Архів новин

21 марта 2016

Дні Луганщини в м. Київ

З 15 по 17 березня у столиці пройшла культурна акція «Нескорена Луганщина» в рамках проекту «Український Донбас», що приурочений до «Днів Луганщини в м. Києві». В ці дні були заплановані культурно-розважальні заходи від провідних колективів області. У заходах, які презентували Луганську область, взяли участь і артисти Луганської обласної філармонії, а саме: ансамбль пісні і танцю «Радани» та Академічний симфонічний оркестр. 
Перший день розпочався з економічного форуму у Торгово-Промисловій Палаті України. Тут відбулося урочисте відкриття презентації Луганської області в рамках «Днів Луганщини в м. Києві», де свій талант демонстрували ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії та струнний квартет Академічного симфонічного оркестру.
Наступного дня, 16 березня, всі бажаючі змогли відвідати відкриття виставки робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, учнів та викладачів шкіл естетичного виховання «Нескорена Луганщина». Захід відбувся у приміщенні Національного музею літератури України. Саме тут своє творче вітання дарували артисти ансамблю пісні і танцю «Радани», які вразили всіх присутніх неймовірним виконанням чарівних мелодій про любов до Батьківщини. 
Продовжилася культурна акція великим весняним концертом Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом головного почесного диригента Курта Шміда і головного диригента Євгена Тутевича. Концерт пройшов в приміщенні Національній філармонії України, де кияни та гості міста почули відомі на весь світ твори Моцарта, Бетховена та Ревуцького.
Приємно було бачити, що ніхто не залишився байдужим. Акцію «Нескорена Луганщина» підтримало багато людей, які з радістю відвідали всі культурні заходи, що пройшли за участю артистів Луганщини.
В «Дні Луганщини в м. Києві» ми ще раз змогли довести, що культурно-мистецьке життя Луганщини відроджене,  та має високий рівень в країні. Ми показали свої провідні колективи; довели, що на Луганщині живуть творчі і талановиті люди, ті, ким потрібно пишатися. 
 

Визначилися переможці першості Луганської області з настільного тенісу

Днями відбувся чемпіонат Луганської області з настільного тенісу.

Елеонора Поліщук взяла участь у засіданні колегії Мінсоцполітики України

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук взяла участь у засіданні колегії Мінсоцполітики України, що відбулося 17 березня 2016 року під головуванням Міністра соціальної політики України Павла Розенка.

 

У ході засідання підведено підсумки роботи Міністерства у 2015 році та визначено пріоритети на поточний рік. Серед пріоритетів визначено посилення адресного характеру надання соціальної допомоги та пільг незахищеним категоріям громадян; розвиток системи соціальних послуг і впровадження сучасних механізмів їх надання населенню; постійний соціальний діалог між владою, роботодавцями та профспілками, зокрема щодо сприяння ефективній зайнятості населення та збільшенню рівня заробітної плати шляхом проведення спільної роботи; організація оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Наші земляки – на п’єдесталі світової першості зі стрибків у воду

З 11 по 13 березня у столиці Китайської Народної Республіки Пекіні проходив І етап Світової серії зі стрибків у воду.

Наші гімнасти привезли п’ять медалей з чемпіонату України зі спортивної гімнастики

З 15 по 18 березня в Кіровограді відбувся чемпіонат України зі спортивної гімнастики серед дорослих, юніорів та юнаків.

Моніторинг погашення заборгованості із виплати заробітної плати станом на 21 березня 2016 року

Фактично за даними оперативного щотижневого моніторингу, станом на 21 березня 2016 року заборгованість із заробітної плати на підприємствах, що розташовані на підконтрольній українському Уряду території Луганської області, складає 65473,7 тис. грн на 59 підприємствах, з них:

 

- на 38 економічно активних підприємствах – 53595,6 тис. грн;

- на 10 підприємствах-банкрутах – 4742,0 тис. грн;

- на 11 економічно неактивних – 7136,1 тис. грн.

 

Заборгованість за формами власності:

- державні підприємства – 20,2 тис. грн на 1 підприємстві;

- комунальні підприємства – 273,9 тис. грн на 3 підприємствах;

- підприємства іншої форми власності – 65179,6 тис. грн на 55 підприємствах.

Тематична перевірка організації роботи експертної комісії Луганського обласного Координаційного центра охорони здоров`я

17-18.03.2016 року згідно графіку проведення перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів юридичних осіб - джерел формування НАФ на 2016 рік, головним спеціалістом відділу формування НАФ та діловодства Легезою Ларисою Володимирівною здійснено тематичну перевірку організації роботи експертної комісії установи.