Архів новин

03 октября 2016

Луганщина в очікуванні на нову об’єднану територіальну громаду

27 вересня у Старобільському районі створено територіальну громаду, до якої  увійшли села Чмирівка, Бутове та Вишневе.

Відповідно до частини восьмої статті 7 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Луганська облдержадміністрація звернулася до Центральної виборчої комісії щодо перших виборів депутатів сільської ради Чмирівської об’єднаної територіальної громади та Чмирівського сільського голови.

Депутати Станично-Луганської райради просять Юрія Гарбуза не допустити відведення українських військових за межі селища

3 жовтня у смт Станиця Луганська за ініціативи відокремленого підрозділу громадської організації «Спілка учасників бойових дій, ветеранів та інвалідів АТО» відбулась акція протесту проти створення демілітаризованої зони.

Члени громадських об’єднань учасників антитерористичної операції із м. Сєвєродонецька, Старобільського, Новопсковського та Новоайдарського районів приїхали до Станиці Луганської, аби заявити свій протест та підтримати позицію голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза, який однозначно висловився «проти» відведення військ та озброєнь на цій лінії розмежування.

Володимир Гуц: обласна влада робить все можливе задля підвищення життєвих стандартів наших громадян

3 жовтня заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц зустрівся з представниками Фонду імені Гайнріха Бьолля. У рамках зустрічі обговорені шляхи вирішення соціально-гуманітарних, інвестиційних, економічних та безпекових питань регіону.

Варто зазначити, що Фонд імені Гайнріха Бьолля займається питаннями розвитку демократії, захисту прав людини та зміцнення громадянського суспільства, політичної освіти для громадян, раціонального використання енергії та захисту клімату.

Ольга Лішик першокурсникам Кадетського корпусу: «Бажаю стати гідної зміною сьогоднішніх захисників України»

1 жовтня 2016 року ліцеїсти-першокурсники Луганського обласного ліцею «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», який з 2014 року розташований у м. Кремінна, прийняли урочисту клятву.

Громадська безпека і відбудова миру серед цілей «Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року»

29 жовтня  голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.  

Основним питанням, розглянутим під час засідання, був проект Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року, який  презентував Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Андрій Скубак.

При в’їзді до міст Сватове, Кремінна та Лисичанськ облаштовані та діють три дезінфекційні бар’єри

У зв’язку з напруженою ситуацією щодо розповсюдження африканської чуми свиней в окремих регіонах України на Луганщині вводяться додаткові заходи.

На основних автошляхах з Харківської області при в’їзді у міста Сватове, Кремінна та Лисичанськ у місцях розташування поліцейських постів облаштовані та функціонують три  дезінфекційні бар’єри.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській облдержадміністрації це питання було доручено вирішити ГУ Держпродспоживслужби в області.

В 2017 році зарплата вчителів має зрости на третину – Президент на зустрічі з переможцями конкурсу «Учитель року – 2016»

Президент Петро Порошенко на зустрічі з переможцями всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» з нагоди Дня працівників освіти зазначив, що за останні два роки вдалося подолати негативні тенденції в економіці Україні, що дає підстави у наступному році передбачити в державному бюджеті зростання на третину рівня заробітних плат вчителів.

Новини АТО: 2 жовтня поблизу села Кримське загинув військовослужбовець

2 жовтня вдень бойовики шість разів обстріляли позиції поблизу села Кримське Новоайдарського району зі 120 мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів та стрілецької зброї. У результаті удару один наш військовослужбовець загинув, про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

А ввечері ворог активізувався на попаснянському напрямку. Зокрема, ввечері минулої доби російсько-терористичні війська сім разів застосовували 82-мм міномети, гранатомети різних типів та стрілецьку зброю у напрямку сіл Новоолександрівка та Новозванівка.