавши свою діяльність практично з нуля, на даний час   Академічний симфонічний оркестр має вже 13 окремих програм. Також, особливу подяку Ольга Петрівна висловила солістам, що приїхали підтримати окестр та Луганщіну. 

Онлайн реєстрація документів для призначення житлової субсидії

Міністерство соціальної політики України запроваджує послугу попередньої реєстрації документів про призначення житлової субсидії. Усі бажаючі мають змогу скористатися цим онлайн ресурсом...

Обліковано 1 661 002 переселенці, - Мінсоцполітики

Станом на 21 грудня 2015 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 661 002 переселенці або 1 311 485 сімей з Донбасу і Криму.

 

666 043 сім'ї звернулися за призначенням грошової допомоги, 623 712 з них таку допомогу призначено.