Архів новин

02 марта 2016

Сєвєродонецьк відвідав радник ПРООН в Україні з питань відновлення та стабілізації, керівник проектного офісу Кунал Дхар

Сьогодні, 2 березня, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк зустрілася з делегацією Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, яку очолював радник ПРООН в Україні з питань відновлення та стабілізації, керівник проектного офісу Кунал Дхар.

У Сєвєродонецьку відкрилася виставка «Ми за мир», де представлені малюнки дітей, які проживають по обидва боки від лінії розмежування у Луганській та Донецькій областях

У Сєвєродонецьку відкрилася виставка «Ми за мир», де представлені малюнки дітей, які проживають по обидва боки від лінії розмежування у Луганській та Донецькій областях. 

Держрезерв передасть на безоплатній основі Луганській облдержадміністрації матеріальні цінності мобілізаційного резерву медичного призначення на понад 1,3 млн грн

За даними бухгалтерського обліку Держрезерву на складах 26 обласних комунальних закладів «Бази спеціального медичного постачання» та центральних складах Міністерства охорони здоров’я зберігаються матеріальні цінності медичного призначення, у тому числі розброньовані, номенклатура яких становить майже 30 тисяч найменувань. 

Луганський обласний центр зайнятості прозвітував про роботу в 2015 році

1 березня поточного року в обласній державній адміністрації для місцевих ЗМІ відбувся брифінг директора Луганського обласного центру зайнятості Сергія Болотського щодо діяльності служби зайнятості в умовах впровадження Стратегії модернізації та розвитку державної служби зайнятості – виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2016-2020 роки.

 

Керівник служби зайнятості зазначив, що Луганщина завжди виявляла готовність до запровадження новацій у сфері зайнятості. «Зокрема, для проведення дослідної апробації нових форм роботи центрів зайнятості у Луганській обласній службі зайнятості з кінця січня 2016 року працює вже 3 пілотні центри. У подальшому, планується апробація у межах всієї області. Саме зараз, у період модернізації служби зайнятості, необхідно сконцентрувати увагу на програмах активної політики зайнятості, посилити інформаційну складову, налагодити тісну співпрацю з соціальними партнерами, а головне – роботодавцями, активно залучати мешканців громади до суспільно корисної праці, інформувати безробітних про сутність, кроки і дії, які варто здійснити для започаткування власного бізнесу» - проінформував Сергій Болотський. 

У Сєвєродонецькому МЦЗ презентували Стратегію модернізації та розвитку Державної служби зайнятості

29 лютого 2016 року в Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбулося засідання «круглого столу», у ході якого обговорено Стратегію модернізації та розвитку Державної служби зайнятості. Метою реалізації Стратегії є оновлення служби як сервісної установи сучасного формату з клієнтоцентрованим підходом щодо обслуговування шукачів роботи та роботодавців відповідно до їх потреб. Участь у заході взяли соціальні партнери, зокрема, представники підприємств, служби зайнятості, профтехнічних закладів та відділу освіти міської ради.

 

Виконуюча обов’язки директора міського центру зайнятості Лілія Лугова наголосила на необхідності змін у роботі служби зайнятості та їх вагомість, проінформувала присутніх про основні завдання реалізації Стратегії, серед яких: підвищення якості надання соціальних послуг, у тому числі із застосуванням сучасних методів інформаційно-роз’яснювальної роботи та інформаційних технологій; удосконалення комунікацій між учасниками ринку праці, забезпечення прозорості та відкритості діяльності служби; раціональне використання фінансових ресурсів Фонду ЗДССВБ, збільшення частки витрат на реалізацію заходів активної політики зайнятості; покращення кадрового потенціалу служби; активізація міжнародного співробітництва.

Про право на пенсію за особливі заслуги перед Україною

Питання. Мене учетверте обрано депутатом районної ради. З якого часу матиму право надбавку до пенсії відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»: з початку діяльності ради цього скликання чи після її закінчення?

 

Відповідь. Згідно з п. 7 ст. 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною мають, зокрема, депутати всього чотирьох і більше скликань Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних Київської та Севастопольської міських рад, районних, районних у містах, міських рад міст обласного значення в Україні та в колишній Українській РСР.

Тука: «Обстріли на Луганщині посилюються»

Учора, 1 березня, терористи продовжили вогневу агресію по українських позиціях військових в Луганській області. З автоматичних гранатометів близько 15:30 бойовики обстріляли із Первомайська (підконтрольного так званій «ЛНР») позиції 59-ї бригади на околицях Попасної, а близько 16:40 - околиці Новозванівка. Жертв і руйнувань немає. 

Триває підготовка до економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості»

Сьогодні, 2 березня в облдержадміністрації у рамках підготовки до економічного форуму ««Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості» у Торгово-промисловій палаті України відбулась нарада керівництва облдержадміністрації з більш ніж 40 представниками крупних промислових підприємств, аграрних господарств, підприємств переробної галузі щодо вирішення організаційних питань, інформаційного супроводження та перспектив взаємодії між владою та бізнесом.

На Луганщині хочуть створити університетський науково-дослідницький центр за американськими зразками

У Старобільську пройшли урочистості з нагоди святкування 95-ї річниці від дня створення Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. 

1 марта - Международный день борьбы с наркоманией

1 марта 2016 года в Международный день борьбы с наркоманией под председательством директора Департамента здравоохранения облгосадминистрации Клименко П.Н. состоялось аппаратное совещание с повесткой дня: «О состоянии оказания медицинской помощи лицам, имеющим психические и поведенческие расстройства вследствие употребления психоактивных веществ».

У Києві відбудеться економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості»

У Торгово-промисловій палаті України 15 березня 2016 року в рамках проведення Днів Луганщини відбудеться економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості».

Спільна нарада служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів Луганської області та служби у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації

Делегація у складі  представників служб у справах дітей міськвиконкомів та райдержадміністрацій , яку очолила начальник  служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Раїса Василівна, взяла участь у чотирьохденному семінарі.

Наші спортсмени привезли десять медалей з ІІІ Всеукраїнського турніру «Побратими»

У Харкові пройшов ІІІ Всеукраїнський турнір з самбо серед юнаків та дівчат «Побратими». 

Літературний маршрут "Моя Слобожанщина - квітучий край"

Луганська Обласна научна універсальна бібліотека ім. О.М.Горького започаткувала новий проект - Літературний маршрут "Моя Слобожанщина - квітучій край». Мета проекту – популяризація серед молоді Луганщини місцевих авторів – письменників та поетів, талан яких народився та зміцнів на просторах рідного Слобожанського краю.

 Стартував цей проект у Новоайдарській районній бібліотеці, яка провела  захід "Жива книга" – зустріч письменника А. В. Подройко.з учнями Аграрного ліцею. На цій зустрічі відбулася презентація його книги "У порога Сталинградского фронта". Автор розповів молодим людям про історію написання цієї книги, яка присвячена тяжким воєнним рокам, а також про те, як треба кохати свою рідну Батьківщину та захищати її від ворогів. На заході була представлена книжкова виставка з творами місцевих письменників про воєнні часи «Сторінками нашої історії».

 Продовжився  Літературний маршрут "Моя Слобожанщина - квітучій край» у читальній залі Кремінської  районної  бібліотеки для дітей , де відбулася творча зустріч під назвою « Кремінна мені як мати - вона у мене лиш одна» з поетом, композитором, виконавцем, членом обласної Спілки композиторів Луганщини, номінантом національної літературної премії «Поет года 2013», «Поет года 2014» - Анатолієм Васильців–Анненко. На зустріч завітали учні  Кремінської обласної школи-інтернату . Свою творчу зустріч Анатолій Миколайович розпочав віршами та піснями про Кремінщину, у них поет оспівує її неповторну мальовничу красу, закликає дбати про неї, шанувати і любити. Також А. Васильців зачитував свої вірші, гуморески, загадки, які він написав для дітей та які дуже потішили дітвору. Пісня «Баба-яга» в чудовому виконанні Анатолія Миколайовича визвала море емоцій та аплодисментів.

До заходу бібліотекарі підготували та ознайомили присутніх з книжковою виставкою «Мій рідний край – жаданий рай, тебе не можу не любити!», на якій представлені поетичні збірки Анатолія Миколайовича та збірники до яких входять твори поета, та також продемонстрували показ, створеного працівниками районної бібліотеки для дітей, арт-вірша «Теча вода у річці Красній» на слова Анатолія Васильців–Анненко, який супроводжувався фотографіями Кремінщини.

Протягом усієї зустрічі діти задавали питання, підспівували і приймали активну участь. Закінчився захід побажанням Анатолія Миколайовича до молоді «Жити в любові, без любові нічого не буде. Головне що я роблю – я люблю!». Також Анатолій Васильців – Анненко подарував бібліотеці школи-інтернат збірники своїх творів. Діти від такої теплої зустрічі були в захваті, тому з нетерпінням чекали коли Анатолій Миколайович до кожного звернеться з теплим словом та дасть свій автограф.