Архів новин

14 сентября 2016

Елеонора Поліщук: «Субсидії – це реальна допомога держави родинам для сплати житлово-комунальних послуг»

Про зміни у порядку надання населенню області субсидій на сплату житлово-комунальних послуг розповіла під час брифінгу для ЗМІ директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Вона зазначила, що це питання стоїть на контролі у голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Уряд схвалив Стратегію модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року

Сьогодні, 14 вересня, Кабінет Міністрів своїм розпорядженням схвалив Стратегію модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року. Проект акта на засіданні Уряду представила Перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська.

Вона, зокрема, зазначила, що документ було розроблено з метою визначення пріоритетних завдань та заходів з модернізації та розвитку Пенсійного фонду України до 2020 року з урахуванням європейських стандартів і використанням новітніх технологій.

Відродження Луганської обласної філармонії: Юрій Гарбуз передав митцям довгоочікувані музичні інструменти

14 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз передав директору Луганської обласної філармонії Ігорю Шаповалову музичні інструменти: для симфонічного оркестру – англійський ріжок та литаври, ансамблю пісню і танцю «Радани» – баян.

Це дуже коштовні та цінні музичні інструменти, які вкрай були потрібні нашій філармонії. Кошти на їх придбання, у сумі понад 1 млн грн, були виділені з обласного бюджету.

Програма «Турбота»: нова якість соціальних послуг

14 серпня директор Департаменту соціального захисту Елеонора Поліщук населення взяла участь у брифінгу для ЗМІ про надання соціальних послуг закладами області.

Як зазначила Елеонора Поліщук, сьогодні соціальних послуг потребують майже 60% населення області. Це безпосередньо пов’язано з демографічними та соціально-економічними передумовами. Зокрема, в області налічується понад 300 тисяч пенсіонерів та близько 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

2016-2018 роки мають бути роками дорожнього будівництва – Глава держави

Президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оброни України визначив одним із пріоритетів бюджетного фінансування будівництво доріг.

«У нас є спільна позиція, що 2016, 2017, 2018 роки мають бути роками дорожнього будівництва. Це те, що ми маємо продемонструвати як один із важливих пріоритетів, який на сьогодні маємо», - сказав Глава держави.

За словами Президента, у порівнянні з 2013 роком у значній кількості областей фінансування ремонту та будівництва доріг зросло в 10 разів.

Споживчий ринок Луганщини: ціни на ковбасу та молоко – нижчі за середньоукраїнські, гречка та овочі – стабільно дешевшають

На Луганщині набагато нижчі за середньоукраїнські ціни на молоко (на 20,0 %), варені ковбаси першого ґатунку (на 15,5 %), яловичину (на 7,0 %), соняшникову олію (на 6,7 %), сметану (на 5,0 %), борошно пшеничне (на 3,8 %), масло вершкове (на 4,0 %).

Поступово стабілізується ситуація на ринку гречки. Так, станом на 9 вересня середня вартість 1 кг складає 32,33 грн, що на 17,3 % нижче в порівнянні з першою декадою червня.

Оголошення! В облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду рег

19 вересня 2016 року в облдержадміністрації заплановано проведення засідання комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

 

Захід відбудеться за адресою:

м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, ОДА, 2-й поверх, конференц-зал.

Початок о 14:00.

Підвищення зарплат вчителів та медиків є пріоритетом – Президент на засіданні РНБОУ

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України наголосив на тому, що соціальні стандарти мають бути підвищені.

«Є тверда позиція про те, що незважаючи на скрутне становище, ми маємо забезпечити у 2017 році збереження і підвищення відповідного рівня соціальних стандартів», – сказав Глава держави.

Новини АТО: остання ніч перед анонсованим ворогом режимом припинення вогню пройшла неспокійно

В останню ніч перед оголошеним бойовиками режимом припинення вогню на Луганщині знову лунали вибухи – про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, ворог з гранатометів різних типів, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї шість разів відкривав вогонь у напрямку села Новозванівка та міста Попасна.

Інформації про жертв та руйнування не надходило.