Архів новин

30 марта 2016

30 березня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

30 березня 2016 року відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю. На засіданні комісії розглянуто питання про заходи щодо соціального захисту мешканців, постраждалих в наслідок виникнення надзвичайної ситуації, що сталася у місті Лисичанську за адресою квартал Жовтневої Революції, 17 (Протокол №12). За результатами доповіді та з урахуванням обговорення комісія прийняла ряд рішень щодо порушеного питання. 

Епізоотична ситуація в області під контролем

У ході апаратної наради в облдержадміністрації розглядалося також питання стосовно епізоотичної ситуації в Луганській області щодо захворювань тварин на небезпечні для людини та екології регіону та держави інфекційні захворювання. Про це розповів в. о. начальника Головного управління ветеринарної медицини в Луганській області Андрій Хорошко, який зазначив, що основним завдання служби є недопущення виникнення особливо небезпечних інфекційних захворювань тварин.

Пушко-Цибуляк: «Луганщина сплачує податки на загальних підставах і спеціального режиму оподаткування для регіону немає»

Під час зустрічі із представниками всеукраїнських медіа у прес-центрі Луганської обласної ВЦА перший заступник Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк зазначила, що Луганщина не має ніяких преференцій у оподатковуванні.

Робочий візит до міста Старобільськ

Вчора, 29 березня, директор Департаменту екології, водних ресурсів та агропромислового розвитку Сергій Карпій разом з директором Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максимом Шаховим відвідали з робочим візитом місто Старобільськ. Метою поїздки було вивчення найбільш проблемних питань, та особисто зустрітися з адміністрацією та керівниками міста, керівниками комунальних підприємств та профільних управлінь. В ході поїздки, представники облдержадміністрації оглянули ряд об'єктів соціальної сфери, які включені в програму впровадження енергоефективності, ознайомилися з ключовими питаннями екології, які вимагають рішень, оглянули ситуацію зі станом доріг, обговорили питання агропромислового комплексу напередодні початку посівних робіт тощо. 
Доповідаємо, що в результаті виїзної наради розставлені пріоритети діяльності виходячи з соціальної значущості, визначили кілька інвестиційних проектів з енергетики та переробки сільгосппродукції. Запропоновані і обговорені механізми взаємодії та координації між міськими та обласними чиновниками та усіма гілками влади щодо подальшої роботи задля досягнення вже конкретних результатів.
 

Проведення робочих нарад у містах та районах Луганської області

Графік проведення робочих нарад фахівцями Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму у містах та районах Луганської області.

ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕННЯ РОБОЧОЇ ПОЇЗДКИ КЕРІВНИЦТВА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ В МІСТО ГІРСЬКЕ

28 березня керівництво Луганської обласної військово-цивільної адміністрації на чолі з Георгієм Тукой здійснили робочу поїздку в місто Гірське. В заході також взяли участь перший заступник голови ЛОВЦА Єлизавета Пушко-Цибуляк, Директор департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максим Шахов. В Ході поїздки керівники областівідвідали Шахту «Гірська», в Попаснянському районі, де провели нараду з керівництвом ДП «Первомайськвугілля», а також поспілкувалися з трудовим колективом і громадськістю. Людей на зустрічі було несподівано багато, що демонструє активну позицію жителів міста і бажання громадськості спільно з владою шукати шляхи вирішення проблемних питань, яких в нашому регіоні накопичилося більш ніж достатньо, і разом наводити порядок в регіоні. На початку зустрічі Георгій Тука запропонував відійти від якихось формальностей, офіційних доповідей і почати обговорення в форматі живого спілкування. Відзначимо, що дана ініціатива була охоче сприйнята. В ході діалогу піднімалися питання стану доріг, соціальних виплат, загрози обстрілів, проблем з дисципліною військових, яких, за словами місцевих жителів, іноді можна зустріти на вулиці в стадії алкогольного сп'яніння, проблеми з бездомними тваринами, освітленням вулиць, проблеми школи, лікарні, транспорту, відсутність таких об'єктів інфраструктури, як музична школа, будь-яких дитячих гуртків, та багато іншого. Також, говорилося про те, що за останні роки, обладнання багатьох промислових підприємств, які були локомотивами області, в зв'язку з військовими діями виявилося порізаним і вивезеним. Ситуація в області надзвичайно важка.
Безумовно, одним з найбільш болючіших, було питання про ситуацію на шахті, яка сьогодні опинилася на межі зупинки. Георгій Тука і Єлизавета Пушко-Цибуляк висловили тверду позицію про те, що вони проти закриття шахт і скорочення робочих місць.
«Нерентабельні підприємства, звичайно, потрібно ліквідовувати, але це потрібно було робити ще двадцять років тому, і точно не в такий скрутний для регіону і країни час» - заявив Георгій Тука і підкреслив, що завжди був є і буде надалі проти закриття шахт.
«Ми за збереження робочих місць. І постараємося знайти вихід спільно з центральними органами виконавчої влади» - заявила Єлизавета Пушко-Цибуляк.
Максим Шахов повідомив, що Департаментом вже досягнуто попередніх домовленостей з Міністерством палива та промисловості про передачу об'єктів соціальної сфери, які знаходяться на балансі підприємств на баланси органів місцевого самоврядування, в тих випадках, де це робити доцільно і якщо місцеві бюджети самостійно «потягнуть» утримання даних об'єктів .
В цілому спілкування вийшло по-справжньому живим і конструктивним. Після наради чиновники відвідали автомобільний контрольно-пропускний пункт в Золотому, роботи з облаштування якого знаходяться на завершальному етапі. Залишилися незначні будівельні роботи. До слова Георгій Борисович під час спілкування з людьми, анонсував відкриття КПВВ вже в кінці поточного тижня, в тому разі, якщо не буде провокацій з боку терористів на окупованій території. Варто відзначити, що ця інформація викликала оплески в залі. На питання про те, чи задоволений Георгій Борисович будівництвом КПВВ, голова ЛОВЦА твердо відповів, що задоволеним тут апріорі бути неможливо, оскільки нам доводиться будувати подібні споруди на своїй землі, але необхідність, на жаль, є, і завдання виконується добре.
На завершення робочої поїздки було проведено нараду в будівлі виконкому в якій прийняли участь адміністрація міста, депутати міськради та представники громадськості, де обговорили найбільш актуальні для міста проблеми, а також перспективи створення територіальних громад.
Окрім усього іншого, варто відзначити, що під час поїздки і спілкування з людьми голова ЛОВЦА розповів про боротьбу з корупцією в області, привівши в приклад ряд нещодавніх затримань чиновників і співробітників правоохоронних органів різного рівня за отримання хабарів, а також розповів про кадрову політику в ОДА, розповівши про позитивні зрушення в зміні кадрів і залучення справжніх професіоналів зі усієї України. Георгій Борисович навів в приклад столицю України, де в останній раз мером обирали корінного киянина багато років тому і ніхто з цього приводу невдоволення ніколи не висловлював. Розповів про розкриті, в результаті проведеного аудиту, махінаціях колишніх чиновників в аграрному секторі, при будівництві доріг, на Лисичанському водоканалі, на будівництві автономних котелень тощо. В результаті таких жорстких, але необхідних дій, Луганська область, за результатами перших двох місяців поточного року виконала всі зобов'язання по бюджету вперше за сім років!

Ольга Лішик: Наше завдання на сьогодні – інформувати населення щодо тематики насильства

29 березня 2016 року з ініціативи Фонду Народонаселення ООН в Україні відбулося чергове засідання саб-кластеру з питань протидії ґендерно обумовленому насильству, у якому на постійній основі працює Департамент соціального захисту населення обласної держадміністрації. Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, представники Департаменту соціального захисту населення ОДА, Головного управління Національної поліції в Луганській області, директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Єременко та члени міжнародних організацій, що працюють на Луганщині.

 

На початку засідання Ольга Лішик відзначила важливість обговорення питань подібної специфічної тематики, адже саме тут необхідно вчасно виявити проблему та працювати на її упередження. «Наше завдання на сьогодні – інформувати населення щодо тематики насильства. На регулярній основі працює обласна Координаційна рада з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Ми тісно співпрацюємо із міжнародними організаціями, що задіяні у даному напрямку. Особливо важливо донесення правдивої інформації щодо домашнього та ґендерного насильства у населені пункти на лінії розмежування», – розповіла Ольга Лішик.

В облдержадміністрації проведено нараду щодо виконання Комплексної державної програми підтримки переселенців

Наприкінці минулого року постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня № 1094 затверджено Комплексну державну програму щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, на період до 2017 року. Планом заходів із реалізації програми передбачено захист переселенців за різними напрямками, зокрема, щодо забезпечення житлом, професійної перепідготовки та підвищення кваліфікації, стимулювання їх економічної активності та низка інших.

 

Обласною держадміністрацією оперативно розпочато налагодження роботи щодо формування обласного плану з реалізації Комплексної державної програми та визначення відповідальних за її напрямки. 

Раїса Родіна: «Пріоритетною та найбільш захищеною формою влаштування дитини-сироти залишається національне усиновлення та сімейна форма виховання»

З інформацією про соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в області, на апаратній нараді виступила начальник служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації Раїса Родіна.

Нарада відбулася за участю першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк, заступників голови ОДА Юрія Клименка, Ольги Лішик, Сергія Хлякіна.

У Попаснянському районі двоє поранених місцевих мешканців

Учора, 29 березня, ситуація на Луганському напрямку стала напруженою.

У Сєвєродонецьку обговорили захист прав дітей

Вчора, 29 березня, в рамках проекту «Зміцнення системи моніторингу порушення прав дітей, постраждалих від конфлікту в Україні (на підконтрольній державі території)» відбулася зустріч заступника голови  облдержадміністрації Ольги Лішик з ведучим експертом Харківського інституту соціальних досліджень Андрієм Черноусовим, керівником програми «Захист дітей» Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Габріель Акімовою та представником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Оленою Темченко.

48 мешканцям Луганщини встановлено пенсії за особливі заслуги перед Україною

28 березня 2016 року за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання робочої групи по розгляду питань зі встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною. Участь у засіданні взяли директор Департаменту соціального захисту ОДА, заступник голови робочої групи Елеонора Поліщук та члени групи.

 

На розгляд було подано 48 клопотань від міських рад, районних держадміністрацій та районних військово-цивільних адміністрацій, у тому числі:

 

- учасників бойових дій – 5,

- осіб, нагороджених почесними званнями – 3 осіб,

- осіб, нагороджених орденами в мирний час – 16,

- матерів, які народили п'ятеро і більше дітей – 16,

- депутатів обласних, міських і районних рад – 8 осіб.