Архів новин

12 октября 2016

Старобільчани привітали захисників Луганщини

Сьогодні у Старобільську відбулася низка заходів з нагоди Дня захисника України за участю військовослужбовців Збройних Сил України, місцевих органів самоврядування, членів громадських об’єднань та вдячних громадян.

 

Так, зранку на міському цвинтарі офіцери оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» разом із керівництвом райдержадміністрації та ветеранами АТО поклали квіти до могил невідомих солдатів, які загинули у 2014-2015 роках від куль ворога.

 

Юрій Гарбуз зустрівся із журналістами - земляками

Всіх присутніх на зустрічі об'єднує головна, на сьогоднішній день, тема - встановлення миру на Донбасі, адже для кожного Луганщина - в прямому сенсі рідний дім. Не випадково місцем зустрічі стало Луганське земляцтво.

В облдержадміністрації обговорили стан підготовки до опалювального сезону в містах і районах області

12 жовтня в облдержадміністрації під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Гуца відбулось засідання штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років та сталого проходження опалювального сезону.

У засідання взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, теплопостачальних підприємств області, товариства з обмеженою відповідальністю «ЛЕО», публічного акціонерного товариства «Луганськгаз».

Питання оренди майна спільної власності територіальних громад вирішуватиме спеціальна комісія

У Луганській обласній державній адміністрації – обласній військово-цивільній адміністрації створено Комісію з орендних відносин, яку очолив заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц.

До повноважень нового експертного органу на лежить проведення конкурсу на право оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ міст Луганської області, що знаходяться в управлінні Луганської обласної ради.

ДП «Укршахтгідрозахист» буде підключене до електропостачання, відкачку шахтних вод буде відновлено

Сьогодні, 12 жовтня, у Луганській облдержадміністрації, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименко, відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Комісія розглянула питання попередження виникнення надзвичайної ситуації внаслідок відключення ДП «Укршахтгідрозахист» від електропостачання.

Децентралізаційний марафон провів в Красноріченській потенційній об'єднаній громаді два інформаційних заходи в с.Новолександрівка та с.Бараниківка

В заході приймали участь сільські голови сел. Красноріченське, с.Бараниківка, с.Новомикольське, с.Новоолександрівка, а також активи сіл: депутати, фермери, громадські лідери та просто мешканці. В ході заходу було обговорено питання можливостей створення Красноріченської об'єднаної територіальної громади.

Експерти АМУ привели фінансові показники прогнозного бюджету Красноріченської ОТГ, географічно-економічних переваг майбутньої громади та можливих проектів створення нових робочих місць в сільськогосподарській галузі, сфері мілкої металообробки, логістики та сільсгоспереробці.

Люди не будуть чекати поки ви заробите на депозитах – Президент закликав керівників областей витрачати кошти на місцеві інфраструктурні проекти

Президент Петро Порошенко наголосив, що у 2017 році за місцевими бюджетами будуть закріплені податки та збори в такому ж обсязі, що й у 2016 році. При цьому Глава держави повідомив, що в Державний фонд регіонального розвитку буде додатково спрямовано майже 9 млрд гривень.

Під час Ради регіонального розвитку Президент нагадав, що в поточному році обсяг коштів у ДФРР складав 3 млрд грн.

«Не словом, а ділом – рішучими кроками і грошима реалізується наша спільна програма децентралізації», - підкреслив Петро Порошенко.

Облдержадміністрацією визначено масштаби посівної кампанії у 2017 році

У наступному році планується посіяти – 243,9 тис. га озимих зернових культур, в тому числі: пшениці – 238,5 тис. га, ячменю – 3,3 тис. га, жита – 2,0 тис. га, крім того озимого ріпаку – 3,6 тис. га.

На сьогодні посіяно 208 тис. га (85 %), у тому числі озимої пшениці – 205,1 тис. га, озимого ячменю – 1,3 тис. га, озимого жита – 1,0 тис. га.

Для посіву озимих культур придбано 25,0 тис. тонн (112% до запланованого) мінеральних добрив.

На Луганщині триває збір пізніх сільськогосподарських культур

Станом на 12 жовтня в господарствах області зібрано: гречка обмолочена на площі 1,2 тис. га (100 %), намолочено 0,9 тис. тонн при врожайності 7,3 ц/га, просо зібране з площі  5,5 тис. га (88 %), намолочено 9,9 тис. тонн при врожайності 17,9 ц/га, льон олійний обмолочений на площі 5,7 тис. га (93 %), намолочено 6,2 тис. тонн при врожайності 11,0 ц/га, кукурудза для сівби зібрана з площі 14,2 тис. га (17 % до прогнозу –83,6 тис. га), намолочено 48,8 тис. тонн при врожайності 34,3 ц/га, соняшник зібраний на площі 189,9 тис. га (58 % до прогнозу – 329,6 тис. га), намолочено 368,3 тис.

Умови прийому до ВНЗ у 2017 році: Встановити запобіжники від порушень прав вступників та стимулювати регіональні вищі навчальні заклади

Умови прийому до вищих навчальних закладів у 2017 рік повинні містити як запобіжники від порушень, так і мотиватори для розвитку регіональних ВНЗ. На цьому наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання робочої групи з доопрацювання умов прийому.

«З одного боку потрібно дотримуватися ідеології Закону України «Про вищу освіту» та максимально поставити запобіжники для можливих порушень прав вступників. З іншого – запровадити стимули для підтримки та розвитку закладів вищої освіти у регіонах», - зазначила Лілія Гриневич про завдання робочої групи.

Новини АТО: ворог застосовує важке озброєння вздовж всієї лінії розмежування

11 жовтня та після півночі терористи 12 разів відкривали вогонь, - про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко

Зокрема, ввечері  та опівночі минулої доби бойовики з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, БТР та великокаліберних кулеметів шість разів  обстріляли позиції українських військовослужбовців поблизу села Новозванівка Попаснянського району.