Архів новин

28 сентября 2016

Вчителі з Луганщини та Львівщини будуть змінювати країну разом

Розповідаючи про досягнуті домовленості щодо вивчення кращих педагогічних практик та підвищення професійного рівня вчителів загальноосвітніх шкіл Луганщини голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної Юрій Гарбуз, наголосив, що найближчим часом стартує програма кадрового обміну між навчальними закладами нашої області та Львівщини, а згодом вчителі поїдуть на навчання у Литву.

«Це не акція «Схід і Захід разом!», це – акція «Змінимо країну разом!» - акцентував Юрій Гарбуз.

Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти обговорив шляхи підвищення освіченості українців

Рівень освіченості українців має бути таким, що дозволяє побудувати в країні інноваційну економіку, – акцентував під час виїзного засідання  Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти заступник Голови комітету Олександр Співаковський.

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека імені О. М. Горького відсвяткує Всеукраїнський день бібліотек у новому приміщенні

27 вересня заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у обласному Форумі «Публічна бібліотека та розвиток національної свідомості громадян області» в рамках відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. Варто зазначити, що захід відбувся у новому приміщенні Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. М. Горького, за участі начальника управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації Аліни Адамчук, голови Старобільської райдержадміністрації Анатолія Гаркавого, представників бібліотек області та мистців регіону.

На Луганщині відбулися прем’єрні покази вітчизняної кінострічки «Гетьман»

23 та 24 вересня 2016 року у Сватовому та Кремінній у рамках тижня українського кіно в Луганській області відбулися прем’єрні покази української історико-драматичної кінострічки «Гетьман». Для глядачів була організована творча зустріч з режисером Валерієм Ямбурським і виконавцем головної ролі, актором Костянтином Лінартовичем.

Заходи мали на меті промоцію сучасного українського кінематографа, підняття іміджу вітчизняного кіно у Луганській області та національно-патріотичного виховання підростаючого покоління.

40 юних митців Луганщини взяли участь у обласному пленері

Днями в одному з мальовничих місць Сєвєродонецька, на території Свято-Хресто-Воздвиженського храмового комплексу, відбувся мистецький захід – обласний пленер (створення малюнків на відкритому повітрі) молодих художників «Мальовнича Луганщина».

 

Юрій Гарбуз: «Ми повинні працювати в одному напрямі задля досягнення довгоочікуваного миру на нашій рідній землі»

Під час своєї промови на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз  нагадав, що це не перше виїзне засідання комітетів Верховної Ради України на Луганщині. 

Звертаючись до народних депутатів України, він наголосив: «Я впевнений, що депутати мають знати про проблеми соціально-економічного розвитку Луганщини, чим взагалі вона живе. Тому, закликаю активно включатися до їх вирішення».

Юрій Гарбуз: «Незважаючи на всі негаразди та труднощі, Луганщина продовжує розвиток і з оптимізмом дивиться в мирне майбутнє»

28 вересня у Старобільську відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, на якому розглядалося питання робіт органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Луганської області щодо дотримання законодавства України про освіту для забезпечення функціонування та якості дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної і вищої освіти.

У роботі засідання взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Визначено пріоритети державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства на Луганщині

26 вересня 2016 року за ініціативою радника голови Луганської облдержадміністрації Віталія Кулика в приміщенні «Агенції регіонального розвитку Східного Донбасу» відбулася зустріч громадськості з представниками Департаменту масових комунікацій Луганської ОДА (Олександром Костенко, Андрієм Мітяєвим, Андрієм Зайцевим) щодо підготовки обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства та плану заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 - 2020 роки.

Президент підписав Закон щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення

Президент підписав Закон щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення

 

Президент підписав Закон України № 1486-VІІІ «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення», прийнятий Верховною Радою України 6 вересня 2016 року.

Новини АТО: ворог здійснив шість обстрілів по позиціях наших військовослужбовців на попаснянському напрямку та поблизу Станиці Луганської

Минулої доби бойовики шість разів обстрілювали позиції наших військовослужбовців поблизу населених пунктів Станично-Луганського та Попаснянського районів, про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, ввечері ворог тричі відкривав вогонь зі стрілецької зброї та протитанкових гранатометів у напрямку села Новозванівка. А по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка двічі застосовувалися протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.