Архів новин

12 сентября 2016

Володимир Гуц проінспектував роботу Луганської ТЕС

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц разом з виконуючим обов’язки директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергієм Шелестом відвідали Луганську ТЕС, розташовану у місті Щастя.

У рамках робочої зустрічі з керівництвом підприємства були обговорені проблемні питання та перспективи розвитку та перевірено ступінь готовності ТЕС до опалювального сезону.

Оголошується прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України "Українська книжка року"

Держкомтелерадіо оголошує прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року».

Оголошено прийом заявок для участі у Всеукраїнському конкурсі на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва у 2016 році

Держкомтелерадіо оголошує у 2016 році  Всеукраїнський  конкурс на  краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва.

Конкурс проводиться у таких номінаціях: «Краще періодичне друковане видання для дітей»; «Краще періодичне друковане видання для юнацтва».

Уряд схвалив законопроект про обмеження доступу в Україну пропагандистських книжок антиукраїнського змісту

Уряд схвалив розроблений Держкомтелерадіо проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту»Необхідність підготовки цього законопроекту була продиктована загрозою національній безпеці України з боку Російської Федерації, яка веде проти нашої країни інформаційно-психологічну війну.

Геннадій Зубко: Приріст надходжень до місцевих бюджетів за січень - серпень у порівнянні з минулорічними показниками склав 49,6%

49,6% - такий приріст надходжень до місцевих бюджетів за січень - серпень у порівнянні з минулорічними показниками. Про це сьогодні, 12 вересня, повідомив  Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Донецької області.

Володимир Гройсман: За 5 років Україна має стати повністю енергонезалежною державою

За 5 років Україна має наростити видобуток власного газу на 7 млрд кубометрів, що дозволить відмовитися від імпортованого газу та стати енергонезалежною державою. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи селекторну нараду з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення для обговорення питання житлових субсидій у понеділок.

До 1 січня 2017 року громадські об’єднання повинні переглянути свої установчі документи

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 13.07.2016 № 440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру», відповідно до якої неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 р. не привели свої установчі документи у відповідність з вимогами, встановленими пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, та не надали копії таких документів контролюючому органу, виключаються після 1 січня 2017 р.

До уваги військовослужбовців шостої черги часткової мобілізації, які розглядають можливість продовження військової служби за контрактом

У зв’язку з наближенням періоду звільнення з військової служби в запас особового складу, призваного під час шостої черги часткової мобілізації, та великої кількості військовослужбовців цієї категорії, які бажають продовжити військову службу у Збройних Силах України за контрактом, Головне управління персоналу Генерального штабу ЗС України надає відповіді на більш часті запитання.

Філіал Інституту серця МОЗ України буде відкрито в Луганській області

Про це під час сьогоднішньої зустрічі в облдержадміністрації домовилися голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та генеральний директор ДУ «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України»,головний кардіохірург МОЗ України,член-кореспондент НАМН України,доктор медичних наук,професор, заслужений лікар України Борис Тодуров.

Павло Розенко: Субсидії повинні отримати всі, хто їх потребує

Він пояснив, що пенсіонери, люди з інвалідністю та інші соціально вразливі верстви населення не повинні сплачувати за газ та житлово-комунальні послуги більше 10% свого доходу, а ті, хто працює – не більше 15% від доходу. «Всю іншу суму має покривати субсидія», – уточнив Павло Розенко.

«Сьогодні Уряд зацікавлений у тому, - і я хочу, щоб це почули і наші громадяни, і всі чиновники на місцях, - щоб субсидії отримали всі, хто цього потребує», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

На трьох АЗС Луганщини виявлено 40 109 літрів неякісного пального

10 вересня 2016 року співробітники спецпідрозділу «Фантом» в рамках кримінального провадження провели обшуки на трьох АЗС на території Луганщини. Про це повідомив журналістам заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко:

«Зазначені АЗС підозрюються в реалізації палива, яке не відповідає вимогам державного стандарту. У результаті обшуку було виявлено та вилучено 40 109 літрів паливно-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 840 тис. грн».

Наразі проводяться заходи щодо встановлення усього ланцюга постачальників даної продукції.

Урядом розблоковано розрахунки за спожиту електричну енергію з товариством з обмеженою відповідальністю "Луганське енергетичне об'єднання", які здійснюються за бюджетні кошти

Урядом розблоковано розрахунки за спожиту електричну енергію з товариством з обмеженою відповідальністю "Луганське енергетичне об'єднання", які здійснюються за бюджетні кошти.

Новини АТО: ситуація на попаснянському напрямку вкрай напружена

Ситуація на попаснянській ділянці лінії розмежування сторін вкрай напружена.

Цієї ночі  російсько-терористичні війська 13 разів обстрілювали позиції наших бійців поблизу м. Попасна . Бойовики здійснили п’ять пострілів з протитанкових ракетних комплексів та 106 з автоматичних станкових  гранатометів. Крім того, терористи сім разів застосовували БМП, крупнокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На щастя, руйнувань та постраждалих немає, - про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.