Архів новин

31 августа 2016

За сім місяців пенсіонерам Луганщини виплачено понад 4,5 мільярди гривень

Виконуючий обов’язки начальника, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Павло Баранов доповів голові Луганської облдержадміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу про роботу структурних підрозділів фонду за 7 місяців 2016 року.

 

Восени КПВВ «Станиця Луганська» працюватиме з 07:00 до 18:30

З 1 вересня 2016 року КПВВ «Станиця Луганська» переходе на осінній період роботи з 07:00 до 18:30.

Ситуація у місті Щастя взята під особистий контроль керівником області Юрієм Гарбузом

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні виїхав до м. Щастя, яке найбільше постраждало від нічних обстрілів ворожих військ.

Під артудар потрапили цивільні об’єкти: шість дворів, приватні будинки, один з яких повністю згорів, багатоквартирний житловий будинок, кафе та церква. Важких травм зазнала молода жінка, за життя якої зараз борються медики.

Коментар голови Луганської облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза щодо ситуації у м. Щастя (31.08.2016р)

Коментар голови Луганської облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза щодо ситуації у м. Щастя (31.08.2016р)

 

У Луганській області фінансування пільг збільшилися майже в два рази, а субсидій - майже в 15 разів: з 53 млн грн до 768 млн грн

 «Кількість оформлених субсидій у Луганській області зросла у 6 разів. Співвідношення кількості громадян пільгових категорій зменшилось з 29% до 14%, а кількість сімей, які користуються житловими субсидіями збільшилась з 6% до 40%, у тому числі и за рахунок пільгових категорій населення. Слід відзначити, що потенційних одержувачів субсидій у регіоні 355 тисяч ( у розрізі домогогосподарств)» - про це під час брифінгу для ЗМІ повідомила директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Елеонора Поліщук.

 

1 вересня понад 50 тис. школярів області сядуть за парти

Під час брифінгу для ЗМІ заступник директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, виконуюча обов’язки директора Департаменту Тетяна Ткачова відзначила, що 1 вересня відчинять свої двері 299 шкіл, де будуть навчатися понад 50 тис. маленьких жителів області.
Вона зазначила, що освіта в нашому регіоні знаходиться в надзвичайно складних умовах, особливо навчальні заклади, розташовані поблизу лінії розмежування.
Але, попри всі труднощі, школи області готові до навчального процесу 2016-2017 років.

Ми сподіваємось, що з 1 вересня замовкнуть гармати – Президент про ініціативу припинення вогню

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області повідомив, що 26 серпня, за його дорученням, українські представники у  тристоронній контактній групі вийшли з ініціативою оголошення режиму припинення вогню з 1 вересня.

«Сьогодні наші партнери із Франції та Німеччини підтримали ініціативу України. Зараз всі чекають відповіді від однієї людини – від Путіна, який несе відповідальність за агресію, за вбивства», - сказав Петро Порошенко.

Кабінет Міністрів України підтримав Концепцію Державної цільової програми «Відновлення та розбудова миру у східних регіонах України»

Уряд України підтримав Концепцію Державної цільової програми «Відновленя та розбудова миру у східних регіонах України», розроблену Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, спільно з органами місцевого самоврядування, державними органами влади, міжнародними партнерами, науковою спільнотою та громадськими організаціями.

Ворог завдав масованого артудару по населених пунктах Луганщини

Напередодні 1-го вересня – дня, коли згідно з Мінськими домовленостями має відбутися повне та безумовне припинення вогню, російсько-терористичні війська нарощують інтенсивність обстрілів. Так, в ніч на 31 серпня бойовики 25 разів обстріляли населені пункти Луганщини вздовж всієї лінії розмежування. Про це повідомив журналістам заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко.

Володимир Гройсман доручив головам облдержадміністрацій до 15 вересня провести колегію щодо стану підготовки до опалювального сезону на місцях

Володимир Гройсман доручив головам облдержадміністрацій до 15 вересня провести колегію щодо стану підготовки до опалювального сезону на місцях

 

Президент відзначив державними нагородами військових-учасників АТО

Президент Петро Порошенко відзначив нагородами 78 військовослужбовців, які проходили службу в зоні АТО.

 

68 нагороджених військових отримали поранення в зоні проведення АТО. 10 військовослужбовців відзначено нагородами посмертно. Серед нагород – орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, орден «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, медаль «Захиснику Вітчизни».