Архів новин

28 марта 2016

Тука анонсував відкриття автомобільного пункту пропуску у Золотому

Сьогодні, 28 березня, керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука відвідав автомобільний контрольно-пропускний пункт у Золотому. Хід робіт по облаштуванню КПВВ знаходиться на завершальному етапі. Вже побудовані будівлі для прикордонників та фіскальної служби, зроблені тротуари для пішого проходу, підготовлено майданчик для встановлення намету МНС, туалети, інформаційні стенди. Залишились незначні будівельні роботи.

Тука: «Процес ліквідації нерентабельних шахт треба було проводити 20 років тому»

Сьогодні, 28 березня, керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука та перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк відвідали шахту «Гірська» у Попаснянському районі, де вони зустрілися з трудовим колективом та громадськістю. 

До уваги родичів осіб, які загинули та постраждали внаслідок аварії в Полтавській області!

Для оформлення перепусток для перетину лінії розмежування ви можете звернутись в Антитерористичний центр СБУ в Луганській області:
м. Старобільськ, вул. Фрунзе, 10.

Велоспортсмени Луганщини привезли шість медалей зі Всеукраїнських змагань

З 24 по 26 березня в Одесі пройшов І етап чемпіонату України та І етап Кубку України з велоспорту маунтенбайк.

Що чекає на житлово-будівельні кооперативи 1 липня 2016 року?

Як відомо, пункт 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку” передбачає, що “у разі якщо протягом одного року з дати набрання чинності цим Законом співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок”. Нагадаємо, що один рік після набрання чинності зазначеним законом спливає 1 липня 2016 року. Отже, якщо до 1 липня 2016 року в багатоквартирному будинку не буде створено ОСББ, і не буде прийнято рішення про іншу форму управління (самими співвласниками чи обраним ними управителем), то управління таким будинком здійснюватиме управитель, якого обере орган місцевого самоврядування. Чи може орган місцевого самоврядування обрати управителя для багатоквартирного будинку, де функціонує ЖБК? Відповідь на озвучене питання - так, може. І навіть повинен. Річ у тім, що Закон України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку” серед форм управління багатоквартирним будинком не згадує ЖБК. Відтак, співвласникам багатоквартирного будинку, в якому діє ЖБК, необхідно до 1 липня 2016 року або створити ОСББ, або прийняти рішення про управління будинком самостійно (безпосередньо співвласниками), або обрати управителя. Якщо цього не буде зроблено, управителя обере орган місцевого самоврядування...

У Старобільську відбувся літературно-музичний фестиваль «Дорога на Схід»

Минулої неділі Старобільськ приймав учасників літературно-музичного фестивалю «Дорога на Схід», мета якого – культурна підтримка людей на Донбасі.

У рамках семінару із профорієнтації Департаментом презентовано професію соціального працівника

25 березня 2016 року у місті Сєвєродонецьку відбувся семінар із профорієнтації для старшокласників та студентів «Моя кар’єра». У рамках розгляду питання «Мій успіх. Як це було…» власним досвідом перед учнями 11 класів та студентам професійно-технічних училищ поділилася начальник відділу організації надання соціальних послуг Департаменту Тетяна Фролова.

 

Вона розповіла про навчання у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля за спеціальністю «Соціальна робота». Після завершення навчання було прийнято рішення щодо працевлаштування за спеціальністю. Так Тетяна за конкурсом потрапила на роботу до Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації спочатку на посаду провідного спеціаліста, потім – головного та, зрештою, стала начальником відділу. Вона розповіла про особливості роботи в соціальній сфері, яка є найближчою до людей та супроводжує кожного з нас практично протягом усього життя. Дізналися учні про роботу відділу, що очолює представниця Департаменту, зокрема, щодо надання соціальних послуг населенню, допомоги особам з інвалідністю та інших напрямків.

У Сєверодонецьку молодь обирала собі професію

Днями у готельному комплексі «Мир» старшокласники та студенти мали можливість взяти участь в семінарі з профорієнтації, організаторами якого виступили Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень спільно з Програмою Розвитку ООН.

Телефони Луганської обласної ВЦА для надання допомоги постраждалим в ДТП

Учора, 27 березня, близько 17.30 на 208 км. автодороги Київ-Харків сталася жахлива автокатастрофа. Зіткнулися мікроавтобус з Луганщини «Мерседес» та вантажівка «ДАФ». 

За останніми даними вісім осіб загинули та ще п'ятеро тяжко травмовані. Потерпілі наразі перебувають у Лубенській лікарні. Слідчі встановлюють особи загиблих та травмованих людей, обставини та причини трагедії. Розпочате досудове слідство.

На початок року в області діяло 25 регіональних цільових програм.

На початок року в області діяло 25 регіональних цільових програм, які розроблені з метою вирішення проблем  розвитку окремої галузі, забезпечення концентрації фінансових, матеріально-технічних, інших ресурсів, а також координації діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій для розв’язання найважливіших проблем.

Держслужбовців навчали особливостям роботи міжнародних організацій

Починаючи із середини 2014 року на Луганщині розпочали роботу низка міжнародних організацій, що надають допомогу різним верствам населення, постраждалого від конфлікту на сході країни. Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації також активно співпрацює із міжнародними гуманітарними організаціями, адже їх ресурс є додатковою допомогою соціально незахищеним особам. Кожна із організацій має власний мандат, визначені напрямки роботи та категорії населення, на які спрямована діяльність, через що органам влади та потребуючим допомоги людям можна розгубитися у такому різноманітті.

 

24-25 березня 2016 року Програмою розвитку ООН у рамках проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» проведено семінар-тренінг за темою: «Міжнародна технічна допомога: координація дій та ефективні комунікації». Участь у заході взяли представники Департаменту соціального захисту населення ОДА, інших структурних підрозділів обласної держадміністрації, міських рад, райдержадміністрацій та районних військово-цивільних адміністрацій.

Елеонора Поліщук розповіла про дотримання прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

24 березня 2016 року відбулося засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, у якому взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук. Вона розповіла про дотримання прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Елеонора Поліщук розповіла, що Департаментом та міськими і районними управліннями соціального захисту населення в повному обсязі забезпечується фінансова підтримка зазначеної категорії дітей. Так, у 2015 році державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також грошове забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «Гроші ходять за дитиною», виплачена в сумі 11,5 млн грн. У першому кварталі поточного року зазначена допомога профінансована на суму більше 2 млн грн. 

Проведення робочих нарад у містах та районах Луганської області.

З метою надання практичних порад для вирішення нагальних питань впровадження механізму електронних закупівель на практиці, підготовки інвестиційних проектів за визначеними діючим законодавством напрямками, інформації щодо джерел фінансування проектів, питання щодо організації та надання адміністративних послуг Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністраці(далі - Департамент) проводить робочі наради у містах та районах під головуванням директора Департаменту та за участю фахівців Департаменту згідно з погодженим графіком, що додається.

На Луганщині продовжується реалізація проекту «Стіна»

У Луганській області пройшла виїзна нарада з питань облаштування та будівництва інженерно-технічних споруд уздовж лінії Державного кордону України в рамках реалізації проекту «Європейський вал» «Стіна».

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр відзначив Міжнародний День театру

27 березня в Міжнародний День Театру Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запросив своїх шанувальників до Cєвєродонецького міського Палацу культури, аби поділитися з глядачами своїми радощами та здобутками. З нагоди професійного свята театр запропонував публіці досить відому, але абсолютно по-новому побачену історію, - “За двома зайцями” М.Старицького, яка вийшла прем'єрою в січні цього року в постановці режисера-дебютанта Євгена Мерзлякова й з того часу не втрачає своєї популярності серед мешканців області. 

Ця вистава та трагіфарс “Маклена Ґраса” М. Куліша в постановці художнього керівника театру заслуженого діяча мистецтв України Володимира Московченка, зібравши у великому залі Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка повні аншлаги, яскраво презентували Луганську область в рамках культурно-мистецької акції “Нескорена Луганщина”, яка проходила 15-17 березня в столиці України й мала на меті показати, що мистецький потенціал області не втрачено, а заклади культури, які протягом півтора року були переміщені з тимчасово окупованого Луганська на підконтрольну українській владі територію, відродили свої творчі колективи й продовжують успішно працювати. 

В Києві Луганський український театр викликав чималий інтерес і зацікавленість серед публіки, яка довго й стоячи винагороджувала акторів оваціями, а представники Міністерства культури України та голова Луганської облдержадміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Георгій Тука теплими словами подяки. Протягом трьох днів колектив показав дві вистави і взяв участь у відкритті економічного форуму. Крім того, представники театру провели брифінг для ЗМІ, чимало інтерв'ю для радіо та інтернет-видань, цілу низку зустрічей з представниками інших театральних колективів країни заручившись їхньою підтримкою і домовленостями про подальшу співпрацю.

Загалом, театр достойно презентував свої здобутки, які були реалізовані в надто короткий термін, а також продемонстрував свій сучасний оновлений стан, який, попри всі негаразди, готовий стати частиною загальноукраїнського культурного простору. Саме про це й згадали 27 березня у своїх святкових промовах перед початком вистави заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій ЛОДА Аліна Адамчук та директор театру Сергій Дорофєєв. Досягнення колективу були відзначені керівництвом області найкращими побажаннями з нагоди професійного свята а також нагородами. 

Цей день для колективу театру став знаковим ще й тому, що напередодні свята Указом Президента України актрисі, провідному майстрові сцени нашого театру Ользі Яковенко було присвоєно почесне звання "Заслужений артист України", зал бурхливими оплесками вітав улюблену актрису.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр під гучні аплодисменти радо зустрів професійне свято в колі своїх шанувальників, щиро зізнавшись в любові до глядачів, без яких неможливо було б уявити існування всесвітнього мистецького дива, якому й присвячений Міжнародний День Театру.