Архів новин

13 сентября 2016

У Сєвєродонецьку відбудеться конференція зі сталого розвитку громад

21 жовтня у Сєвєродонецьку відбудеться конференція «Стратегії сталого розвитку: на шляху до сильнішої громади». Захід пройде за підтримки проекту ЄС/ ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

 

Готовність житлово-комунального господарства Луганщини до опалювального сезону – 80 %

Про це під час розширеної апаратної наради в Луганській облдержадміністрації повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства ЛОДА Віталій Сурай. «Станом на 1 вересня 2016 р. без урахування щоденних аварійно-відновлювальних робіт, житлово-комунальне господарство області підготовлено в цілому більш ніж на 80 %», – зазначив Віталій Сурай.

Луганські журналісти та громадські активісти обговорили шляхи досягнення соціальної єдності та порозуміння

12 вересня у Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець», що у Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою «Соціальна єдність, примирення через діалог задля суспільної злагоди та вирішення проблем громад: що зроблено та подальші плани».

Організаторами виступили Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації, ПРООН за ініціативи радника голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з питань інформаційної політики, внутрішньої політики та відкритості влади Віталія Кулика.

За рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у Рубіжному відновлюють автодорогу

Реконструкцію автодороги від вул. Визволителів до вул. Будівельників у м. Рубіжному планують завершити у вересні. Ремонтні роботи, загальна вартість яких складає 15,99 млн грн, проводяться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

За результатами проведеного конкурсу підрядником реконструкції автодороги визнано ТОВ «Данко» з м. Києва.

Наразі знімається старе бортове каміння та замінюється, укладається нове дорожнє покриття. Вздовж проспекту улаштовуються дощоприймальні колодязі.

Юрій Гарбуз оголосив політичну дієту на Луганщині

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив під час розширеної апаратної наради за участю Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадима Черниша.

«Ми вже наїлися політики сповна. Сьогодні треба відкласти політичні амбіції і почати ефективно працювати на благо людей. Тому я оголошую політичну дієту на Луганщині», – зазначив очільник області.

Завдяки субсидії українці будуть платити менше за ЖКГ, ніж торік, - Прем’єр-міністр

Завдяки системі житлових субсидій розмір платежів за житлово-комунальні послуги для українських громадян після встановлення ринкової ціни на газ в Україні буде менший, аніж минулого року.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на селекторній нараді з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення для обговорення питання житлових субсидій у понеділок.

Прем’єр-міністр: Заяви окремих місцевих рад щодо зменшення тарифів - це популізм, адже тарифи на комунальні послуги формуються на місцях за їхньою участю

Звернення окремих місцевих рад із закликами щодо зменшення тарифів на комунальні послуги носить характер популізму, оскільки розрахунки щодо тарифів здійснюються на місцях та затверджуються самими місцевими радами. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення для обговорення питання житлових субсидій у понеділок.

У Луганській облдержадміністрації призначено нових директорів департаментів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз своїми розпорядженнями призначив двох нових директорів департаментів.

Директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації призначено Стецюка Юрія Вікторовича, який до цього працював проректором з науково-педагогічної роботи Луганського обласного інституту післядипломної  педагогічної освіти.

Новини АТО: ворог поновив обстріли населених пунктів з мінометів

Протягом минулої доби бойовики з 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї п’ять разів відкривали вогонь у напрямку села Новозванівка Попаснянського району, – про це журналістам повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.