Архів новин

29 марта 2016

Георгій Тука відвідав артилеристів 28-ї бригади

Сьогодні, 29 березня керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука та перший заступник Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк побували у артилеристів - 28-ї окремої механізованої бригади у Станично-Луганському районі. 

29 березня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

29 березня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю. На засіданні комісії розглянуто питання про накопичення матеріальних цінностей регіонального матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Луганської області, про забезпечення засобами радіо зв’язку та організацію взаємодії рятувальних підрозділів та підрозділів служби екстреної медичної допомоги області (Протокол №11). За результатами доповіді та з урахуванням обговорення комісія прийняла ряд рішень щодо порушених питань.

 

Питання для надання методичної та практичної допомоги школам естетичного виховання області

Питання для надання методичної та практичної допомоги школам естетичного виховання області.

 

Рівень організації навчально-виховної та методичної роботи закладу.

1.     Контингент учнів на початок навчального року (двох попередніх та поточного).

2.     Планування навчально-виховної роботи та звітність

3.     Виконання Робочих навчальних планів закладу (середня арифметична кількості педагогічних ставок за два попередні та поточний навчальні роки).

4.     Види та напрями мистецької діяльності відділень, відділів, спеціальностей, класів тощо та рівень їхньої роботи. Облік успішності.

5.     Наявність робочих планів з групових предметів та індивідуальних планів учнів.

 

6.     Методична робота закладу, відділів (відділень).

7.     Навчальні програми з предметів та навчально-методична література відповідно до мистецького спрямування закладу (відділів, відділень, спеціальностей, класів тощо).

8.     Дотримання основних вимог нормативно-правових актів щодо організаційного та методичного забезпечення діяльності закладу.

 

 Результативність навчально-виховної та організаційно-методичної роботи.

1.     Результативність участі учнів у творчих змаганнях.

2.     Учнівські колективи та їхня творча активність.

3.     Підготовка  вступу учнів до вищих навчальних закладів мистецького спрямування

4.     Організаційно-методична робота педагогічних працівників.

 

Рівень управлінської діяльності.

1.     Робота керівників з визначення завдань і перспектив розвитку закладу.

2.     Використання керівниками нормативних документів.
Підготовка документів, що регламентують діяльність закладу.

3.     Трудові книжки, накази, тарифікація, облік педагогічного навантаження.

4.     Робота педагогічної ради.

5.     Забезпечення прав і свобод працівників закладу. Колективний договір.

6.     Робота органів громадського самоврядування (ради трудового колективу та/або профспілкової організації).

 

 

Рівень кадрового забезпечення.

1.     Якісний склад педагогічних працівників.

2.     Освітній рівень педагогічних працівників.

3.     Організація роботи з підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

4.     Проходження педагогічними працівниками атестації.

5.     Ведення педагогічними працівниками документації.

6.     Штатний розпис. Особові справи педагогічних працівників.

 

Рівень матеріально-технічного забезпечення.

7.     Загальний стан будівель і приміщень. Естетичний вигляд та оформлення навчальних приміщень, інформаційних стендів.

8.     Обладнання, інвентар, музичні інструменти, технічні засоби навчання, устаткування тощо відповідно до мистецького спрямування закладу

 

«Діти миру» у Сєверодонецьку

Днями у Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) представив програму з розвитку життєвих навичок та психосоціальної підтримки дітей та їхніх родин у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській та Харківській областях України.

Луганська облдержадміністрації візьметься за вирішення нагальних проблем жителів Гірського

Сьогодні, 29 березня, відкриваючи засідання апаратної наради, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк запропонувала Департаменту соціального захисту населення ОДА провести виїзний прийом громадян у місті Гірському.

Офіс реформ в Луганській області відновлює повноцінну діяльність

Сьогодні, 29 березня, в облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений відновленню роботи Офісу реформ в Луганській області. Про це розповіли  регіональні консультанти Офісу: Людмила Євсєєва, Сергій Тихоновський та Наталія Бойко, яка також є виконавчим директором Луганського регіонального відділення Асоціації міст України. Кожен з доповідачів торкнувся питань, що стосуються саме його напряму діяльності.

У Новоайдарському районі проведено семінар для безробітних з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці

25 березня 2016 року в Новоайдарському районному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці. Участь у заході взяли виконуюча обов’язки директора районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді й начальник відділу сімейної політики та оздоровлення управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

 

Начальник відділу активної підтримки районного центру зайнятості ознайомила присутніх із поняттями «дитяча праця» та «експлуатація», законодавством України, що регламентує працю дітей. Наголосила, що саме вони як батьки повинні розуміти, що освіта є одним із найсуттєвіших вирішень, щоб запобігти використання дитячої праці, адже діти, які отримали фахові знання та здобули професійні навички, мають більше шансів знайти своє місце на ринку праці регіону.

Г.Тука прокоментував питання із звільненням керівництва Департаменту фінансів обласної ВЦА

Під час поїздки у Золоте керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука прокоментував питання стосовно звільнення керівництва Департаменту фінансів. 

В містах та районах області: В місті Рубіжне розпочато цикл навчальних тренінгів для ОСББ

В рамках співпраці з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - 3» 24.03.2016 у виконавчому комітеті Рубіжанської міської ради відбувся навчальний тренінг для активістів ОСББ та ініціативних груп, які планують створювати ОСББ за темою «Підготовка мікропроектної пропозиції». Про це інформує прес-служба міськвиконкому. Участі у тренінгу прийняли функціональні групи ОСББ та ініціативні групи, які подавали заявки на участь в конкурсі по відбору партнерів на 2016 рік та планують реалізувати власні мікропроекти...