Архів новин

07 октября 2016

В облдержадміністрації вирішували проблеми національних меншин

7 жовтня заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела нараду з питань вжиття превентивних заходів, спрямованих на недопущення виникнення конфліктів на етнічному підґрунті. У обговореннях взяли участь керівник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна та представники інших структурних підрозділів ОДА.

 

Луганські школярі навчатимуться у Литовській республіці за спеціально розробленою для них програмою

6 жовтня, у рамках партнерства Луганської ОДА і Посольства Литовської Республіки в Україні та за домовленості голови Луганської обласної держаної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом, п’ятеро дітей із Луганської області вирушили на навчання до прибалтійської країни.

 

Мешканцям Луганської області надано 140 тисяч адміністративних послуг

Станом на 1 жовтня у Луганській області діє 16 центрів надання адміністративних послуг.

 

Протягом січня-вересня поточного року суб’єктам господарської діяльності та громадянам Луганської області надано майже 140 тисяч адміністративних послуг, або понад 15 тисяч – щомісяця. Це вдвічі  більше, ніж торік.

 

Слід відзначити, що центрами  надання адміністративних послуг області надається від 36 до 159 видів адміністративних послуг.

На Луганщині СБУ затримали на хабарі співробітника державної виконавчої служби

У Рубіжному співробітники Служби безпеки України «впіймали на гарячому» працівника-хабарника одного з міських відділів державної виконавчої служби.

 

Посадовець вимагав п’ять тисяч гривень за не накладання арешту на нерухомість місцевого жителя, який заборгував банку значну суму за кредитом.

 

Співробітники спецслужби та прокуратури затримали посадову особу під час отримання усієї суми хабара.

 

Відкрито кримінальне провадження за  ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

 

Уряд продовжить заходи щодо закупівлі ліків для того, щоб забезпеченість медикаментами сягнула 100%, - Володимир Гройсман

Уряду вдалося вирішити питання закупівлі і доставки низки медикаментів для дорослих та дітей і він продовжить закупівлі у плановому режимі для того, щоб забезпеченість медикаментами сягнула 100%. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час "Години запитань до Уряду" у Верховній Раді України у п'ятницю.

Прем’єр-міністр зауважив, що проблема закупівлі ліків і доставки була дуже серйозною.

Облдержадміністрація разом з міжнародними гуманітарними організаціями шукає шляхи до вирішення проблем самозайнятості внутрішньо переміщених осіб

7 жовтня у стінах Луганської ОДА відбулась практична конференція «Сільські території – само зайнятість та малий і середній бізнес». У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц, керівники структурних підрозділів ОДА та представники міжнародних гуманітарних організацій, які діють на території Луганщини.

Володимир Гройсман: Області, що якісно здійснять об'єднання територіальних громад, будуть лідерами

Уряд буде підтримувати об'єднання територіальних громад, що підвищує спроможність, конкурентоспроможність регіонів та забезпечує розвиток країни. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками Асоціації міст України у четвер.

"Ми будемо підтримувати об'єднані територіальні громади, хто би нам як не заважав. Будемо це робити для того, щоби отримати результат, - заявив Володимир Гройсман. - Ми вважаємо, що [об'єднання територіальних громад] - це правильно. Ми бачимо успіх".

Новини АТО: Золоте та Попасна під гранатометним вогнем

6 жовтня протягом доби та після півночі ворог 13 разів відкривав вогонь на попаснянському напрямку, про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, у напрямку села Новоолександрівка бойовики десять разів застосовували автоматичні гранатомети, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Також ввечері російсько-терористичні війська з протитанкових та підствольних гранатометів обстріляли позиції українських військовослужбовців поблизу міст Золоте та Попасна.

 

Інформації щодо жертв та руйнування не надходило.