Архів новин

25 октября 2016

Сєвєродонецьке обласне музичне училище імені С.Прокоф’єва відзначило своє 50-річчя!

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С.Прокоф’єва відбулися урочисті заходи з нагоди його 50-річчя. Заступник голови Ольга Лішик, як випускниця цього навчального закладу, завітала щоби привітати викладачів та вихованців своєї Almamater. В урочистостях також взяли участь начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук, випускники учбового закладу, митці Луганщини та з різних куточків України, гості  та небайдужі сєвєродончани. 

Уряд компенсує жовтневі комунальні витрати тим сім’ям, які не встигли оформити субсидію

Тим сім’ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, Кабінет Міністрів України компенсує жовтневі витрати на комунальні послуги. Також буде компенсовано витрати на комунальні послуги за листопад у разі звернення за допомогою протягом двох місяців з дати початку опалювального періоду, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

В облдержадміністрації обговорили питання передачі майнового комплексу аеропорту «Сєвєродонецьк» військовим підрозділам ЗСУ

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц провів нараду з питань визначення механізму передачі державного майна цілісного майнового комплексу КП «Міжнародний аеропорту «Сєвєродонецьк» військовим підрозділам ЗСУ.

Юрій Гарбуз: Відродження духовності та виховання патріотизму – це саме те підґрунтя, на якому ми будемо змінювати країну

25 жовтня в урочистій обстановці відбулося підписання Угоди про співпрацю між Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією та Рівненською обласною державною адміністрацією. Від Луганської обладміністрації  Угоду підписав  голова – Юрій Гарбуз, від Рівненської  – Олексій Муляренко.

Юрій Гарбуз та Олексій Муляренко відвідали Станицю Луганську

Вчора, 24 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз та голова  Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко відвідали смт Станиця Луганська.

Цей населений пункт став наступним після Новопскощини, де вони побували напередодні. Нагадаємо, що мета робочої поїздки очільника Рівненщини до Луганщини – налагодження партнерських зв’язків, подальше співробітництво у гуманітарній, освітній та духовній сферах.

Прем’єр-міністр України: Коштів на фінансування рішення народних депутатів про підвищення собі заробітної плати у Бюджеті-2016 немає

Уряд не встановлює заробітну плату народним депутатам України і не передбачатиме коштів на фінансування такого зростання у Державному бюджеті на 2017 рік. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі телеканалу ICTV у понеділок.

Відповідаючи на питання щодо ухвалення народними депутатами рішення про підвищення собі заробітної плати, Прем’єр-міністр підкреслив: «Уряд не встановлює заробітну плату депутатам. Депутати через постанову Парламенту самі собі встановлюють заробітні плати».

Відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо легалізації найманої праці

Ситуація із наповненням місцевих бюджетів знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації, оскільки від цього багато в чому залежить стабільність і стійкість всієї фінансової системи області.

З метою вдосконалення роботи, спрямованої на збалансування місцевих бюджетів та реалізацію існуючих резервів наповнення дохідної частини, в області створено міжвідомчу робочу групу з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці. Для більш ефективної організації роботи місцевими органами влади створені аналогічні групи на місцях.

Захисники Луганщини отримали понад 1000 дитячих подарунків та предмети першої необхідності

На Луганщини до передових позиції військовослужбовців Збройних Сил України, які беруть участь в АТО, доставлено понад 1000 дитячих малюнків, оберегів, аплікацій, декілька тон предметів першої допомоги, маскувальні сітки та медикаменти. Дані посилки зібрали волонтерські організації та громадські активісти Львівщини, Рівненщини, Київщини та Луганщини, повідомляє прес-група ОТУ «Луганськ» у складі сил АТО.

Подарунки захисникам України доставили офіцери структур цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ».

Новини АТО: ситуація напружена, але контрольована

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь по позиціях учасників антитерористичної операції.

Бойовики двічі відкривали прицільний вогонь із мінометів 82-го калібру та гранатометів у напрямку с.Новоолександрівки Попаснянського району.

Наприкінці дня, 24 жовтня, майже 2 години ворог обстрілював позиції сил АТО, розташовані на околицях смт Станиця Луганська. Вогонь вівся із гранатометів типу АГС-17, стрілецької зброї, також працював снайпер.