Архів новин

05 сентября 2016

На Луганщині ціни на окремі продукти набагато нижчі за середньоукраїнські

У ІІІ декаді серпня зберігаються основні тенденції коливання цін на споживчому ринку Луганської області. Ціни загалом відповідають рівню ІІ декади серпня.

На Луганщині набагато нижчі за середньоукраїнські ціни на молоко (на 19,9 %), ковбаси варені першого ґатунку (на 15,4 %), яловичину (на 7,1 %), олію соняшникову (на 5,4 %), сметану (на 4,7 %), борошно пшеничне (на 3,6 %), масло вершкове (на 2,5 %).

Незначне здешевлення спостерігалося на рис, яловичину, цукор, курячі яйця.

Відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

У Луганській облдержадміністрації відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації, голова Координаційної ради Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА, заступник голови Координаційної ради Елеонора Поліщуку та представники міжнародних організацій.

Луганська область займає перше місце в Україні за кількістю бажаючих проходити службу за контрактом

Про це повідомив журналістам начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби), заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату, підполковник Олексій Сіроштан.

Він наголосив, якщо у першому кварталі поточного року на контракт було набрано лише 54% від затвердженої кількості призовників, у другому – вже 117%, то у поточному – за місяць до завершення кампанії військовий комісаріат вже стовідсотково виконав задачу з укомплектування громадян для проходження військової служби за контрактом.

Андрій Рева: Ніхто ніколи не ставив під сумнів, що громадяни України по обидва боки лінії розмежування мають право на соціальні виплати. Проблема - в механізмі реалізації

Відповідаючи на запитання ведучих телеефіру щодо проблем соціальних виплат і переселенцям, і громадянам України, котрі залишилися на тимчасово окупованій території Донбасу, Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що немає єдиних даних про кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Так, за даними Міністерства соціальної політики, ВПО налічується 1 млн 700 тис. осіб; за даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій – 1 млн 100 тис. чоловік, за даними ООН – близько 800 тисяч. Різниця відчутна.

Володимир Гройсман: Для знецінення гривні немає жодних ринкових підстав

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає зниження курсу гривні сезонними коливаннями та прогнозує стабільну ситуацію на валютному ринку найближчим часом. Про це заявив Голова Уряду під час спілкування із журналістами на День міста Вінниці у суботу, 3 вересня.

«Ситуація буде абсолютно стабільна. Я думаю, що це такі сезонні коливання. Ризиків для українських громадян тут немає, ми їх не бачимо», - заявив Володимир Гройсман, коментуючи нещодавнє зниження курсу гривні.

За його словами, об'єктивних коливань, які потребували би втручання влади, немає.

Уряд буде відстоювати масштабну децентралізацію у Державному бюджеті на 2017 рік, - Володимир Гройсман

Уряд буде відстоювати масштабну децентралізацію у Державному бюджеті на 2017 рік, усупереч заявам деяких політиків про необхідність централізації коштів. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами у Вінниці у суботу, 3 вересня.

"Ми зберігаємо масштабну децентралізацію фінансів - це означає, що на місцях будуть кошти у наступному році. Ми за це будемо боротися", - заявив Володимир Гройсман, розповідаючи про пріоритети Уряду, визначені у проекті Державного бюджету на 2017 рік.

На Луганщині відбулася спартакіада серед людей з обмеженими фізичними можливостями

3 вересня на обласній базі «Олімп», що у Кремінній, понад 70 учасників з різних міст і районів області зібралися на обласній спартакіаді серед людей з інвалідністю, присвяченій старту ХV літнім Паралімпійським іграм в Ріо-де-Жанейро.

Організатором заходу виступив Луганський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» за підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації.

5 вересня: терористи двічі обстріляли позиції наших бійців

Цієї доби терористи двічі обстріляли позиції наших бійців поблизу м. Попасна: вдень – зі стрілецької зброї, а вночі - з автоматичного станкового гранатомету у напрямку с. Богуславського, - повідомив журналістам заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Хитке перемир’я на Луганщині зберігається. Наші бійці суворо дотримуються режиму припинення вогню і жодним чином не відповідають на провокації противника», - зазначив Юрій Клименко.