Архів новин

29 сентября 2016

У Луганській області затримано контрабандистів, які намагалися незаконно вивезти 110 корів до РФ

 

На Луганщині співробітниками Державної прикордонної служби України та СБУ було проведено спільну операцію, у ході якої ліквідовано канал переміщення через державний кордон великої рогатої худоби.

Під час проведених заходів був затриманий його організатор, громадянин України, який намагався підкупити правоохоронців пропонуючи майже 2 тис. доларів США.

Вже невдовзі безпосередньо під час спроби перегону великого стада худоби були затримані його поплічники, двоє громадян України, які допомагали йому в незаконній оборудці.

Юрій Гарбуз ознайомився з роботою «Фармбіотесту» та «Мікрохіму»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні ознайомився з роботою ТВ КДЦ «Фармбіотест» та ТОВ «Науково-виробнича фірма «Мікрохім». У ході зустрічі керівник області обговорив актуальні питання галузі з керівниками «Фармбіотесту» Володимиром Тимком, Ігорем Кузнецовим та директором з виробництва «Мікрохіму» Юрієм Каршиним.

На Луганщині вшанували пам’ять жертв Голокосту

29 вересня заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Косинський взяв участь у покладанні квітів до Пам’ятника жертвам єврейського населення, яке було розстріляно під час фашистської окупації
м. Лисичанська, у зв’язку з 75-ю річницею Голокосту, яка відзначається сьогодні у всьому світі.

«Це жахлива трагедія, яка не повинна повторитись. Обласна влада на Луганщині, де мирно живуть представники 123 національностей, робить усе можливе щоби зберегти атмосферу національної злагоди та порозуміння» – зауважив Роман Косинський.

На Луганщині обговорили шляхи розвитку інформаційної сфери в умовах антиукраїнської пропаганди

У рамках засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації та Луганського обласного антикорупційного комітету Департамент масових комунікацій ОДА провів нараду-семінар з головними редакторами районних і міських комунальних друкованих ЗМІ.

Своїм баченням нагальних питань розвитку інформаційної сфери області поділилися заступники директора Департаменту Андрій Зайцев й Альбіна Кушелева.

Юрій Клименко: «За силою негативного впливу на становлення української державності явище корупції друге після Російської агресії»

29 вересня відбулося спільне засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації та Луганського обласного антикорупційного комітету.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, громадські діячі, представники влади.

У рамках засідання основна увага присутніх була зосереджена на проблемах антикорупції: ефективних інструментах застосування її на практиці, а також питаннях розвитку громадянського суспільства.

Увага! На територію області потрапив алкогольний фальсифікат

Держпродспоживслужба в Луганської області інформує та попереджає, про встановлення фактів потрапляння на територію Луганської області фальсифікованих алкогольних напоїв, вироблених з недоброякісної сировини, які небезпечні для життя та здоров’я.

А саме: горілка «Пшеничная» виробництва ТОВ «Олександрія БЛІГ», а також в тетрапаках без будь-яких маркувальних знаків.

Ні в якому разі не купуйте алкогольні напої невідомого походження, без акцизних марок, в сумнівних точках продажу. Пам’ятайте про тяжкі наслідки вживання фальсифікату.

Будьте пильними!

Відбулося спільне засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації та Луганського обласного антикорупційного комітету

Спільне засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації та Луганського обласного антикорупційного комітету відбулося 29 вересня 2016 року.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, громадські діячі, представники влади.

У рамках засідання основна увага присутніх була зосереджена на проблемах антикорупції: ефективних інструментах застосування її на практиці, а також питаннях розвитку громадянського суспільства.

Павло Розенко: За субсидією краще звернутися вже зараз, поки в управліннях соцзахисту немає ажіотажу

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко радить громадянам, які планують оформити субсидію, звернутися до управлінь соцзахисту вже зараз, не відкладаючи до початку опалювального сезону.

«Ми прогнозуємо, що в цьому опалювальному сезоні субсидії отримуватимуть близько 9 млнукраїнських родин. Тому краще звертатися до управлінь соцзахисту вже зараз, щоб у листопаді-грудні не було ажіотажу і великого напливу людей», - сказав Павло Розенко в ефірі телеканалу «TV5».

На Луганщині відновлено пільгове житлове кредитування для молоді

28 вересня у місті Сєвєродонецьк було поновлено пільгове житлове кредитування молоді після тривалої перерви. Саме в цей день надано пільговий кредит на придбання квартири сім’ї учасника антитерористичної операції.

 

Три роки тому в Лисичанську встановлено пам’ятник жертвам єврейського населення в 1943 році

Сьогодні в Україні відзначають сумну дату – 75-ті роковини від початку трагічних подій у Бабиному Яру. Під час окупації Києва у Другій світовій війні нацистськими катами тисячами й тисячами страчувалися наші співвітчизники лише за те, що вони були іншої національності, раси чи віросповідання.

Урядом врегульовано встановлення статусу інваліда війни з учасників АТО для волонтерів, добровольців, не включених до військових формувань, а також працівників підприємств

На даний час важливим є питання встановлення статусу інваліда війни особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення. Донедавна це було неможливим для осіб, яким у довідці МСЕК причиною інвалідності було вказано загальне захворювання без зазначення причинного зв’язку із участю в антитерористичній операції.

Новини АТО: на Луганщині зафіксовано 10 ворожих обстрілів

28 вересня протягом доби та після опівночі ворог 10 разів обстрілював позиції українських військовослужбовців поблизу населених пунктів у Попаснянському районі та смт Станиця Луганська, про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, бойовики вісім разів відкривали вогонь у напрямку сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району з БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї .