Архів новин

25 августа 2016

Держпродспоживслужба у Луганській області вживає заходів щодо профілактики африканської чуми свиней

В Україні частішають випадки зараження свиней африканською чумою.

У Держпродспоживслужбі б'ють на сполох: якщо раніше більше випадків зараження було у дикій природі, зараз все частіше заражаються свійські тварини. А це загрожує знищенням поголів'я як у великих господарствах, так і у приватних дворах.

Затверджено порядок відшкодування учасникам антитерористичної операції транспортних витрат, пов'язаних із проходженням психологічної реабілітації

Кабінет Міністрів України 23 серпня 2016 року своєю постановою затвердив Порядок виплати грошової компенсації вартості проїзду учасників антитерористичної операції до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад.

 

Проект акта було розроблено на виконання пункту 1 статті 11 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та на виконання підпункту 3 пункту 3 Указу Президента України від 13 грудня 2015 року № 678/2015 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю».

 

За минулу добу рятувальники Луганщини ліквідували 11 займань загальною площею 11 га

За минулу добу рятувальники Луганщини ліквідували 11 займань сухої трави та сміття на відкритій території загальною площею 11 га. Найбільш постраждали Марківський та Новопсковський райони, де площа пожеж склала 5 і 3 га.

 

На щастя, постраждалих під час пожеж не виявилось і не було завдано значних збитків. За статистикою, з початку року на території Луганської області виникло 428 пожеж у екосистемах, загальною площею 480,8 га.

 

Жителям Луганщини вкотре радимо дотримуватись правил пожежної безпеки та не бути байдужими до свого життя і життя оточуючих. 

Уряд зробив ще один крок у напрямі захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 23 серпня 2016 року затвердив проект Закону України «Провнесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа», яким ініціюється внесення змін до статті 39 Житлового кодексу Української РСР; до статті 25 Закону України «Про охорону дитинства»; до статті 33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»; до статті 10 Закону України «Про житловий фонд соціальног

Уряд вперше за історію української незалежності уклав тристоронню Генеральну угоду із профспілками та роботодавцями

Уряд у вівторок, 23 серпня, вперше уклав тристоронню Генеральну угоду із профспілками та роботодавцями, що покликана розпочати нову історію взаємодії щодо соціально-економічної політики держави, розвитку національної економіки та створення належних умов для праці громадян.

На Луганщині СБУ повернула у власність територіальних громад земель сільгосппризначення більш ніж на півмільйона гривень

У Луганській області співробітники СБУ повернули державі землі сільськогосподарського призначення більш ніж на півмільйона гривень, які незаконно обробляли комерційні структури.

В ході перевірок у Біловодському районі оперативники виявили факти протиправного використання місцевими фермерами земельних ділянок померлих власників без спадкоємців загальною площею понад 30 гектарів. Відповідно до ст. 1277 Цивільного кодексу України, у разі відсутності спадкоємців за законом і заповітом, об’єкт спадкування переходить у комунальну власність територіальних громад.            

Володимир Гройсман під час зустрічі із українськими дипломатами: Маємо дати відсіч інформаційній агресії

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав українських дипломатів більше інформувати про реальний стан справ в Україні для протидії інформаційній агресії з боку Росії.

 

"Інформування наших партнерів, інформування про реальний стан справ в Україні є одним з дуже важливих наших пріоритетів. І я вважаю, що ваше завдання саме полягає у тому, щоби інформувати, що відбувається насправді", - заявив Володимир Гройсман під час зустрічі із керівниками закордонних дипломатичних установ України у середу, 24 серпня.

 

Агресор Росія має бути покарана за порушення норм міжнародного права та територіальної цілісності України – Глава держави

Росія, як країна-агресор, має бути покарана за порушення норм міжнародного права та територіальної цілісності України, агресію проти українського народу, наголошує Президент Петро Порошенко.

 

У результаті обстрілу смт Станиця Луганська місцевий житель та двоє українських військовослужбовців отримали поранення

24 серпня бойовики з 82-мм мінометів, БМП, гранатометів різних типів та стрілецької зброї двічі здійснили масовані обстріли смт Станиця Луганська. Про це журналістам повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко:

Єдність нації - запорука перемоги України в протистоянні з російським агресором

 

Єдність нації - запорука перемоги України в протистоянні з російським агресором. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю журналу «Новий час», опублікованому в понеділок.