Архів новин

27 сентября 2016

Юрій Клименко: «Проходження строкової військової служби є можливістю для юнаків стати справжнім військовим професіоналом»

27 вересня заступник голови облдержадміністрації, голова обласної призовної комісії Юрій Клименко провів інструкторсько-методичне засідання з очільниками обласного, міських та районних військових комісаріатів. У заході взяли участь представники райдержадміністрацій, міських рад та медичні працівники військових комісаріатів.

Розроблений проект Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Відповідно до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 7 липня 2016 року № 395 для актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року був затверджений Комітет. При Комітеті створені робочі групи за п’ятьма напрямками: «Економіка і екологія», «Інфраструктура і система життєзабезпечення», «Децентралізація та демократичне врядування», «Соціальна сфера і культура» та «Громадська безпека і відбудова миру».

Понад 340 тис громадян похилого віку на Луганщині отримують соціальну допомогу

Напередодні Дня людей похилого віку директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук взяла участь у брифінгу для ЗМІ та розповіла про надання соціальної допомоги ветеранам та пенсіонерам.

На початку доповіді речниця повідомила, що на території області мешкає 344,1 тис пенсіонерів, у тому числі 134 тис – внутрішньо переміщені особи. А середній розмір пенсії разом з цільовою грошовою допомогою, державною адресною допомогою до пенсії, надбавкою за особливі заслуги складає 1863,29 грн.

У вересні за тиждень 10 ОСББ залучили рекордну суму коштів на енергомодернізацію багатоповерхівок – більше 1,5 млн гривень

З настанням холодної пори року все більше мешканців багатоповерхівок, об’єднаних в ОСББ, приймають рішення утеплювати будинок, встановлювати вузли обліку, ІТП, замінювати вікна у під’їздах тощо. Так, у вересні минулий тиждень став рекордним: ще 10 ОСББ, а це близько 1000 сімей,стали учасниками Урядової програми з енергоефективності та разом залучили більше півтора мільйона гривень на утеплення своїх багатоповерхівок.

Вересень ще не закінчився, а вже побито липневий рекорд. Наразі за три тижні вересня ОСББ залучено 7,44 млн грн на утеплення житла, тоді як у липні  – 7,02 млн грн.

ДСНС закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки: цьогоріч виникло 20 тисяч пожеж в природних екосистемах

Щодня підрозділи ДСНС виїжджають для ліквідації пожеж на відкритих ділянках місцевості, торфовищах, полях, сільгоспугіддях. Зокрема, впродовж минулої доби в Україні виникло 37 пожеж у природних екосистемах  на загальній площі 21 га. З початку року зафіксовано 20 тис. 327 пожеж в екосистемах на площі 17 тис. 173 га.

Юрій Гарбуз: «Війни триватимуть доти, доки батьки відмовлятимуться від дітей, а діти – від батьків»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у рамках заходів до Дня усиновлення відвідав обласний Будинок дитини. 

«Діти – це наша надія і наше майбутнє, – відзначив Юрій Гарбуз. – Щоби ця надія втілилась, ми, дорослі, маємо пам’ятати про свою відповідальність». Особливо це стосується, за словами очільника області, відповідальності перед дітьми, які залишилися без батьківського піклування. «Турбота про них – наше спільне завдання, обов’язок громадянина, суспільства, держави», – додав Юрій Гарбуз.

Юрій Клименко: «Я буду завжди відстоювати інтереси своїх земляків та зроблю все можливе для зменшення соціальної напруги у регіоні»

26 вересня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На заході було розглянуте питання щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій через відключення від електропостачання об’єктів життєзабезпечення та соціальної сфери на території Луганської області.

Новини АТО: на Луганщині зафіксовано 11 обстрілів

26 вересня ввечері та після опівночі бойовики відкривали вогонь у напрямку населених пунктів Новоайдарського району та смт Станиця Луганська, - про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, ввечері минулої доби російсько-терористичні війська з гранатометів різних типів та стрілецької зброї тричі обстріляли смт Станиця Луганська.