Архів новин

04 октября 2016

Децентралізаційний марафон: "Луганщина-2016" - проміжні висновки.

Про впровадження децентралізаційної реформи на Луганщині інтерв'ю виконавчого директора Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталії Бойко телекомпанії СТВ.

Децентралізаційний марафон відвідав Щастинську громаду Луганської області.

 Довідково: 22 жовтня 2015 року Щастинська міська, Петрівська селищна та Передільська сільська ради прийняли рішення "Про добровільне об'єднання територіальних громад". Таким чином, в Луганській області було створено четверту Щастинську об'єднану громаду. Однак, Центральна виборча комісія не оголосила перші місцеві вибори в даній об’єднаній громаді, в результаті не було обрано спільні органи управління по причині небезпечності їх проведення на даній території близькій до зони АТО. Однак, громади сподіваються, що все ж таки місцеві вибори будуть призначені.

Децентралізаційний марафон Луганщини коментує створення Нижньодуванської та Містківської об’єднаних громад

Луганське регіональне відділення Асоціації міст України розпочало активну інформаційно-роз’яснювальну кампанію на Луганщині «Децентралізаційний марафон Луганщина – 2016», розпочатий в червні 2016 року по всій Україні. 
Мета марафону - активізація та стимулювання процесу об’єднання і формування спроможних громад.

Досвід та практики розробки Стратегій Новопсковської та Щастинської об'єднаних територіальних громад Луганської області для громад Доннечини

Експерти Луганського регіонального відділення Асоціації міст України ділились досвідом та обмінювалися практиками розробки Стратегій Новопсковської та Щастинської об'єднаних територіальних громад Луганської області для громад Доннечини

"У чому сила об’єднання?", - дискутували в Шульгинській сільській раді.

У рамках "Децентралізаційного марафону" консультанти Асоціації міст України завітали на інформаційну зустріч до села Шульгинка Старобільського району Луганської області, у якій взяв участь голова районної державної адміністрації Анатолій Іванович Гаркавий.

На сьогодні Шульгинська громада проявила ініціативу та пройшла перший етап об'єднання і створила спільну робочу групу для підготовки проекту рішення про добровільне об'єднання та створення Шульгинської ОТГ шляхом об'єднання Шульгинської сільської, Байдівської сільської та Хворостянівської сільської рад.

Старобільськ: децентралізаційний марафон продовжується...

У рамках "Децентралізаційного марафону" консультанти Асоціації міст України відвідали Старобільськ Луганської області та обговорили із сільськими головами Старобільського району можливості створення Старобільської об'єднаної територіальної громади.

В інформаційній зустрічі взяли участь голова районної державної адміністрації Анатолій Іванович Гаркавий та голова районної ради Кулачка Микола Олександрович.

Відбудуться громадські слухання проекту оновленої Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Відповідно до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 7 липня 2016 року № 395 Комітетом з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року оголошується проведення консультацій з громадськістю проекту оновленої Стратегії.

Бути чи не бути об’єднаним територіальним громадам у Кремінському районі?

У приміщенні Кремінської районної державної адміністрації пройшла інформаційна зустріч щодо можливостей створення та функціонування об'єднаних територіальних громад у Кремінському районі.

У заході взяли участь консультанти Луганського регіонального відділення Асоціація міст України, голови сільських та селищних рад Кремінського району, заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Валерій Косинський, Кремінський міський голова Юрій Прокопенко, заступник голови Кремінської районної ради Борис Руденко.

Потенційна Красноріченська об’єднана територіальна громада: тричі міряй, а раз одріж

На інформаційну зустріч у сел. Кресноріченськ Кремінського району щодо обговорення децентралізаційної реформи зібралися громадський актив, посадовці, працівники освітянської сфери та депутати селищної ради. До зустрічі долучилися Красноріченський селищний голова Віталій Жувако, заступник голови Кремінської районної ради Борис Руденко, заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Валерій Косинський, консультанти Луганського регіонального відділення Асоціація міст України.

Луганщина отримала майже 200 млн грн з «Державного фонду регіонального розвитку»

 

В області продовжується реалізація бюджетної програми «Державний фонд регіонального розвитку». З державного бюджету передбачено надати Луганській області 193,7 млн грн на реалізацію 35 проектів.

 

Станом на 3 жовтня поточного року розпорядниками коштів використано 32,8 млн грн, що складає близько 50% від профінансованих.

 

Варто зазначити, що на сьогодні п’ять проектів реалізовано в повному обсязі. Зокрема виконаний ремонт автошляхів Попаснянського і Міловського районів та водопроводу у Білокуракинській об’єднаній територіальній громаді.

 

Новопсковська об’єднана територіальна громада розширила штатну чисельність працівників селищної ради та її виконавчого органу з метою надання населенню якісних послуг

Рішенням Новопсковської селищної ради № 10/2 від 17 червня 2016 року затверджено структуру апарату Новопсковської селищної ради та її виконавчого органу. В результаті до структури та загальної чисельності апарату введено додатковий відділ культури, спорту та туризму у кількості 3 осіб.

Дане рішення продиктоване необхідністю економічного розвитку ОТГ та виникло в результаті розробки Стратегічного плану економічного розвитку Новопсковської об’єднаної селищної громади до 2020 року.

Активно триває розробка Стратегії розвитку Новопсковської селищної об’єднаної територіальної громади до 2020 року.

З січня поточного року стартувала робота над Стратегією розвитку Новопсковської об’єднаної територіальної громади до 2020 року. Розробляє документ Луганське регіональне відділення Асоціації міст України.

На сьогодні напрацюваннями територіальної громади є: здійснення стратегічного аналізу внутрішнього потенціалу та зовнішнього середовища; проведення експертного опитування бізнесу; формування бачення майбутнього об’єднаної громади та пріоритетів її розвитку; формування ієрархії цілей головних напрямів (стратегічні, операційні цілі).

Працевлаштування учасників АТО у фокусі уваги обласної служби зайнятості

На сьогоднішньому брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації директор Луганського обласного центра зайнятості Сергій Болотський розповів про заходи, що вживаються службою для працевлаштування та адаптації учасників АТО.

Він зазначив, що це – особлива пільгова категорія безробітних, які звертаються до служб зайнятості.

Так, нещодавно набрали чинності зміни в законодавстві України відповідно до яких роботодавцю, що працевлаштовує учасників бойових дій не менш ніж на два роки, щомісяця компенсуються фактичні виплати в розмірі єдиного внеску протягом року.

Юрій Клименко: керівництво області вітає будь-які ініціативи з відкриття нових закладів у регіоні

4 жовтня заступник голови облдержадміністрації Ю.Клименко взяв участь у відкритті відділення Ощадбанку нового формату у Сєвєродонецьку.

У таких відділеннях передбачено зручні зони очікування та обслуговування клієнтів, електронне управління чергою, кімнату для переговорів, зону самообслуговування з інформаційно-платіжним терміналом та банкоматом, телефон для прямого зв‘язку з Контакт-центром.

Чергове відшкодування за Урядовою програмою з енергоефективності: українцям виплачено 18,17 млн грн державної фінансової допомоги на утеплення

Держенергоефективності здійснено чергове відшкодування учасникам Урядової програми з енергоефективності.

30 вересня 2016 року з державного бюджету виплачено 18,17 млн грн. фінансової допомоги родинам, які в рамках програми залучили кредитні кошти на проведення енергоефективних заходів у своїх приватних будинках.

Увага! Оголошення!

7 жовтня 2016 року в Луганській облдержадміністрації заплановано проведення засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Захід відбудеться за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 2-й поверх, конференц-зал.

Початок об 11:00.

Президент підписав Закон, згідно з яким доходи від надання адміністративних послуг спрямовуються до загального фонду об'єднаних територіальних громад

Президент Петро Порошенко підписав Закон України від №1509-VІІІ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів до місцевих бюджетів».

В рамках децентралізації вносяться зміни до Бюджетного кодексу України та унормовується питання реалізації повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих адміністрацій, які об'єдналися у територіальні громади в рамках децентралізації.

Новини АТО: на попаснянському напрямку ворог продовжує порушувати «режим тиші»

Ввечері минулої доби бойовики відкривали вогонь у напрямку населених пунктів на попаснянському напрямку, - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, противник двічі застосовував гранатомети різних типів по позиціях наших військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка.

А вранці, 4 жовтня, у напрямку міста Попасна російсько-терористичні війська вели обстріл з великокаліберних кулеметів.

Інформації про жертви та руйнування не надходило.