Архів новин

23 марта 2016

У Біловодську пройшов волейбольний турнір пам’яті Анатолія Макаренка

На минулих вихідних у смт Біловодськ відбувся відкритий турнір з волейболу серед чоловічих команд, присвячений пам’яті видатного спортсмена Біловодщини – Анатолія Макаренка.

Луганський важкоатлет – на п’єдесталі чемпіонату України

З 15 по 19 березня в м. Хмельницькому проходив чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. За інформацією управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, на змаганнях Луганщину представляли чотири спортсмени.

Концерт ансамблю пісні та танцю «Радани» Луганської обласної філармонії

Концерт ансамблю пісні та танцю «Радани» Луганської обласної філармонії
Луганська обласна філармонія запрошує на перший весняний концерт ансамблю пісні і танцю «Радани» - «Весняний розмай». Тут для вас, гостей дорогих, відбудеться свято велике, радісне свято. Приходьте до нас на гостини 2 квітня і ви побачите найяскравіші українські звичаї, весняні обряди та заклики, неймовірної краси мелодії та пісні про несамовите кохання. Ми хочемо відновити старі традиції, повернути їх до життя. Нехай оживе одна із сторінок молодості наших предків. Зустрічаймо весну разом із «Раданами»!
Чекаємо на вас 2 квітня о 17:00 у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.С. Прокоф'єва.  
Квитки можна придбати з 28 березня в Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім.С.С. Прокоф'єва, з 12.00 до 17.00.
Довідки за телефонами: 066-219-55-80 / 063-326-62-55

Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру

Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру
3 квітня відбудеться великий концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом головного диригента, Євгена Тутевича. У програмі прозвучать одні з найвідоміших світових композицій у виконанні оркестру та запрошеного соліста Анни Посошко /фортепіано/.
В першому відділенні ви почуєте неймовірні твори віденського композитора Вольфанга Амадея Моцарта: неперевершену Увертюру до опери «Викрадення з Сералю» та Концерт для фортепіано з оркестром № 13, до мажор, що прозвучить у виконанні музикантів оркестру в супроводі гостя цього вечору, Лауреата всеукраїнських конкурсів Анни Посошко. 
Друге відділення відзначиться Симфонією № 4, ля мажор, яка написана німецьким композитором Феліксом Мендельсоном та відома під назвою «Італійська». 
Відчуйте справжню насолоду від найбільших титанів музичного мистецтва. Ми чекаємо на вас 3 квітня о 17:00 у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф'єва. Насолоджуйтеся класичною музикою разом з нами! 
Виконавці: Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії
Диригент - Євген Тутевич 
Лектор-музикознавець - Тетяна Пліс.
Соліст - Лауреат всеукраїнських конкурсів Анна Посошко /фортепіано/
В програмі:
В.А. Моцарт Увертюра до опери «Викрадення з Сералю»
В.А. Моцарт Концерт для фортепіано з оркестром № 13, до мажор
Ф. Мендельсон Симфонія № 4, ля мажор («Італійська»)
Квитки можна придбати з 28 березня в Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім.С.С.Прокоф'єва, з 12.00 до 17.00.
Довідки за телефонами: 066-219-55-80 / 063-326-62-55

З’явився довідник актуальних міжнародних програм і проектів, які надають підтримку громадам

Асоціація міст України видала довідник, що містить перелік основних міжнародних організацій, які надають підтримку органам місцевого самоврядування, недержавним організаціям, ініціативним групам.

Колегія ДАБІ схвалила пропозиції законодавчих змін щодо доступності навколишнього простору для маломобільних груп населення


23 березня Колегія Державної архітектурно-будівельної інспекції України схвалила законодавчі пропозиції ДАБІ щодо внесення змін до Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності» щодо визначення доступності об’єктів для маломобільних груп населення як однієї з умов для отримання ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності.

У Новоайдарському районі для учнів проходить марафон робітничих професій

Новоайдарський районний центр зайнятості приділяє особливу увагу профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю. Саме тому доброю традицією стало щорічне проведення марафону робітничих професій для учнів шкіл району. Цього року проведено 6 заходів для школярів з метою уявлення про реалії трудового життя, позитивного ставлення до робітничих професій:

 

-11 березня у Райгородській загальноосвітній школі проведено презентацію професії «продавець», де взяли участь у заході 26 учнів;

 

-15 березня у Щастинській загальноосвітній школі проведено профінформаційний груповий захід для молоді, у тому числі, учнівської «Орієнтуємося на робочу професію», де взяли участь у заході 29 учнів 9-11 класів;

 

-16 березня у Трьохізбенській загальноосвітній школі проведено презентацію робітничих професій «продавець», «тракторист», «водій». Всього у заході взяли участь 19 учнів 9-11 класів;

Відбулася Стратегічна сесія з обговорення результатів реалізації «Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та Плану дій на 2016 рік в Луганській області

У готельному комплексі «Мир» м. Сєвєродонецька 22 березня відбулася Стратегічна сесія: «Результати реалізації «Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та Плану дій на 2016-2018 роки в Луганській області.

Українські спортивні гімнасти вибороли срібло на турнірі 33RD ENBW DTB POKAL – TEAM CHALLENGE

Українські спортивні гімнасти вибороли срібло на турнірі 33RD ENBW DTB POKAL – TEAM CHALLENGE. Турнір проходив з 18 по 20 березня в м. Штутгарт (Німеччина). У складі збірної України виступали наші гімнасти – Максим Семянків та Ілля Єгоров. Срібний результат українців – 176.862.

Вітаємо спортсменів!

Тематична перевірка організації роботи експертної комісії Служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації

21-22.03.2016 року згідно графіку проведення перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів юридичних осіб - джерел формування НАФ на 2016 рік, головним спеціалістом відділу формування НАФ та діловодства Легезою Ларисою Володимирівною здійснено тематичну перевірку організації роботи експертної комісії установи.

Підсумки економічного форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості»

15 березня 2016 року в рамках проведення Днів Луганщини в м. Києві у Торгово-промисловій палаті України відбувся економічний форум «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості».

В рамках проведення економічного форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості» підписан меморандум з АТ "Ощадбанк".

В ході проведення економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості» очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука та голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний Ощадбанк обговорили питання підтримки та розвитку малого та середнього бізнес на Луганщині.

Соціальний автобус для похилих людей та осіб з інвалідністю

HelpAge International за підтримки РГО «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада» з 11 березня організує безкоштовний соціальний автобусний рейс для похилих людей (60+) та осіб з інвалідністю.

Централізоване постачання ендопротезів колінного суглобу

Луганська обласна клінічна лікарня отримала за централізованим постачанням ендопротези колінного суглобу.