Архів новин

09 сентября 2016

Оголошено конкурс на заміщення вакантних посад голів райдержадміністрацій

Згідно РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ від  09.09.2016 № 238/2016-рп оголошується конкурс на заміщення вакантної посади голів районних державних адмінстрацій, а саме:

голови Міловської районної державної адміністрації Луганської області;

голови Олевської районної державної адміністрації Житомирської області;

голови Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області;

голови Фастівської районної державної адміністрації Київської області;

голови Жидачівської районної державної адміністрації Львівської області;

Ольга Лішик: «Медичні заклади Рубіжного мають значний потенціал»

Про це під час відвідування акушерсько-гінекологічного відділення центральної лікарні м. Рубіжне повідомила заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик.

«Луганщина готується до медичної реформи. Внаслідок окупації частини  території проросійськими бойовиками область опинилася фактично без 3-го рівня надання медичної допомоги, 1-й та 2-й рівні знаходяться в важкому стані. Відновлення, а точніше створення сучасної системи медичного обслуговування – це один з пріоритетів обласної влади, визначений головою Луганської облдержадміністрації Юрієм Гарбузом».

Колегія МОН схвалила зміни до навчальних програм для 9 та 10 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів

8 вересня 2016 року Колегією Міністерства освіти і науки України були схвалені 25 програм для 9 класу.

У наступному році будуть друкуватися підручники для учнів 9-го класу, і це слушна нагода врахувати в нових підручниках історичні події, що відбулися в країні впродовж останніх двох років. «Сьогодні стоїть завдання про внесення змін до навчальних програм у світлі історичних подій, що відбулися в країні протягом останніх двох років», - розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Ліки і надалі будуть закуповуватися прозоро, через міжнародні організації, - Володимир Гройсман

Ліки і надалі будуть закуповуватися за прозорими схемами через міжнародні організації. Адже така практика дала змогу розблокувати закупівлю ліків та зекономити від 10 до 90 % державних коштів. Про це повідомив Прем’єр міністр України Володимир Гройсман під час «Години запитань до Уряду» сьогодні, 9 вересня.

Урядом затверджено виплату грошової компенсації вартості проїзду учасників АТО для проходження психологічної реабілітації

Сьогодні одним із пріоритетних напрямків державної соціальної політики є всебічна підтримка учасників антитерористичної операції. Зокрема, важливим є надання їм послуг із психологічної реабілітації.

На цей час Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції укладено договори із
12 реабілітаційними установами.

Луганські учні відправилися на відпочинок до Австрії

8 вересня із Сєвєродонецька 37 маленьких жителів області відправилися на оздоровлення та відпочинок до Австрії.

У проводах взяли участь представники Луганської облдержадміністрації на чолі з заступником голови Ольгою Лішик.

Майже два тижні, з 10 по 21 вересня, наші дітлахи проведуть у Федеральній землі Верхня Австрія. До складу групи входять діти з родин загиблих і поранених учасників АТО, переселенців, а також вихованці Новоайдарської школи інтернату І-ІІІ ступенів.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації‑керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з 85-ою річницею заснування газети «Новини Сватівщини»

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з 85-ою річницею заснування газети «Новини Сватівщини»

Шановні колеги!

 

Щиро вітаю колектив редакції, читачів газети «Новини Сватівщини» з 85-річчям від дня виходу першого номера!

На початку усього було Слово і це всі ми пам’ятаємо, ставлячись з пошаною до майстрів гострого пера.

У найважчі для України та Луганщини дні ви залишались вірними їм та міцно стояли на патріотичних позиціях любові до Батьківщини.

На Луганщині тривають роботи з розмінування

Цього тижня піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,63 га місцевості: у місті Сватове на місці знищених пожежею складів ракетно-артилерійського озброєння, а також у Станично-Луганському та Новоайдарському районах Луганської області.

Співробітниками рятувальної служби виявлено та вилучено 104 вибухонебезпечних предмета, а саме: 26 артилерійських снарядів, 3 мінометних міни, 45 підривників, 13 зарядів ВОГ та 17 інших вибухонебезпечних предметів.

Новини АТО: ворог продовжує обстріли у напрямку населених пунктів Попаснянського району

8 вересня ввечері ворог з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі відкривав вогонь у напрямку села Новоолександрівка, - про це повідомив журналістам заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

Також за його словами, бойовики з автоматичних гранатометів та снайперської зброї двічі обстрілювали позиції українських військових поблизу міста Попасна. А після півночі противник з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів поновив обстріли села Новоолександрівка.

Інформації про жертв та руйнування не надходило.