Архів новин

07 сентября 2016

Наш легкоатлет Микола Жабняк буде змагатися в складі збірної України на XV літніх Паралімпійських іграх

7 вересня 2016 року у Ріо-де-Жанейро відбудеться офіційна церемонія відкриття XV Літніх Паралімпійських ігор. Протягом двох тижнів 4350 представників 170 країн світу розіграють 528 комплектів нагород у 22 видах спорту.

Україну на Паралімпіаді представить рекордна кількість спортсменів — 172 атлети, які змагатимуться у 15 олімпійських видах. Слід зазначити, що два види – параканое і волейбол сидячи, – дебютні для українців. До збірної входять представники 21 області, у тому числі з Луганської та Донецької, а також окупованого Криму.

Жінок-лідерів з Луганщини запрошують до участі у Саміті

Громадська організація «Ангели Країни» 4-5 листопада п.р. проведе у м.Києві Саміт українського жіночого лідерства. Цей захід має на меті створення гендерно-збалансованої моделі розвитку України в інтересах суспільного блага.

За задумом організаторів учасниці заходу представлятимуть всі сфери громадської та соціокультурної діяльності жіноцтва України.

Привітання з Днем військової розвідки Голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза

Шановні воїни-розвідники, ветерани військової розвідки!

Прийміть щирі, сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня військової розвідки.
Військова розвідка грає особливу, унікальну роль в системі забезпечення безпеки нашої країни, це потужний і дієвий інструмент захисту наших національних інтересів.

Сьогодні, коли Україна зі зброєю в руках змушена захищати свою територіальну цілісність, саме від вашої своєчасної і точної інформації залежить правильність найважливіших державних рішень.

Держкомтелерадіо обирає найкраще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва

Держкомтелерадіо обирає найкраще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва

У 2016 році Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує  Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва.

На конкурс подаються друковані періодичні видання для дітей та юнацтва загальнодержавної, регіональної та місцевої сфер розповсюдження.

Конкурс проводиться у таких номінаціях: «Краще періодичне друковане видання для дітей» та «Краще періодичне друковане видання для юнацтва».

Статус української мови як єдиної державної буде наповнюватися реальним змістом - Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що єдність країни та консолідація українців як сучасної політичної нації є його головним пріоритетом.

«Статус української мови як єдиної державної буде наповнюватися реальним змістом, але з повагою до прав національних меншин. Вони, як показали події останніх двох років, міцно стоять на позиціях українського державного патріотизму. І держава має це цінувати, причому цінувати високо», - зазначив Глава держави під час виступу у Верховній Раді.

Глава держави: Ми рухаємось вперед, але треба пришвидшити системне реформування країни

Президент Петро Порошенко зазначив, що проводити реформи в умовах гібридної війни, анексії однієї частини території та окупації іншої, є надскладним завданням.

«Ми рухаємось вперед. Я, так само як і ви, незадоволений темпами. Розумію, наскільки вони не відповідають очікуванням суспільства. Очевидною є необхідність пришвидшення системної модернізації в усіх сферах», — наголосив Глава держави під час щорічного звернення до Верховної Ради.

Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО — Президент

У щорічному Посланні до Верховної Ради Президент Петро Порошенко наголосив на незмінності пріоритету вступу України до Північноатлантичного Альянсу.

«Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО. Я наполягаю: цей дороговказ для нас непорушний як Полярна зірка на зоряному небі», - підкреслив Петро Порошенко під час виголошення послання «Про внутрішнє та зовнішнє становище України у 2016 році».

Президент наголошує на важливості збереження санкцій проти агресора та зміцненні міжнародної коаліції на підтримку України

Президент Петро Порошенко назвав головним завданням для українських дипломатів сприяння зміцненню міжнародної коаліції на підтримку України та наголосив на важливості запобігти зняттю санкцій проти агресора. 

«Головне — сприяти зміцненню міжнародної коаліції на підтримку України та запобігти зняттю санкцій з РФ до моменту повного відновлення територіальної цілісності України», — сказав Глава держави під час виступу у Верховній Раді.

Петро Порошенко наголошує на необхідності беззаперечного прогресу в безпекових питаннях на Донбасі

Президент Петро Порошенко вчергове наголосив, що політичне врегулювання ситуації на Донбасі, а саме рішення щодо внесення змін до Конституції та закон про проведення виборів на Донбасі можливі лише при очевидному і беззаперечному прогресі у безпекових питаннях.

Глава держави наголосив, що мова йде про стале припинення вогню, виведення російських військ та техніки з окупованої території, роззброєння бойовиків та відновлення контролю за українсько-російським кордоном з боку України. Глава держави підкреслив, що такого підходу дотримуються й наші західні союзники та партнери.

Крим був і є українським – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив, що Крим є українським, а питання його окупації та мілітаризації Росією, утиски прав українців та кримсько-татарського народу на півострові потрібно постійно тримати на міжнародному порядку денному.

«Заява Путіна про те, що ніби питання Криму закрите, це лише його марення. Хоча насправді воно дійсно закрите у 1954 і у 1991 році: Крим був, є і буде українським. І жодної іншої розмови не буде», – наголосив Глава держави під час щорічного послання до Верховної Ради.

У державному бюджеті на наступний рік мають бути передбачені стипендії студентам – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив, що в державному бюджеті на 2017 рік має бути передбачено виплату стипендій та державне фінансування навчання на магістратурі у вищих навчальних закладах.

«Не пропущу бюджет на наступний рік, в якому буде скасування стипендій, скасування державного фінансування навчання на магістратурі та інші експерименти», – підкреслив Глава держави під час щорічного послання до Верховної Ради.

Президент у Верховній Раді: Для мене головним була, є і буде боротьба за відновлення територіальної цілісності України в кордонах 1991 року

Президент Петро Порошенко наголошує, що «фантазії про мир в обмін на території абсолютно ілюзорні». При такому підході не буде ні миру, ні територій, а залишаться лише ганьба та вічно тліючий конфлікт, переконаний Глава держави.

Юрій Клименко: минула доба на Луганщині була відносно спокійною

Минула доба була відносно спокійною. Зафіксовано лише один випадок порушення «режиму тиші»: бойовики зі стрілецької зброї відкрили вогонь по позиціях наших бійців поблизу м. Попасна.

«В цілому в зоні АТО спостерігається тенденція до деескалації конфлікту. Проте, стабілізація ситуації на Донбасі може настати тільки за умови введення достатнього за чисельністю міжнародного миротворчого контингенту», – повідомив журналістам заступник голови Луганської облдержадміністрації Ю.Клименко.