Архів новин

26 октября 2016

Педагоги Луганської області з семінарськими візитами відвідали Литву

У Луганській області продовжується реалізація українсько-литовського проекту «Підтримка освіти в постконфліктних районах східної України «На шляху до змін». За ініціативи Литовського центру дітей та молоді (м. Вільнюс), Українського державного центру позашкільної освіти (м. Київ) та підтримки литовської Програми розвитку співпраці та сприяння демократії Шведського Інституту з 17 до 21 жовтня 2016 року відбулися studyvisits (семінарські візити) наших педагогів до Литви.

Між селами Кримське та Нижнє відновлюється ґрунтовий проїзд

У вересні поточного року головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом ініційовано проведення робіт з укріплення грунтового проїзду, що з’єднує селище Кримське Новоайдарського району з селищем Нижнім Попаснянського району.

Прем'єр-міністр: З 1 січня жоден працюючий українець не повинен отримувати зарплату менше 3200 грн

Уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати – до 3200 гривень. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

"Ми пропонуємо, щоби у 2017 році мінімальна заробітна плата в Україні дорівнювала 3200 гривень. Ми з вами забезпечимо в країні двократне збільшення мінімальної заробітної плати. Це означає єдине, що з 1 січня жоден громадянин України не буде отримувати менше ніж 3200 грн", – заявив Володимир Гройсман, презентуючи рішення Уряду.

За січень-серпень оборот зовнішньої торгівлі товарами області у 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року

За підсумками січня-серпня 2016 року оборот зовнішньої торгівлі товарами області становив 551,4 млн дол. США, що у 2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року.

Обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 305,5 млн дол. США та 245,9 млн дол. США. Ці показники збільшилися у порівнянні з 2015 роком в 3,1 рази або на 33,4 %.

Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 59,6 млн дол. США (за січень-серпень 2015 року сальдо від’ємне – 87,2 млн дол. США). Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,24 (по Україні – 0,94).

Орієнтація: розвиток і добробут Новопсковської громади

Новопсковська ОТГ на Луганщині впевнено крокує в напрямку підвищення добробуту мешканців громади. Так, нещодавно по вулиці Магістральна селища Новопсков збудували новий тротуар (488 тис. грн). Наразі завершують будівництво тротуару по вулиці Шкільна (114 тис. грн) та розпочали будувати тротуар по вул. Українська поблизу Новопсковського РТМО (42 тис.грн). Виконують всі роботи працівники КП "Новопсковжитло". Будівельники обіцяють швидко і якісно виконати роботи.

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля увіковічено пам’ять загиблого учасника АТО Юрія Гуртяка

26 жовтня у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля встановлено меморіальну дошку пам’яті загиблого учасника АТО, випускника цього закладу, Юрія Гуртяка за позивним «Таєць». Згадати про загиблого героя зібралися його рідні та друзі, бойові побратими, волонтери, викладачі та студенти університету.

Юрій Гуртяк поєднував навчання на хімічному факультеті з заняттям спортом, де він досягнув значних висот, передусім у бойових мистецтвах.

На Луганщині ремонтуються дороги загального користування

У рамках реалізації Регіональної цільової програми дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки розпочато роботи з поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування.

У першу чергу роботи виконуються на дорогах державного значення, що з’єднують між собою районні центри та область з іншими регіонами країни. Так, з серпня в районі с. Калмиківка Старобільського району ремонтується ділянка автодороги Р-07 Чугуїв – Мілове довжиною 13 км. На це з державного бюджету надійшло 63,2 млн грн.  

97 дітей Луганщини відпочивають у дитячому центрі «Молода гвардія»

21 жовтня 2016 року в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» (м. Одеса) розпочалася ХІ тематична зміна «Академія успіху», мета якої – створення навчального простору для формування фінансової грамотності та споживацької культури, розширення світогляду дітей через включення у різноманітні форми профорієнтаційної діяльності.

В облдержадміністрації вирішили ряд питань будівництва нової лінії електропостачання в Станично-Луганському районі

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц провів нараду, присвячену будівництву нової лінії електропостачання в Станично-Луганському районі (ПЛ-35 кВ - отпайка на ПС Станиця-Луганська від ПЛ-35 кВ «Плотина-Комишне»).

Участь у роботі наради взяли представники Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, ТОВ ЛЕО, ДП «Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство».

Новини АТО: ворог прицільно обстріляв житловий масив Попасної

Ввечері минулої доби та після опівночі ворог завдав сім обстрілів по позиціях українських військовослужбовців вздовж всієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку північно-східних околиць міста Попасна бойовики відкривали вогонь із САУ. За попередніми даними, у результаті обстрілу постраждали два приватних будинки по вул. Гагаріна та по вул. Київська. У багатоповерхівці по вул. Бахмутській у двох під’їздах вибиті вікна та пошкоджені балкони.

28 жовтня у Сєвєродонецьку відбудеться Луганський регіональний форум. Зміни в 3D

28 жовтня 2016 року у Льодовому палаці м. Сєвєродонецька під патронатом Луганської обласної державної адміністрації відбудеться Луганський регіональний форум. Зміни в 3D.

Серед запрошених – очільники обласних державних адміністрацій, іноземні інвестори, підприємці, експортери, імпортери, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнесових та громадських  асоціацій.

37 провідних промислових та аграрних підприємств регіону презентують гостям форуму свої досягнення та інвестиційні пропозиції.