Архів новин

05 октября 2016

З умовами зберігання архівних фондів ознайомилася директор Департаменту організації архівної роботи Державної архівної служби України Тетяна Прись

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська зустрілися з  директором Департаменту організації архівної роботи Державної архівної служби України Тетяною Прись.

Під час бесіди вони обговорили питання розвитку архівної справи Луганщини, забезпечення гарантованого збереження документів Національного архівного фонду України, які є складовою частиною вітчизняної і світової культурної спадщини та інформаційних ресурсів суспільства.

У всеукраїнському конкурсі освітяни Луганщини здобули найбільшу кількість нагород

 

Днями, у залі засідань Президії НАПН України було підбито підсумки відкритого конкурсу «РАЗОМ! Партнерство навчальних, культурно-освітніх закладів, соціальних служб і родин».

У заході взяли участь: представники НАПН України, Міністерства освіти і науки України, міжнародних благодійних фондів, неурядових організацій, майбутні педагоги, психологи й соціальні працівники.

У Сєвєродонецьку відбувся «круглий стіл», присвячений правовій підтримці внутрішньо переміщених осіб

5 жовтня заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з заступником Міністра юстиції України Ганною Онищенко, яка перебуває на Луганщині у рамках робочої поїздки.

Ганна Онищенко та Ольгою Лішик взяли участь у спільному «круглому столі» на тему «Права внутрішньо переміщених осіб в Луганській області: діалог заради захисту». Захід відбувся за участі представників міністерств, організацій та відомств національного, обласного рівня, міжнародних, всеукраїнських та місцевих недержавних організацій, що надають допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Питання забезпечення області питною водою на особистому контролі голови облдержадміністрації

4 жовтня «ЛЕО» поновило постачання електричної енергії на виробничі ділянки комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал», що дасть змогу забезпечити водою жителів області, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Вранці призведено запуск обладнання на насосній станції та почалося заповнення системи водогонів та гідротехнічних споруд Західної фільтрувальної станції з проведенням промивки, очищення та знезараження підвищеними дозами реагентів.

Децентралізаційний марафон "Луганщина - 2016" відвідав потенційну Кремінську об'єднану громаду.

В зустрічі прийняли участь навколо 30 осіб - депутати міської та районної ради, представники Кремінського міськвиконкому, Новокраснянський сільський голова, Чернопопівський сільський голова, Красноріченський селищний голова, Бараніківський сільський голова, громадські лідери, радник голови Луганської обласної вйськово-цивільної адміністрації, експерти Луганського регіонального відділення Асоціації міст України.

Володимир Гройсман: Сьогодні в Україні ніхто ні в кого за несплату житлово-комунальних послуг не забирає квартири

Заяви деяких народних депутатів про те, що в українців забирають помешкання за несплату житлово-комунальних послуг, не відповідає дійсності. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

«Об'єднана громада - наше майбутнє!» - кращі практики Луганщини. Стратегія розвитку громади – актуальні виклики Новопсковської ОТГ

Дві функціонуючі об'єднані територіальні громади Луганщини (Новопсковська та Білокуракинська ОТГ) протягом липня - серпня відсвяткували річницю з дня створення.

До цієї дати експертами Луганського регіонального відділення Асоціації міст України розроблено і видано серію буклетів "Об'єднана громада - наше майбутнє!", які висвітлюють конкретні приклади, дані та досягнення цих об'єднаних громад.

Пропонуємо четвертий буклет серії "Стратегічне планування в ОТГ" на прикладі Новопсковської селищної об'єднаної громади

Рекордний вересень: 57 ОСББ освоїли більше 13 млн грн. на утеплення багатоповерхівок за Урядовою програмою з енергоефективності минулого місяця

Останній тиждень вересня 2016 року став рекордним як за кількістю ОСББ, які долучилися до Урядової програми з енергоефективності, так і за обсягом коштів, залучених ними на термомодернізацію багатоповерхівок. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, коментуючи дані щотижневого моніторингу дії програми.

 

Новини АТО: за добу 31 обстріл поблизу «зони безпеки», а усього – 36

Протягом  минулої доби та після півночі бойовики 36 разів відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж всієї лінії розмежування, – про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, у Попаснянському районі ворог 31 раз порушував режим тиші, застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Наші спортсмени – на п’єдесталі чемпіонату України зі спортивного орієнтування

Минулого тижня у місті Суми завершився чемпіонат України зі спортивного орієнтування (дорослі, юніори, юнаки, спринтерські дистанції) та Кубк України (5-6 етап, фінал, спринт, бігом).

На Всеукраїнській першості Луганську область представляли 10 спортсменів: Поліна Котляр, Дмитро Уткін, Кирило Пузанов, Богдан Тітов, Данило Онопко, Микола Воловод, Олексій Костін, Вікторія Коропова, Олена Обод та Кароліна Кравченко, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.