Архів новин

26 сентября 2016

Солістка-вокалістка Луганської обласної філармонії Олена Босенко підкорила своїм талантом Запоріжжя

23 вересня солістка-вокалістка Луганської обласної філармонії Олена Босенко взяла участь у відкритому щорічному Всеукраїнському фестивалі-конкурсі духовної музики «БЛАГОFEST», який відбувся у Запорізькій обласній філармонії.

Програма виступу артистів включала духовні, класичні, народні твори українських і світових композиторів.

На Луганщині відбудеться базовий тренінг програми «Молодіжний працівник»

Тренінг відбудеться з 13 по 16 жовтня в місті Сєвєродонецьк.

Організатори заходу в регіоні – Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, програмою розвитку ООН та Державним інститутом сімейної та молодіжної політики.

Для участі у заході запрошуються представники з Харківської, Сумської, Луганської, Черкаської, Чернігівської, Рівненської областей (по 4 учасника з кожного регіону):

За сприяння групи цивільно-військового співробітництва жителі Сєвєродонецька та Кримського отримуватиме медичне обслуговування краще, ніж у більшості мирних областей України

За сприяння українських військовослужбовців групи цивільно-військового співробітництва Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня отримала обладнання та меблі для пологового відділення й відділення інтенсивної терапії новонароджених. Гуманітарна допомога була надана Європейським та міжнародним відомством Магістрату міста Відня, а її доставку з Європи до місця призначення забезпечили Благодійна організація «Міжнародний волонтерський фонд» та «Дарницька громадська варта».

В Україні буде створено Цільовий фонд багатьох партнерів для допомоги переселенцям та відбудови територій

Кабінет Міністрів України схвалив рішення про створення Цільового фонду багатьох партнерів, як ефективного механізму спільного фінансування проектів відновлення та розбудови миру в Україні, та вповноважив Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб ВадимаЧерниша підписати відповідний Меморандум щодо співпраці та взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України, Представництвом Організації Об'єднаних Націй в Україні та Групою Світового банку.

До 150-ти річчя освітнього стажу села Кримське офіцери цивільно-військового співробітництва подарували школі новий мультимедійний центр

Днями, у Кримському Новоайдарського району відбулися святкування 150-річчя початку навчального процесу. Варто зазначити, що зараз в Кримській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів – дошкільному навчальному закладі, розрахованому на 300 учнів, уроки відвідують всього 34 школяра; 7 дітей виховуються у дитячому садочку.

Обласні сільські спортивні ігри зібрали понад 500 спортсменів

24 вересня у смт Марківка на стадіоні «Нива» відбулися XVI Обласні сільські спортивні ігри серед збірних команд, найсильніших спортсменів районів «Луганщина 2016».

Новини АТО: на попаснянському напрямку знову гаряче

На попаснянському напрямку ворог активізував обстріли, про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, 25 вересня терористи з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів двічі відкривали вогонь у напрямку міста Попасна.

В той же час бойовики з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї двічі обстрілювали позиції українських військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка.

А після опівночі противник зі стрілецької зброї двічі порушував «режим тиші» поблизу села Новозванівка.

25 мільйонів гривень заборгованості із заробітної плати шахтарям погашені за особистого втручання Юрія Гарбуза

За результатами перемовин між головою облдержадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом та керівництвом державного підприємства «Держвуглепостач» перераховано 25 мільйонів гривень на рахунки ДП «Лисичанськвугілля» та «Первомайськвугілля» – 10 та 15 мільйонів, відповідно, за відвантажене з луганських шахт вугілля.