Архів новин

22 сентября 2016

Луганська поліція отримала нові автомобілі

Сьогодні на центральній площі Сєвєродонецька міністр внутрішніх справ Арсен Аваков передав луганській поліції 34 нових службових автомобілі  Renault Duster.

«Враховуючи особливий характер задач, які стоять перед Донецькою та Луганською областями, ми надаємо пріоритет у технічному оснащенні саме цим регіонам», – зазначив очільник МВС України.

Арсен Аваков також анонсував урядову Програму боротьби зі злочинністю і бандитизмом.

Відбулися заходи з нагоди Дня партизанської слави

22 вересня, у День партизанської слави, з почуттям безмежної вдячності Україна віддає данину поваги ветеранам антифашистського опору – колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі, вшановує пам’ять жертв воєнного протистояння тоталітарних режимів.

Луганщина на 90 % готова до опалювального сезону

Луганщина  на  90%  готова до опалювального сезону

20 вересня відбулось засідання Обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років та сталого проходження опалювалювального сезону. Захід пройшов під головуванням директора Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, заступника голови штабу Віталія Сурая, за участі голів міських рад, райдержадміністрацій та представників комунальних підприємств енерго- та теплопостачання.

Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка повернувся на Луганщину

 

Сьогодні у Сєвєродонецьку за участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова відбулось урочисте відкриття Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка. Навчальний заклад відновив свою роботу після двох років евакуації.

У Сєвєродонецьку відкриють першу в Україні поліцейську академію

З цією пропозицією голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова під час робочої зустрічі у Сєвєродонецьку.

Організація пасажирських перевезень на особистому контролі Юрія Гарбуза

5 жовтня відбудеться конкурс з перевезення пасажирів на приміських та міжміських (внутрішньообласних) маршрутах загального користування,  до якого увійшло 28 об’єктів з обслуговування 35 маршрутів, в тому числі, відкритих на певний термін дії, та обслуговування яких закінчується до кінця року – про це журналістам повідомив виконуючий обов’язки директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест.

На засіданні Уряду Геннадій Зубко презентував результати децентралізації та структуру управляння реформою

Децентралізація – ключова реформа, яка збереже та об’єднає країну. Два роки тому за підтримки європейських партнерів ми розпочали реформу, а вже сьогодні маємо її реальні результати.  Про це заявив Віце-прем’єр-міністр  - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, презентуючи сьогодні, 22 вересня, на засіданні Уряду  результати реформи децентралізації.

Україна запроваджуватиме 100% комерційний облік тепла і води за європейським зразком

21 вересня 2016 року народні депутати України, члени Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримали проект Закону України «Про комерційний облік комунальних послуг» (реєстр. №4901 від 06.07.2016) та вирішили рекомендувати ВРУ прийняти даний законопроект за основу у першому читанні.

Мета законопроекту – створити в Україні правові умови для забезпечення 100% комерційного обліку споживання тепла і води.

За темпами сівби озимих культур Луганська область посідає перше місце в Україні

На Луганщині тривають осінньо-польові роботи, йде збирання пізніх сільськогосподарських культур.

Станом на 21 вересня соняшник зібрано на площі 103,3 тис га (31 %), намолочено 204,3 тис тонн, урожайність склала 19,8 ц/га. Загалом врожай буде зібраний на площі 328,3 тис. га.

Найкращі показники по урожайності соняшнику у господарств Білокуракинського – 23,3 ц/га, Новоайдарського – 22,7 ц/га та Марківського – 21,9 ц/га районів.

Роз'яснення Мінсоцполітики щодо визначення права на пенсію за віком на пільгових умовах

Відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2016 № 461 ,,Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах” (далі – постанова № 461) та у зв’язку з численними зверненнями підприємств і організацій, а також працівників, професії та посади яких були передбачені у списках № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16.01.2003 № 36 (далі – пост

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Днем партизанської слави

Шановні жителі Луганщини!

Дорогі ветерани!

 

 

Сьогодні в Україні відзначають День партизанської слави. Прийміть найщиріші вітання з цим славетним святом!

Рух спротиву вніс вагомий внесок у Перемогу у Другій світовій війні – знешкодження найкривавішого режиму в історії людства – гітлерівського нацизму.

Другий день тиші: на території Луганщини не зафіксовано жодного ворожого обстрілу

«На Луганщині не зафіксовано жодного ворожого обстрілу. Цей факт дає нам підстави для стриманого оптимізму та сподівання на подальшу деескалацію військової агресії бойовиків», ‑ прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.