Архів новин

06 сентября 2016

На Луганщині вживаються заходи щодо знищення шкідливих для здоров’я людини рослин

Осінній період завжди відзначається цвітінням амброзії полинолистої, що масове викликає у людей алергійне захворювання, «осінню сінну лихоманку» або «амброзійний поліноз», головний біль, може привести до запалення оболонок верхніх дихальних шляхів та приступів бронхіальної астми.

Так при проведенні моніторингових обстежень ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області у 2015-2016 роках було виявлено розширення осередків розповсюдження амброзії в зелених зонах населених пунктів, на узбіччях доріг, на прилеглих до автошляхів землях сільськогосподарського призначення.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить конкурс найкращих фотографій об’єктів культурної спадщини нашої країни

Громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить загальноукраїнський конкурс фотографій об’єктів культурної спадщини «Віки любить пам’ятки».

За словами організаторів «Віки любить пам’ятки» – наймасштабніший світовий фотоконкурс, який вже вп’яте проходить на теренах нашої держави. Волонтерами громадської організації сформовано список пам’яток культури, що охороняються державою на різних рівнях та постійно доповнюють його.

Виступ на брифінгу заступника голови Луганської облдержадміністрації Володимира Гуца щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги (відео)

Виступ на брифінгу заступника голови Луганської облдержадміністрації Володимира Гуца щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги

 

В облдержадміністрації вирішували проблему з організацією сертифікації насіння та посадкового матеріалу

6 вересня під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Гуца та за участю в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Бескоровайної, в.о. директора Департаменту комунальної власності, земельних і майнових відносин облдержадміністрації Вадима Кваса та в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріти Холоденко.

 

Володимир Гуц: обґрунтованість розрахованих на місцях тарифів на послуги ЖКГ перевіряє Державна комісія

З роз’ясненням теми щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги на черговому брифінгу для ЗМІ виступив заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц.

Відкриваючи брифінг він зазначив, що навколо цього питання виникає багато чуток та домислів, які в більшості своїй не відповідають дійсності.

Так, у липні минулого року у низку законів, що регламентують тарифну політику, було внесено зміни, відповідно до яких встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги нижче економічного обґрунтованого рівня не дозволяється.

Допомога армії: у 2016 році Луганщина перерахувала майже 74 млн грн. військового збору

Протягом січня-серпня 2016 року платниками Луганської області до бюджету внесено 73,9 млн грн військового збору. Про це повідомила виконуюча обов’язки начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області Ольга Височина

За даними ГУ ДФС у Луганській області, цього року фіксується зростання сплати військового збору порівняно з відповідним періодом минулого року на 20 відс. Торік платники сплатили майже 60,9 млн грн.

За тиждень ОСББ залучили рекордну суму коштів на утеплення – 3,6 млн грн

Початок осені ознаменувався пожвавленням та активною участю ОСББ в утепленні своїх багатоповерхівок. Так, за останні сім днів учасниками Урядової програми з енергоефективності стали ще 10 ОСББ, які разом залучили близько 3,6 млн грн на реалізацію енергоефективних заходів. Для порівняння позаминулого тижня сума взятих «теплих» кредитів склала близько 500 тис. гривень. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, коментуючи дані щотижневого моніторингу програми.

 

Прем’єр-міністр дав старт роботі мобільних груп із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи

Мобільні групи із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи стануть однією зі складових реформи, що дозволить побудувати систему якісного сервісу та протидії корупції на українській митниці. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи та 20 спільних мобільних груп у понеділок.

Шостий день перемир’я: перший обстріл Станиці Луганської

Уніч 6 вересня російсько-терористичні війська протягом 15 хвилин обстрілювали смт Станиця Луганська із автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї та двічі – с. Новоолександрівка Попаснянського району з підствольних гранатометів і стрілецької зброї – повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Юрій Клименко, наголошує, що до сьогодні на Станично-Луганському  напрямку було тихо. Загалом бойовики дотримуються «режиму припинення вогню» за винятком поодиноких збройних провокацій.