Архів новин

13 октября 2016

«Військовослужбовці сьогодні вписують героїчну сторінку в історію нашої країни», – Юрій Гарбуз з нагоди Дня захисника України

«Захисники України. Ці слова набули сьогодні особливого змісту. Вони є свідченням шани найкращим, котрі у найважливіший момент для нашої держави стали взірцем справжнього патріотичного подвигу». Цими словами розпочався урочистий захід до Дня захисника України «Хоробрі серця» в Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С.С. Прокоф’єва. Концертна зала зібрала військовослужбовців, які несуть службу в Луганській області.

Юрій Гарбуз привітав з Днем захисника України військовослужбовців 93-ої окремої гвардійської механізованої Харківської бригади

З Днем захисника України військовослужбовців 93-ої окремої гвардійської механізованої Харківської бригади привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«День захисника України – державне свято вшанування мужності та героїзму українського воїнства – повною мірою характеризує бойовий шлях вашої бригади, – звернувся до військових Юрій Гарбуз. – Ви честь, сила і гордість нашої армії, приклад для підростаючих поколінь!».

День захисника України у 2016 році святкується під гаслом «Українські військові – основа незалежності та безпеки нашої держави»

Головна цінність, яку нині забезпечує громадянам українська армія, – мир та спокій. Ми всі маємо можливість жити нормальним життям, розвивати країну, вчитися, виховувати дітей, розважатися тільки тому, що на «передовій» нас захищають. Усе, що ми маємо: власну справу, навчання та роботу, відпочинок, – все це є можливим тільки тому, що нас захищають українські військові.

Юрій Гарбуз ліцеїстам-курсантам: «Вам завтра захищати Україну!»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав з Днем захисника України курсантів-ліцеїстів Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені Молодої гвардії».

Звертаючись до ліцеїстів, очільник області переказав вітання з нагоди свята від Президента України Петра Порошенка, який відкрив цей заклад.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Днем захисника України

Шановні військовослужбовці!

 

У багатому на подвиги літописі українського воїнства безліч битв і дат, гідних стати Днем захисника Вітчизни, – зазначив Президент України Петро Порошенко під час обговорення можливої дати свята на честь воїнів, які боронять Україну. Проте таким днем стало 14 жовтня – Покрова  Пресвятої Богородиці, небесної покровительниці воїнів-захисників ще з козацьких часів.

Володимир Гройсман доручив місцевій владі завершити підключення житлових будинків до теплопостачання за 5 днів

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив місцевій владі підключити житлові будинки до теплопостачання за 5 днів замість 14 днів, передбачених нормами. Про це він заявив під час селекторної наради під його головуванням з питань готовності до осінньо-зимового періоду 2016-2017 року у четвер.

"У нас нормативний термін підключення 14 днів, підключення тепла до будинків. А я не хочу чекати 14 днів. Я вважаю, що ви можете за 5 днів запустити опалення в усі будинки в містах", - сказав ВолодимирГройсман.

Позаплановий урок від захисників Луганщини

Напередодні Дня захисника України  військовослужбовці окремої механізованої бригади Збройних Сил України, які беруть участь у проведенні АТО,  провели урок мужності з учнями Сєвєродонецької загальноосвітній школі №5 та виступили у  ролі суддів на дитячих спортивних змаганнях.

Так, командир одного з підрозділів майор Олег Шевченко та начальник медичного пункту протитанкового артилерійського дивізіону сержант медичної служби Максим Матвєєв розповіли  колярам про будні військових та відповіли на їх численні  запитання.

Децентралізація сприяла зростанню доходів місцевих бюджетів – Президент

Завдяки реформі децентралізації місцеві бюджети значно зросли, а їх дохідна частина перевищила видатки, наголошує Президент Петро Порошенко.

«Напрямок і курс був вибраний правильно. На 1 вересня поточного року профіцит місцевих бюджетів складає 32 млрд гривень. За 9 місяців план надходжень до загального фонду місцевих бюджетів, без урахування трансфертів, виконано майже на 100%», - повідомив Глава держави на засіданні Ради регіонального розвитку.

Новини АТО: за добу 30 черг із зенітних установок та 212 пострілів із автоматичних станкових гранатометів

За минулу добу ситуація на попаснянській ділянці лінії розмежування істотно загострилась. Починаючи з дванадцятої години дня ворог п’ять разів накривав масованим вогнем позиції наших військових поблизу с. Новозванівки Попаснянського району. Зокрема, бойовики випустили 30 черг із зенітних установок та зробили 172 постріли з автоматичних станкових гранатометів, а також використовували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Коли ситуація досягла критичного рівня, наші бійці були змушені відкрити вогонь у відповідь.

Триває громадське обговорення Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

З 10 по 12 жовтня у містах Біловодськ, Старобільськ та Сватове відбулися публічні громадські слухання щодо проекту оновленої Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року за участю суб’єктів господарювання, інститутів громадського суспільства, органів місцевого самоврядування та інших зацікавлених сторін.

Пропозиції та зауваження учасників громадських консультацій висвітлюються на сайті http://strategy2020.lg.ua .