Архів новин

20 октября 2016

Луганська облдержадміністрація та Фонд народонаселення ООН спільно вирішують проблему порушення прав людини на гендерному підґрунті

20 жовтня заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з головою Фонду народонаселення ООН (ФН ООН) в Україні Каспаром Піком, який завітав на Луганщину у рамках робочого візиту. Також у заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалко та представники ФН ООН.

У облдержадміністрації вирішують питання використання земельних та водних об’єктів регіону

18 жовтня заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання комісії з конкурсного відбору виконавців робіт із землеустрою, оцінки земель та виконавців земельних торгів. Переможцем конкурсного відбору комісія визнала ТОВ «СТЮР ЮА».

 

Також, Департаментом комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації за участі фахівців Департаменту захисту економіки Національної поліції України проведено засідання комісії з розгляду земельних питань.

Юрій Гарбуз: «Луганський прикордонний загін – символ звитяги, честі, мужності і бойового товариства»

20 жовтня у м.Старобільську відбулися святкові заходи з нагоди 24-ї річниці від дня утворення Луганського прикордонного загону.

Привітати воїнів-прикордонників та вшанувати пам’ять їх загиблих товаришів під час антитерористичної операції прибули представники обласної державної адміністрації, місцевої влади, оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» та правоохоронних структур області.  

Стукайте – і відчинять. Уряд пішов назустріч громадам

Бюджетний процес в розпалі. Щороку Асоціація міст України активно долучається до цього процесу, з тим, щоб інтереси місцевого самоврядування були почуті та враховані.

6 жовтня Прем'єр-міністр України В.Гройсман провів зустріч з представниками Асоціації міст України щодо проекту Державного бюджету України на 2017 рік в частині місцевих бюджетів.

Прем'єр-міністр України засвідчив свою готовність і надалі підтримувати децентралізацію та процес об'єднання територіальних громад.

Третій обстріл Станиці Луганської за добу. Постраждав мирний житель

Сьогодні, 20 жовтня, о 10:30 незаконні збройні формування втретє за добу обстріляли околиці смт Станиця Луганська з 82 мм мінометів та гранатометів.

Бойовики вели прицільний вогонь по позиціях підрозділів Збройних Сил України, розташованих за городами станичан. Внаслідок обстрілу місцевий житель отримав поранення середнього ступеню тяжкості.

Виведення іноземних військ з території України є головною передумовою проведення виборів на окупованих територіях Донбасу – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що початку проведення місцевих виборів в окупованих окремих районах Донецької та Луганської областей має передувати обов’язкове виконання всіх безпекових компонентів Мінських угод та повне виведення іноземних військ з території України.

«Наша позиція полягає в тому, що всі іноземні збройні підрозділи мають бути виведені, безумовно, до проведення виборів, що є необхідною умовою для проведення виборчого процесу», – заявив Глава держави під час спілкування з представниками ЗМІ по завершенні зустрічі у Нормандському форматі.

Осінньо-польові роботи на Луганщини добігають кінця

Станом на 19 жовтня поточного року в сільгосппідприємствах області завершуються роботи з сівби озимини для майбутнього врожаю. Всього  необхідно посіяти 244 тис га озимих зернових культур, що на 9 тис га більше ніж у минулому році. На теперішній час посіяно 218,7 тис га озимих культур на зерно (90%), в тому числі озимої пшениці 216 тис га, жита 1,2 тис га, ячменю 1,5 тис га. Крім того, посіяно 5,4 тис га озимого ріпаку (150%).

 

З планом сівби повністю впоралися господарства Білокуракінського, Біловодського, Марківського та Новопсковського районів.

 

Інформація щодо профілактики захворюваності на туберкульоз

Туберкульоз ‑ це хронічне інфекційне захворювання, збудником якого е мікобактерії туберкульозу, або палички Коха. За даними ВООЗ, туберкульозом інфікована одна третина населення нашої планети. Не тільки соціальні умови, а й біологічні властивості мікобактерій стали причиною епідемії туберкульозу в сучасних умовах. Висока стійкість мікобактерій і крапельно-повітряний шлях передачі їх ускладнюють боротьбу з туберкульозом.

Поліцейська місія ОБСЄ розпочне роботу на окупованих територіях Донецької і Луганської областей – Глава держави

Учасники Нормандської зустрічі домовилися про те, що в окупованих районах Донецької і Луганської областей буде запроваджено роботу поліцейської місії ОБСЄ.

Новини АТО: українські воїни в ході бойового зіткнення відбили напад ворожих диверсантів

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 4 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів Збройних Сил України. Епіцентр бойових дій з Попаснянської ділянки перемістився до Станиці Луганської.

Ввечері, після 19:00, незаконні збройні формування відкрили вогонь зі стрілецької зброї поблизу селищ Новоолександрівки та Новозванівки Попаснянського району.

Із 20 до 23 години проросійські найманці із використанням мінометів калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів двічі обстріляли наші позиції поблизу Станиці Луганської.

Щодо дійсності довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

Кабінетом Міністрів України 01 жовтня 2014 року було прийнято постанову № 509 «Про облік осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» і затверджено Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або районів проведення антитерористичної операції.