Архів новин

15 сентября 2016

Луганська обласна філармонія відкрила творчий сезон великим концертом Академічного симфонічного оркестру

14 вересня всі поціновувачі високого мистецтва мали чудову можливість почути яскраву суто українську програму у виконанні Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.

Приємною несподіванкою вечору стало запрошення диригента з Німеччини – Назара Яцків. Найвизначніші шедеври української класики були виконані саме під його чуйним керівництвом.

Увага! Оголошено додатковий набір до Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту

Документи до обласного ліцею-інтернату можна подати до 1 жовтня.

Наразі у спортивному закладі відкрито відділення важкої і легкої атлетика, футболу, греко-римської боротьби, боксу, спортивної гімнастики, а також відділення легкої атлетики для спортсменів з обмеженими можливостями.

Навчальний рік для спортсменів розпочнеться з жовтня. До того часу ведеться додатковий набір учнів.

Більш детальна інформація за телефонами:

050-887-16-00 (Гребенюк Артем Володимирович),

095-370-95-96 (Химченко Наталія Іванівна).

Юрій Гарбуз: «Я не допущу порушення прав учасників АТО»

У Луганській області 965 учасників антитерористичної операції  гарантовано можуть отримати земельні ділянки різного призначення.

Про це голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу доповів під час апаратної наради начальник Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Дмитро Сергєєв:

Луганська область посідає перше місце серед інших областей України за темпами сівби озимих культур

Сьогодні в господарствах регіону тривають осінньо-польові роботи. Луганська область посідає перше місце серед інших областей України за темпами сівби озимих культур під врожай 2017 року. Під врожай 2017 року планується посіяти – 243,9 тис. га озимих зернових культур.

На цей час вже посіяно 92,1 тис. га (37,8 %), в тому числі озимої пшениці – 70,9 тис. га, озимого ячменю – 0,1 тис. га. Крім того озимого ріпаку – 5,4 тис. га (150 %).

Під посів озимих культур закуплено 19,6 тис. тонн (85 % до запланованого) мінеральних добрив.

Юрій Клименко привітав рятувальників Луганщини

15 вересня заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у обласних урочистих заходах з нагоди Дня рятівника. У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц та керівники силових відомств області.

Під час урочистостей Юрій Клименко привітав присутніх та нагородив обласними відзнаками найкращих рятувальників області.

З восьми областей степової зони Луганщина посідає четверте місце по врожайності ранніх зернових та зернобобових

Цього року луганські аграрії спромоглися досягти добрих результатів. Валовий збір зернових та зернобобових культур становить 1022,7 тис. тонн, середня врожайність – 35,1 ц/га, що на 23,4 % більш ніж у минулому році. Озима пшениця була зібрана на площі 199,7 тис. га (це 91 % від посівної площі). Намолочено пшениці 869,8 тис. тонн, врожайність  – 37,9 ц/га, що на 2,1 % більш ніж у минулому році.

З восьми областей степової зони Луганська область посідає четверте місце по врожайності ранніх зернових та зернобобових.

Від укусів тварин в області постраждали та звернулися за антирабічною допомогою 857 осіб

У Луганській області склалася напружена ситуація щодо захворюваності на сказ серед диких, сільськогосподарських та домашніх тварин, що у свою чергу є реальною загрозою для виникнення зараження цією смертельно небезпечною хворобою людей.    За вісім місяців поточного року в нашому регіоні зареєстровано 23 неблагополучних пункти щодо сказу, в яких захворіла 41 тварина, – повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Позитивне рішення МВФ свідчить про те, що світ визнає - в Україні відбуваються реформи, - Президент

Президент України привітав позитивне рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги.

Новини АТО: ворог порушує власні зобов’язання

Минулої доби на попаснянському напрямку бойовики чотири рази порушували режим тиші, - про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, терористи з автоматичних та протитанкових гранатометів та стрілецької зброї відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка, Новоолександрівка та міста Попасна.