Архів новин

17 марта 2016

Георгій Тука: «Ми ідемо шляхом відродження»

Сьогодні, 17 березня, в рамках проведення Днів Луганщини у Києві Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука зустрілися зі спортсменами та тренерами Луганської області у спортивному комплексі «Олімпія». 

Участь першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк у пілотному проекті "Речник мирного життя" в Українському кризовому медіа центрі

Участь першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк у пілотному проекті "Речник мирного життя" в Українському кризовому медіа центрі

Участь першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк у прямому ефірі передачі "Київ - Донбас" на хвилях Громадського радіо.

Участь першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк у прямому ефірі передачі "Київ - Донбас" на хвилях Громадського радіо.

Столичні виcококваліфіковані медики завітали на Луганщину для обміну досвідом у сфері кардіохірургії

В рамках Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» до Сєверодонецька та Рубіжного завітала група фахівців Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН та Інституту педіатрії, акушерства і гінекології АМН на чолі з доктором медичних наук, головним позаштатним спеціалістом МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих» Костянтином Руденком.

Щодо змін в Законодавство України з прикордонних питань

Постановою Кабінету Міністрів України від 03.02.2016 № 52 «Про внесення змін до Положення про прикордонний режим» врегульовані деякі питання, що стосуються проведення контрольно-режимних заходів в контрольованих прикордонних районах та прикордонній смузі.

Відповіді на запитання громадян щодо житлових субсидій (зі сторінки Мінсоцполітики у мережі Фейсбук) 14.03.2016

Запитання:

Які строки виконання розрахунків для призначення житлової субсидії? Яким чином людині оскаржити бездіяльність органів влади, які затягують з призначенням субсидії ?

 

Відповідь:

Рішення про призначення (непризначення) субсидії повинно прийматися протягом десяти днів після подання заяви та отримання усіх необхідних відомостей на запит від інших державних органів і організацій.

Ви можете звернутися зі скаргою на дії чи бездіяльність місцевого органу соціального захисту до органу влади, якому він підпорядковується. Зокрема, якщо не призначив субсидію районний орган соціального захисту, ви можете звернутися до керівництва районної держадміністрації чи виконавчого комітету міської ради. Далі можна звернутися до обласного управління або департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Також Ви маєте можливість захистити свої права у судовому порядку.

Презентація Луганської області в рамках економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості»

15 березня 2016 року в Торгово-промисловій палаті України в рамках Днів Луганщини було проведено економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості». 

В рамках економічного форуму голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Тука Г.Б. ознайомив широкий загал із соціально-економічною ситуацією в регіоні, інвестиційним потенціалом області, програмами щодо стабілізації та подальшого розвитку економіки Луганщини

Станично-Луганський районний центр зайнятості запрошує до співпраці!

Ринок праці був і залишається одним із найбільш чутливих у соціальному плані ринків. Будь-які зміни, що відбуваються на ньому, створюють суспільний резонанс і можуть привести до соціального напруження, тому Станично-Луганський районний центр зайнятості оперативно реагує та виступає активним інструментом соціального регулювання в районі.

 

Для центру зайнятості підбір необхідних працівників на замовлення роботодавців з врахуванням особливостей та вимог конкретного підприємства – це найважливіша ділянка роботи. 14 березня 2016 року Станично-Луганським районним центром зайнятості організовано та проведено семінар з керівниками підприємств за темою: «Порядок здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб. Компенсація єдиного соціального внеску роботодавцям, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця. Організація громадських та інших робіт тимчасового характеру». 

У Рубіжному реалізується молодіжний проект «Марафон робітничих професій»

З метою підвищення якості профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів і мотивації до професійної діяльності, створення умов для свідомого вибору конкретної робітничої професії, підняття престижу суспільно значимих робітничих професій щороку в березні відбувається молодіжний проект «Марафон робітничих професій».

 

14 березня 2016 року з ініціативи Рубіжанського міського центру зайнятості ВП «Рубіжанський політехнічний коледж імені О.Є. Порай-Кошиці Луганського університету імені Тараса Шевченка» провів перший етап Марафону – День відкритих дверей. Гостями заходу були дев’ятикласники всіх шкіл міста.

 

Зі словами привітання виступила начальник відділу активної підтримки Рубіжанського міського центру зайнятості Вікторія Логвинчук. Вона наголосила на значенні робітничих професій для розвитку регіону і промисловості України в цілому.  

Про виплату щорічної грошової допомоги до 5 травня у 2016 році

Відповідно до статті 17-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту » щорічну виплату разової грошової допомоги до 5 травня передбаченою статтями 12-16 цього Закону та статтями 6-1, 6-2, 6-3, 6-4 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» здійснює центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення.

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 141 «Деякі питання виплати у 2016 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» установлено, що у 2016 році виплату разової грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» (далі – грошова допомога), здійснює Міністерство соціальної політики України шляхом перерахування коштів на зазначені цілі структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської державних адміністрацій (далі – органи соціального захисту населення), які через відділення зв’язку або установи банків перераховують їх на особові рахунки громадян за місцем отримання пенсії (особам, які не є пенсіонерами, - за місцем їх проживання), у таких розмірах:

Обласна музично-теоретична олімпіада серед учнів дитячих музичних шкіл і шкіл мистецтв

19 березня 2016 о 10.00 у приміщенні комунального закладу «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С.Прокоф`єва» за адресою: м.Сєвєродонецьк, проспект Хіміків, будинок10 відбудеться обласна музично-теоретична олімпіада

Олімпіада проводиться в рамках виконання обласної програми «Мистецька освіта Луганщини» на 2016-2018 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації від 07.12.2015 року №594.

Організатори олімпіади – управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, комунальна установа «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва» та комунальний заклад «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С.Прокоф`єва».

Мета заходу – удосконалення музично-теоретичних дисциплін, виявлення та розкриття творчих здібностей учнів, обмін педагогічним досвідом роботи викладачів мистецьких навчальних закладів області, орієнтація молоді на подальше професійне навчання.

Олімпіада проводиться за участю учнів дитячих музичних шкіл і шкіл мистецтв області у трьох вікових категоріях за двома номінаціями: «Музична література» та «Сольфеджіо».

До складу журі у номінації «Сольфеджіо» входять:

Ворочек Ірина Михайлівна – голова журі, викладач вищої категорії КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С.Прокоф’єва»;

Скрипник Людмила Миколаївна – кандидат мистецтвознавства, викладач вищої категорії КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С.Прокоф’єва»;

Рудницька Світлана Іванівна – старший викладач КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С.Прокоф’єва».

До складу журі у номінації «Музична література» входять:

Сінченко Наталія Вікторівна – голова журі, викладач вищої категорії КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С.Прокоф’єва»;

Даниш Валентина Миколаївна –старший викладач КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С.Прокоф’єва»;

Михайлова Анастасія Олегівна – викладач КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С.Прокоф’єва».

  

На участь у Олімпіаді надійшло 66 заявок з 12 шкіл естетичного виховання області, а саме: з міст Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Сватове, Старобільськ; селищ міського типу Борівське, Троїцьке, Новоайдар, Новопсков, селища Чмирівка, від Сєвєродонецького обласного музичного училища та Школи педагогічної практики СОМУ ім.С.С.Прокоф’єва.

 

Переможці Олімпіади будуть нагороджені дипломами та цінними подарунками.

Понад 150 спортсменів взяли участь у відкритій першості області з боксу

На два дні спортивна зала Луганського обласного фізкультурно-оздоровчого центру «Олімп», що у Кремінній, стала ареною боїв як юних так і досвідчених боксерів, повідомляє управління з питань молоді та спорту облдержадміністрації.

Форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості»

Результатами пленарного засідання, в рамках проведеного форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості», що проходив у Київі, стали  підписання меморандумів про співпрацю між облдержадміністрацією, Торгово-промисловою палатою України, Німецьким товариством міжнародного співробітництва    (GIZ), Укрзалізницею, Ощадбанком, міжнародним фондом «Відродження» тощо. Під час засідання перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк розповіла про економічний потенціал області, та залучення інвестицій, зокрема, про вже залучені інвестиції. Голова Луганської обласної державної адміністрації Георгій Тука зауважив, що пріоритетом у діяльності обласної влади є інфраструктурні проекти, для чого Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження розробить техніко-економічне обґрунтування будівництва нової залізничної гілки «Сватово-Білокуракіно». Для реалізації цього задуму між Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією та ПАТ «Українська залізниця» було також укладено меморандум у якому передбачаються заходи з будівництва залізниці між смт Білокуракиним та м. Сватовим у Регіональній програмі дорожнього будівництва у Луганській області на 2016 – 2019 роки представленої напередодні Максимом Шаховим.