Архів новин

10 октября 2016

Децентралізаційний марафон "Луганщина - 2016" відвідав Кам'янську сільську раду

Децентралізаційний марафон "Луганщина - 2016" відвідав Кам'янську сільську раду, в якій зібралися громади Новопсковського району, які не надали згоду на об'єднання в Новопсковську громаду, а саме Ганусівська сільська, Донцівська сільська, Заайдарівська сільська, Закотненська сільська, Новорозсошанська сільська, Пісківська сільська, Риб'янцівська ільська, Рогівська сільська ради.

Форум з нагоди річниці створення Білокуракинської об'єднаної територіальної громади "Об'єднана громада - наше майбутнє"

На Луганщині відбувся Форум "Об'єднана громада - наше майбутнє", присвячений святкуванню річниці створення Білокуракинської об'єднаної територіальної громади. Захід проведено в рамках проекту «Експертний супровід проведення реформи місцевого самоврядування та об'єднання територіальних громад в Україні» Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, який здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Децентралізаційний марафон «Луганщина – 2016» завітав до Біловодської потенційної об’єднаної громади

На цей раз Децентралізаційний марафон завітав до Біловодської потенційної об’єднаної громади. За Перспективним планом формування громад Луганської області Біловодська ОТГ створюється у формі ОТГ – район.

На сьогоднішній день вже створено спільну робочу групу, підготовлено спільний проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» і проходять обговорення в сільських громадах.

Об'єднана громада навколо міста обласного значення - чи бути Сєвєродонецькій об'єднаній громаді в Луганській області - ця тема турбувала учасників децентралізаційного марафону "Луганщина - 2016"

На цей раз зустріч відбулась у Сєвєродонецькій міській раді за участі експертів АМУ, заступника голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Романа Косинського, заступників Сєвєродонецького міського голови - Ольшанського Олександра Вікторовича, Коростильова Аркадія Валерійовича та голів Смолянинівської, Боровської, Чабанівської, Сиротинської, Боровенківської та Єпіфанівської сільських рад, які надали згоду на об'єднання та створили спільну робочу громаду.

Гладко вписано в папері, та забули про яри, а по них ходити…

Під час інформаційної зустрічі, яка відбулася у місті Лисичанськ за участі секретаря Лисичанської міської ради Едуарда Щєглакова, заступника міського голови Ігоря Ганьшина, голови Новодружанської міської ради Андрія Гайдукова, депутатів Лисичанської міської ради, представників органів виконавчої влади, виконавчих органів Лисичанської міської ради відбулося обговорення практичної сторони організації процесу об’єднання громад.

Марафонські досягнення

У селищі Лозно-Олександрівка Білокуракинського району Луганської області, що є по Перспективному плану формування територій Луганської області потенційним адміністративним центром об'єднаної територіальної громади, як наслідок після марафонського забігу відбулася зустріч представників сільських рад щодо обговорення перспектив та проблем, з якими прийдеться зіткнутися після створення громади.

За результатами зустрічі визначилися, що Лозно-Олександрівській об'єднаній територіальній громаді на Луганщині - бути!

Новопсковська ОТГ: енергозберігаючі технології на часі

Завдяки об’єднанню у Новопсковській територіальній громаді з’явилися кошти не лише на вибіркове «латання» найважливіших об’єктів, а й на реалізацію проектів формування якісної інфраструктури громади, посилення її економічної спроможності, поліпшення надання житлово-комунальних послуг населенню громади.

Так, у серпні поточного року завершені роботи по проведенню капітального ремонту будівлі (утеплення другої частини фасаду) комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад ясла-садок «Дзвіночок». Утеплення виконано мінеральною ватою 100 мм за бюджетні кошти в сумі 177 733,35 грн.

Золоте чи Гірське - у місті Золоте Попаснянського району дискутували щодо визначення адміністративного центру майбутньої об’єднаної територіальної громади

Сьогодні, 13 липня, виконавчий директор Луганського РВ АМУ Наталія Бойко та регіональні консультанти АМУ зустрілися з мешканцями міст Золоте та Гірське Попаснянського району.

Зустріч відбулася за участі заступника голови Луганської військово-цивільної адміністрації Романа Косинського, представників міських рад, що мають увійти до потенційної Золотівської об’єднаної територіальної громади, яка визначена у Перспективному плану формування територій громад Луганської області.

Новопсковська селищна об’єднана територіальна громада розробляє Стратегію розвитку громади до 2020 року

18 липня 2016 року в Новопсковській селищній раді відбулося навчання посадовців місцевого самоврядування.

Близько 20 осіб навчалися розробляти проектні листки для формування плану дій та обговорювали проекти, які увійдуть в основу Стратегії розвитку Новопсковської селищної об'єднаної громади до 2020 року.

«Об'єднана громада - наше майбутнє!» - кращі практики Луганщини. Новопсковська ОТГ - з турботою про памолодь

Новопсковська об'єднана територіально громада успішно реалізувала проект із придбання та встановлення дитячого та спортивного обладнання.

Децентралізаційний марафон вивчив історії успіху функціонування Новопсковської ОТГ

Так, експерти Луганського регіонального відділення Асоціації міст України завітали до с.Осинове, яке увійшло до складу Новопсковської ОТГ у якому було вивчено практику застосування соціального партнерства сільскогосподарських виробників із селищною радою.

У ході спілкування керівник сільськогосподарського кооперативу "Слобожанський" Микола Романченко поділився такою інформацією.

Децентралізаційний марафон вивчив історії успіху функціонування Новопсковської ОТГ: спільними зусиллями відновили місток «полутрубка»

На прохання мешканців села Осинове, які проживають під горою Пристін, відремонтувати місточок, що з’єднує це село з Новопсковом, були виконані відновлюванні роботи. Ініціювала ремонт Новопсковська селищна рада. Так, голова Вадим Вікторович Гаєв повідомив у соцмережах про «толоку» і запросив всіх, у кого є можливість, долучитися до роботи.

Дорога виникає під кроками того хто по ній йде

Децентралізація влади - це двосторонній процес і створені об’єднані громади отримали не тільки повноваження на місцях, а й відповідальність. Наразі у Новопсковській селищній об’єднаній територіальній громаді Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України проводиться робота із розробки стратегії розвитку громади до 2020 року. На сьогодні робочою групою сформована система цілей стратегії, однією з яких є «Демократичне врядування – активна громада».

Новопсковська об’єднана територіальна громада збільшує надходження до бюджету розвитку та впроваджує проекти місцевого економічного розвитку

Рішенням селищної ради від 17 червня 2016 року «Про внесення змін до бюджету Новопсковської селищної ради» було затверджено такий Перелік об’єктів, видатки на які у 2016 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку на суму 7 362 052 грн.:

Кращі практики Луганщини: 22 вересня 2016 року затверджено Стратегію розвитку Новопсковської об'єднаної територіальної громади до 2025 року

Перемога! Рішенням Новопсковської селищної ради об'єднаної територіальної громади 22 вересня 2016 року затверджено Стратегію розвитку об'єднаної громади до 2025 року.

У Луганській обласній дитячій лікарні запрацював новий харчоблок

10 жовтня заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у відкритті нового харчового блоку Луганської обласної дитячої клінічної лікарні у місті Лисичанську. Загальна площа нового харчового блоку становить 290 м2.

На капітальний ремонт харчоблоку з обласного бюджету виділено близько 500 тис. грн. На придбання нового обладнання, а саме: духової шафи, мийки, сушилки, печей, промислової сковороди, столів витрачено близько 550 тис. грн. 

Привілля: жвавий діалог з питань децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.

Привілля зустрічало експертів Луганського регіонального відділення Асоціації міст України активістами та жвавим діалогом з питань децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.

Після загальних питань етапів об'єднання, результатів та переваг створення ОТГ учасники інформаційної зустрічі перейшли до загальної дискусії. Учасників турбувало основне питання - яким чином буде розвиватися територія сучасного Привілля після об'єднання, чи не занепаде ще більше територія в результаті того, що Лисичанськ буде перебирати на себе і фінанси і кадри і інші ресурси.

Децентралізаційний марафон відвідав Щастинську громаду Луганської області

Довідково: 22 жовтня 2015 року Щастинська міська, Петрівська селищна та Передільська сільська ради прийняли рішення "Про добровільне об'єднання територіальних громад". Таким чином, в Луганській області було створено четверту Щастинську об'єднану територіальну громаду. Втім, Центральна виборча комісія не оголосила перші місцеві вибори в цій об’єднаній громаді через небезпечність їх проведення на території близькій до зони АТО, тому спільні органи управління не були обрані. Проте, громади сподіваються, що все ж таки місцеві вибори будуть призначені.

Децентралізаційний марафон експертів Луганського регіонального відділення Асоціації міст України завітав до Попаснянської міської громади, яка знаходиться поруч із лінією розмежування із зоною АТО

У інформаційній зустрічі взяли участь 50 осіб, у тому числі Попаснянський міський, Комишуваський селищний та Врубівський сільський голови.

До учасників зустрічі приєдналися заступник голови Луганської обласної державної адмінстрації Валерій Косинський, голова Попаснянської районної адмінстрації Роман Власенко та голова Попаснянської районної ради Костянтин Желдаков.

Після основних питань, які були презентовані експертами АМУ Сергієм Тихоновським та Людмилою Євсєєвою учасники перейшли безпосередньо до дискусії.

Троїцьке: наддовга дистанція на Луганщині

Децентралізаційний марафон Луганщина - 2016 відвідав потенційну Троїцьку об'єднану громаду Луганської області. В зустрічі взяли участь голови Троїцької селищної, Багачанської сільської, Воєводської сільської, Демино-Олександрівської сільської, Лантратівської сільської, Новознам'янської сільської рад, Привільської сільської, Розпасіївської сільської, Тимонівської сільської, Тополівської сільської, Яминської сільської рад. До заходу долучилися також заступник голови Луганської обласної військово-цивільної Роман Косинський, а також голова райради та голова райдержадміністрації.

Білокуракинська ОТГ: результат, який надихає. Історія успіху

Ефективне управління розвитком села вимагає не лише підтримки аграрного сектору економіки, а й поліпшення умов життя, праці, побуту, дозвілля сільського населення.

Децентралізаційний марафон "Луганщина - 2016" на Українському радіо

 

Про перебіг децентралізаційного марафону в Луганській області Українському радіо розповіли виконавчий директор Луганського РВ АМУ Наталія Бойко та селищний голова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв. 

http://www.nrcu.gov.ua/schedule/play-archive.html?periodItemID=1379875

Луганський гімнаст на п’єдесталі світової першості зі спортивної гімнастики

9 жовтня завершився етап кубку Світу зі спортивної гімнастики, який відбувся у місті Сомбатхей, Угорщина.

Етап світової першості тривав три дні, за участі українських спортсменів.

За результатами змагань представники Луганської області показали наступні результати.

Так, Ілля Єгоров виборов бронзу, виконуючи у фіналі вправи на коні. У вправах на кільцях та вільних вправах Ілля Єгоров та Едуард Єрмаков посіли четверте та п’яте місця, повідомляє управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

В Сватовском районе поселки объединяться не спешат

Наживо. Інформаційна зустріч регіональних консультантів Луганського регіонального відділення Асоціації міст України із сільськими головами потенційних об'єднаних територіальних громад Сватівщини.

Чому на Луганщині процеси децентралізації в 2016 році уповільнилися?

Виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко коментує ситуацію навколо децентралізації на Луганщині ОДТРК "ЛОТ"

На Луганщине децентрализацию спускают на тормоза

Про перспективи подальшої децентралізаційної реформи на Луганщині - радник голови Луганської обласної ВЦА Сергій Тихоновський у матеріалі Луганської ОДТРК

Анонс подій: Брифінг за темою «Про функціонування об’єднаних територіальних громад та створення нових у рамках реформи децентралізації влади»

У вівторок, 11 жовтня, об 11: 00, в залі засідань облдержадміністрації (другий поверх) з ініціативи Луганського регіонального відділення Асоціації міст України відбудеться брифінг для ЗМІ на тему «Про функціонування об’єднаних територіальних громад та створення нових у рамках реформи децентралізації влади».

29 жовтня відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру за участю запрошених солістів, який відбудеться 29 жовтня в стінах Сєвєродонецького обласного музичного училища.
Більше двох століть відділяють нас від часу, коли жили і творили геніальні композитори, які залишили у своєму доробку великі шедеври світової класики. Саме такі величні твори будуть представлені в новій програмі концерту Академічного симфонічного концерту під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича.

В Белокуракино продолжают объединять громады

В Белокуракино эксперты Луганского регионального отделения Ассоциации городов Украины встретились с сельскими головами тех советов, которые не вошли в Белокуракинскую территориальную громаду.

Детальнее на сайте ТРК "ЛОТ" 

http://lot.lg.ua/news/v-belokurakino-prodolzhayut-obedinyat-gromady

Перемены Новопсковщины

Прошел год с момента создания Новопсковской территориальной громады. Децентрализация на Луганщине затронула только два района области – Новопсковский и Белокуракинский. Как изменилась жизнь жителей Новопсковской громады в репортаже корреспондента Луганской ОГТРК Валентина Сычева.

Ресайклінг: відходи у доходи

Вперше на Луганщині для ремонту тринадцяти кілометрової  ділянки автошляху Р-07 Чугуїв-Мілове використали ресайклінг. Ця технологія передбачає змішування існуючого дорожнього покриття з щебеневою сумішшю, цементом та бітумною емульсією. Утворену суміш використовують як основу для двошарового асфальтного покриття.

ЦВК надала можливості розвиватися, отримувати додаткові повноваження та ресурси об’єднаній громаді на Луганщині

Розглянувши звернення Луганської обласної військово-цивільної організації з доданими до нього документами Центральна виборча комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів , затвердженого постановою Комісії від 12 лютого 2016 року № 32 (із змінами) та призначила на 18 грудня 2016 року вибори у Чмирівській сільській об’єднаній територіальній громаді, утвореної у межах Луганської області.

Концерт Академічного симфонічного концерту "Віденська осінь" під керівництвом Курта Шміда

8 жовтня Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії запросив всіх бажаючих до осіннього Відня! Бо саме таке гасло мала нова програма оркестру! Незабутні грандіозно величаві та вишукано ніжні мелодії лунали завдяки професійному виконанню музикантами програми відомих європейських композиторів. Диригентом на події став почесний австрійський диригент та композитор Курт Шмід.

Геннадій Зубко: З 18 грудня в Україні буде 368 об'єднаних територіальних громад

Центральна виборча комісія  оголосила на 18  грудня 2016-го вибори в 143 об’єднаних територіальних громадах. Завдяки увазі Президента України, Верховної Ради та Уряду до проблеми проведення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах  це  рішення було прийняте. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Спільний біль єднає нас на шляху до миру», – Юрій Гарбуз про проблему зниклих безвісти

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз спільно з головоюделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Аланом Ешліманом взяв участь у відкритті фотовиставки «Невідомість. Сім’ї зниклих безвісти по обидві сторони лінії зіткнення» в міському Палаці культури Сєвєродонецька (7-16 жовтня 2016 року), яку організовує МКЧХ.

Юрій Гарбуз зустрівся з керівником Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманом

7 жовтня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з Головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Аланом Ешліманом і головою субделегації МКЧХ у Сєвєродонецьку КрістофомГравеном. Алан Ешліман прибув до Сєвєродонецька з нагоди відкриття фотовиставки «Невідомість: сім’ї зниклих безвісти по обидві сторони лінії зіткнення».

Новини АТО: під час масованого обстрілу Новоолександівки поранено українського військовослужбовця

За минулу доби противник п’ять разів відкривав вогонь по Новоолександрівці Попаснянського району. Зокрема, ввечері у зазначеному напрямку ворог двічі застосовував протитанкові керовані ракетні комплекси, гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. Під час обстрілів один український військовослужбовець зазнав поранень, - про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

В той же час, російсько-терористичні війська з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів гатили у напрямку села Трьохізбенка Новоайдарського району.