Архів новин

03 марта 2016

Про процедуру передачі технічної документації на багатоквартирний будинок

Згідно зі ст. 5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (далі — закон), установлено, що замовник будівництва чи попередній власник будинку зобов’язаний передати один примірник технічної документації на будинок згідно з переліком, визначеним центральним органом виконавчої влади, співвласникам в особі їх об’єднання чи особі, уповноваженій співвласниками, в передбаченому цим Законом порядку. У разі якщо об’єднання співвласників багатоквартирного будинку не створено та уповноважену особу не визначено, примірник технічної документації на будинок передається управителю, якщо його вибрано відповідно до закону...

Робоча нарада

03 березня 2016 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Хлякіна С.А. відбулась робоча нарада за участю керівного складу структурних підрозділів облдержадміністрації, представників територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та представників обласних установ з питання розробки розділів Паспорту ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Луганській області. 

На Луганщині породіллям вручили перші свідоцтва про народження за спрощеною процедурою їх отримання

Сьогодні, 3 березня, у Сєвєродонецьку вперше на території Луганської області відбулось урочисте вручення свідоцтв про народження безпосередньо у закладі охорони здоров’я. 

«Українські рубежі» – реальна підтримка підприємництва

Завершилася перша «хвиля» проекту «Розвиток самозайнятості серед внутрішньо переміщених осіб в Україні», який ініційований Міжнародною організацією з міграції при фінансовій підтримці Європейського Союзу, організований та проведений Всеукраїнським об'єднанням «Українські рубежі».

 

Протягом місяця 200 внутрішньо переміщених осіб, які бажають розпочати власний бізнес або відновити та розвинути вже існуючий бізнес, здійснили попередню реєстрацію, яка проходила на базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості. З 22 по 25 лютого 2016 року 168 осіб пройшли двотижневі тренінги. Досвідчені спеціалісти – бізнес-тренери – розповіли як визначити успішну бізнес-ідею, розробити конкурентоспроможний бізнес-план, надали основи маркетингу, економічного обґрунтування процесів та проектів, організаційно-правових та фінансових аспектів приватного підприємництва. Тренінги проходили у жвавій, пізнавальній та динамічній формі. Лекції змінялися практичними вправами, виступами успішних підприємців, учасники обмінювалися власним досвідом та корисними порадами у сфері підприємництва. На одному із тренінгів начальник відділу активної підтримки безробітних Сєвєродонецького міського центру зайнятості розповіла про низку проектів та програм, що існують на цей час, мета яких – фінансова та інформаційна підтримка підприємництва в Україні. Слід зауважити, що декілька програм діють не тільки для внутрішньо переміщених осіб, але й для місцевого населення Луганської та Донецької областей.

Штрафів за помилки при оформленні субсидій немає і не буде, - Павло Розенко

Міністр соціальної політики України Павло Розенко назвав „міфами” чутки про те, що за неправильно оформлені субсидії на громадян начебто накладатимуть штрафні стягнення.

 

„Не буде жодних штрафів”, - наголосив Міністр у інтерв’ю інтернет-сайту strana.ua.

 

„Люди, які говорили, що система (житлових субсидій) не запрацює, зараз починають поширювати чутки про штрафи, а також про те, що у когось будуть відбирати будинки, субсидії, пенсії тощо, - заявив Розенко. – Такі міфи і страшні історії супроводжують систему субсидій із самого початку її заснування. Але вони не мають під собою реального підґрунтя. Штрафів не буде”.

 

При цьому особам, які не надали у своїх деклараціях дані про вартісні покупки, субсидії відмінять, зауважив Павло Розенко.

Програма проведення Днів Луганської області у м. Києві 15-17 березня 2016 року

Програма проведення Днів Луганської області у м. Києві 15-17 березня 2016 року

У Міловському районі безробітних навчають основам започаткування та ведення власної справи

Втрата роботи з тих чи інших причин не лише суттєво впливає на матеріальне становище, а й може спричинити появу стресу та знизити самооцінку. Однак, не варто засмучуватись через безробіття, краще подумати над тим, які можливості може відкрити перед особою дана ситуація. Іноді втрату роботи варто розглядати як черговий щабель до саморозвитку, перспективу відкриття в собі нових можливостей, проявити себе з іншого маловідомого боку. Це шанс реалізувати себе в новій сфері діяльності, а значить період безробіття – це шлях знайти роботу за покликанням. Саме на таку актуальну тему в Міловському районному центрі зайнятості проведено перший в цьому році тренінг із залученням тренінгової компанії ТзОВ «Територія Бізнесу». Учасники оволоділи технікою позитивної самопрезентації, сформували навички управління вільним часом, визначили життєві пріоритети в ситуації, що склалася. 

Розпочато підготовку до літньої оздоровчої кампанії 2016 року

Із перших весняних днів Луганська область розпочала підготовку до літньої оздоровчої кампанії 2016 року.

 

2 березня 2016 року відбулися зустрічі керівництва позаміського закладу «Острозький дитячий санаторно-оздоровчий комплекс «Корчагінець» (Рівненська область, директор – заслужений працівник народної освіти України Іван Дячук) з директорами інтернатних закладів системи освіти області, керівниками профспілкових організацій підприємств міста Сєвєродонецька та з організаторами літньої оздоровчої кампанії міськвиконкомів.

У Сєвєродонецьку відкрилася виставка «Ми за мир» із малюнками дітей, які проживають по обидва боки від лінії розмежування у Луганській та Донецькій областях

У Сєвєродонецьку відкрилася виставка «Ми за мир», де представлені малюнки дітей, які проживають по обидва боки від лінії розмежування у Луганській та Донецькій областях. Організаторами виступили Посольство Швейцарії в Україні в партнерстві з СОС Дитячі Містечка Україна (Київська й Луганська області) та Громадською організацією «Організація молоді «Максимал» (Донецьк). Метою виставки є демонстрація справжніх почуттів дітей, які живуть у різних куточках східних областей України. Як війна позначилась на їхньому житті? Що вони пережили, чого бояться, про що мріють, на що сподіваються? Як вони бачать «мир», «мирне життя», «світ, в якому вони хочуть жити»?

 

Більш ніж 500 дітей віком від 4 до 17 років із 10 локацій взяли участь у проекті та надали свої відповіді на ці питання у вигляді малюнків та інших мистецьких форм. 80 малюнків, 40 з кожного боку від лінії розмежування, увійшли до експозиції. 

72 учні Трьохізбенської загальноосвітньої школи знову навчаються в затишних і теплих умовах

Під час збройної агресії Росії проти нашої країни в ході активних бойових дій інфраструктура Новоайдарського району зазнала значних руйнувань. Тому керівництво області та району поставило собі за мету  швидке відновлення пошкоджених і зруйнованих об’єктів.  

Культурно-мистецький проект «Тарас Шевченко. Солоспіви» на Луганщині

За підтримки Міністерства культури України в рамках культурно-мистецького проекту «Тарас Шевченко. Солоспіви» у Луганській області з 4 до 6 березня відбудуться благодійні концерти народного артиста України Фемія Мустафаєва:

Відбулася регіональна зустріч у рамках проекту Експертної підтримки Надзвичайної програми з відновлення України Європейського інвестиційного Банку

Сьогодні, 3 березня, відбулася регіональна зустріч у рамках проекту Експертної підтримки Надзвичайної програми з відновлення України Європейського інвестиційного Банку, яку відкрила перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк. 

Луганчанка Анастасія Бризгіна змагатиметься на чемпіонаті світу з легкої атлетики у США

Учора, 2 березня, виконком Федерації легкої атлетики України (за поданням тренерської ради) затвердив склад збірної, яка 17-20 березня візьме участь в чемпіонаті світу у приміщенні (Портленд, США).

У Києві відбудеться економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості»

У Торгово-промисловій палаті України 15 березня 2016 року в рамках проведення Днів Луганщини відбудеться економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості».

У форумі візьмуть участь представники Кабінету Міністрів України, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних організацій, бізнесу, голови облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.

У Сєвєродонецьку педагоги області підбили підсумки роботи та обговорили особливості реформування освіти у 2016 році

Днями відбулася колегія Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації на тему «Здобутки освітньої сфери за попередній період та створення умов для реформування освіти у 2016 році». Колегію провела заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик.

Про надання одноразової грошової допомоги особам, які отримали ушкодження різного ступеня під час участі в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року

Щодо надання одноразової грошової допомоги особам, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

 

Хто має право на отримання одноразової грошової допомоги?

    Допомога виплачується особам, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в масових акціях громадського протесту, та включені до Переліку осіб, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі у масових акціях (далі – Перелік).

     Перелік осіб формується Міністерством охорони здоров’я України за результатами судово-медичної експертизи.

 

Як потрапити до Переліку?

     Особа, яка отримала легкі тілесні ушкодження, побої, мордування, має звернутися до правоохоронних органів (МВС чи ГПУ) із заявою про порушення кримінальної справи. Слідчий виносить постанову та направляє постраждалу особу на державну судово-медичну експертизу.

 

Який розмір допомоги?

     Відповідно до постанови КМУ від 23.12.2015 № 1098 виплачується одноразова грошова допомога у 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму встановленого для працездатних осіб на час її виплати особам (13 780 грн станом на 01.01.2016).

     Виплати одноразової грошової допомога будуть щорічно поновлюватись, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного бюджету.

Клименко: «Існує загроза «віджаття» пункту пропуску в Міловому так званими «зеленими чоловічками»

У селищі Мілове з 1992 року функціонує міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Мілове (Україна) – Чертково (РФ)», який з огляду на існуючі географічно-інфраструктурні особливості (між Міловим та Чертковим державний кордон на деяких ділянках є умовним. Три кілометри він тягнеться прямо по вулиці із символічною назвою Дружби народів) фактично розташований на території Росії. 
Угодою між Урядом України і Урядом Російської Федерації про пункти пропуску через державний кордон між Україною і Російською Федерацією від 08.02.1995 визначено зобов’язанням Сторін щодо створення відповідної інфраструктури пунктів пропуску на своїй території (пункт 1 статті 9 Угоди).

Комплексна перевірка Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації

01.03.-04.03.2016 року згідно графіку проведення перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів юридичних осіб - джерел формування НАФ на 2016 рік, головним спеціалістом відділу формування НАФ та діловодства Міщенко Лілією Іванівною здійснено комплексну перевірку стану організації роботи служби діловодства, архівного підрозділу та ЕК установи.

У Кремінній пройшли змагання з баскетболу 3х3

Районні змагання відбулись на базі фізкультурно-оздоровчого центу «Олімп».