Архів новин

09 марта 2016

Про стан справ в освітній сфері області йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації

Сьогодні, 9 березня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації йшлося про підсумки роботи освіти області, плани щодо реформи галузі у 2016 році та про актуальні питання проведення зовнішнє незалежного оцінювання випускників у 2016 році.

У Сєвєродонецьку вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Сьогодні, 9 березня, у Сєвєродонецьку заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Хлякін, керівники силових відомств, представники громадських організацій і молодь міста поклали квіти до пам’ятника Т.Шевченку з нагоди 202-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. Учнівська молодь міста читала вірші Тараса Шевченка та співала пісні за його віршами. Урочисті заходи з нагоди 202-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря пройшли в усіх контрольованих Україною містах і районах Луганської області.

У Києві відбудеться економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості»

У Торгово-промисловій палаті України 15 березня 2016 року в рамках проведення Днів Луганщини відбудеться економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості». 

Уряд забезпечить відновлення виплат пенсій на окупованих територіях одразу, коли з’явиться така можливість, - Павло Розенко

Пенсії українським громадянам, які залишилися на непідконтрольних українській владі територіях, нараховуються в повному обсязі. Про це Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив в інтерв'ю виданню «ЛIГАБiзнесIнформ».

 

«Усі пенсійні виплати депонуються. І як тільки буде можливість виплатити пенсії тим людям, що з якихось причин не змогли виїхати з тих районів Донецької та Луганської областей, які тимчасово не контролюються українською владою, ми їх виплатимо в повному обсязі», - сказав він.

Відбулося чергове засідання саб-кластеру з питань ґендерного насильства

На Луганщині продовжується робота саб-кластеру з питань протидії ґендерно обумовленому насильству. 2 березня поточного року відбулося чергове засідання за участю представника Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, міжнародних гуманітарних організацій та установ.

 

У ході засідання обговорено результати роботи саб-кластеру у 2015 році. Учасниками розглянуто оновлені вхідні форми первинної оцінки постраждалих від ґендерного насильства та нова редакція онлайн-форм довідкової інформації щодо надавачів послуг у зазначеній сфері.

 

Координатор саб-кластеру Катерина Кристесашвілі розповіла про поширеність ґендерного насильства в регіонах, що постраждали від конфлікту, та представила результати відповідного дослідження у 2015 році. Дослідження проведено у п’яти областях: Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській. Окремо опитано 1000 жінок із числа внутрішньо переміщених та 1500 місцевих жительок. 

Після обстрілів та бойових дій у Попаснянському районі відновлено 716 пошкоджених і зруйнованих об’єктів

На сьогодні в Попаснянському районі після обстрілів і бойових дій відновлено 716 пошкоджених та зруйнованих об’єктів, серед них 177 – комунальної власності, 539 – приватної власності.

Цінова ситуація на споживчому ринку області станом на 29.02.2016

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду лютого 2016 року  в   порівнянні здругою декадою січня  2016 року на контрольованій українською владою частині  Луганської області склалась наступна цінова  ситуація.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр вшанував пам'ять геніального сина українського народу

9 березня 2016 року в приміщенні міського Палацу культури Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представив публіці літературно-музичну композицію за творами Тараса Шевченка “Раз добром нагріте серце вік не прохолоне”, присвячену 202-й річниці з дня народження великого Кобзаря.

         Режисерсько-постановча група, яку очолив Євген Мерзляков, намагалась відійти від традиційного погляду на поезію геніального українського пророка. Творці вистави акцентували увагу глядачів на тому, що кобзареві рядки надто сучасні і дуже боляче промовляють до кожного, хто здатен осягнути глибину його пророцтва. Аби створити цілісну картину сучасного українського світу через призму шевченківських образів, режисер-постановник використав  пластично-хореографічні номери у виконанні балету театру (хореограф —   Ірина Сєрєкова), вокальні твори, що звучать акапелла і у супроводі артистів оркестру театру (хормейстер — Тетяна Тимко), візуальні образи, вплетені у відеоряд, який протягом всього часу супроводжував композицію (відеооформлення — Володимир Богдан). Але, звичайно ж, найголовнішим на сцені було СЛОВО. У виконанні акторів театру воно звучало болюче, нестримно, жорстко, активно і різко, іноді до крику, а, іноді, пошепки. 

         Серед глядачів здебільшого були  школярі. Тиша, яка панувала в залі під час дійства, і оплески, які в фіналі отримали виконавці, дають підстави стверджувати, що театр нарешті розвіяв у свідомості людей образ українського генія як підручникової іконки в смушевій шапці, і дав можливість осягнути,

що на сьогоднішній день Тарас Шевченко - величний і простий, знайомий і незнайомий, у кожного свій — здатен своїм Словом плекати в наших серцях добро, віру, любов і надихати на реальні дії задля майбутнього України.

Дві ролі патронатного вихователя: батьківська і професійна

26 лютого 2016 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми».