Архів новин

27 октября 2016

До зимового періоду усунено ямковість на 1000 км доріг області

З метою забезпечення безпеки перевезень, попередження аварійності на автомобільному транспорті загального користування в осінньо-зимовий період головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом ініційовано проведення низки заходів.

Зокрема, проведено наради з власниками транспортних засобів, автоперевізниками з питань забезпечення безпеки дорожнього руху при  погіршенні погодно-дорожніх умов на території Луганської області в осінньо-зимовий період.

28 жовтня у Сєвєродонецьку відбудеться Луганський регіональний форум. Зміни в 3D

28 жовтня 2016 року у Льодовому палаці м. Сєвєродонецька під патронатом Луганської обласної державної адміністрації відбудеться Луганський регіональний форум. Зміни в 3D.

Серед запрошених – очільники обласних державних адміністрацій, іноземні інвестори, підприємці, експортери, імпортери, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнесових та громадських  асоціацій.

37 провідних промислових та аграрних підприємств регіону презентують гостям форуму свої досягнення та інвестиційні пропозиції.

На Новоайдарщині відновлюються заклади соціальної сфери

Вчора, 26 жовтня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик з робочою поїздкою відвідала Новоайдарський район. Зокрема, вона ознайомилася з роботою районної бібліотеки, відвідала нещодавно відремонтований за рахунок коштів обласного бюджету актовий зал районного Будинку культури та оглянула дитячу юнацьку спортивну школу, що зараз знаходиться на капітальному ремонті. Кошти на ремонт спортивного закладу виділені з державного бюджету.

До уваги споживачів електроенергії!!!

На виконання п.17 окремого доручення Міністра енергетики та вугільної промисловості України від 10.08.2016 р №96/1-32-196 по організації виконання Плану заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років та його проходження, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.07.2016 № 566-р та враховуючи непросту ситуацію з поставками палива на теплові електростанції, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» переконливо просить економити електричну енергію шляхом зниження її споживання в години найбільшого навантаження

Захисникам Станиці Луганської офіцери Групи цивільно-військового співробітництва привезли волонтерську допомогу

Чергові посилки від дітей та волонтерів Львівщини, Рівненщини та Харківщини доставлено до підрозділів Збройних Сил України, що сьогодні захищають Станицю Луганську.

 

Медикаменти, теплі речі, термоси та малюнки дітей передали учасникам АТО офіцери структур цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ».

 

АМУ: Розстрочення платежів для населення за комунальні послуги без відповідних дій Уряду зі стабілізації комунальних підприємств є неприпустимим

Сьогодні продовжується блокування рахунків близько 100 комунальних підприємств теплопостачання через борги за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України». Як наслідок, комунальні підприємства не змогли підготувати мережі до опалювального сезону та вчасно його розпочати.

З метою вирішення такої несприятливої ситуації комунальних підприємств теплопостачання Уряд вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо реструктуризації таких боргів, який 20 жовтня парламент прийняв в першому читанні.

Підвищення мінімальної зарплати є боротьбою з бідністю та захистом працюючої людини - Президент

Президент Петро Порошенко зазначив, що сьогодні після ретельного обговорення з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом ухвалено важливе політичне рішення великої соціальної ваги, яке є спільною позицією Глави держави, Уряду та фракцій коаліції.
«Разом з побудовою Збройних Сил України першим пріоритетом влади, як тільки з’явилася ця можливість, стає боротьба з бідністю. І агресія Російської Федерації проти нашої держави не є виправданням у зволіканні з реформами, які ми робимо в умовах війни», - наголосив Президент.

Юрій Гарбуз дав доручення змінити графік руху автобусів до КПВВ «Станиця Луганська», заради безпеки громадян

«Створення для громадян безпечних умов перетину КПВВ «Станиця Луганська» вимагає певних змін у розкладі руху рейсових автобусів. Справа в тому, що автоперевізники складають графіки руху автобусів із врахуванням часу прибуття потягу «Київ - Лисичанськ», о 15:24. Зрозуміло, що значна частина його пасажирів намагається якомога швидше дістатися Станиці Луганської, як результат, щоденно 500-700 осіб, прибувають до КПВВ після 18:00 години.

Цінова ситуація на продовольчі товари в області залежить від загальноекономічних тенденцій на споживчому ринку України

За другу декаду жовтня на контрольованій українською владою території області ціни на соціально значущі продукти харчування залишалися стабільними, їх коливання незначне та відповідає сезонним тенденціям здешевлення.

Незмінними залишались ціни на хліб пшеничний з борошна 1 ґатунку (11,41 грн), хліб житній, житньо-пшеничний (10,68 грн), яловичину (80,85 грн), сало (33,50 грн), гречану крупу (27,91 грн), сметану (34,02 грн), соняшникову олію (30,09 грн),моркву (4,23 грн).

У фокусі уваги головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області проведення контрольних заходів

Одним із напрямів діяльності головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області є здійснення контрольних заходів.

Так, за 9 місяців поточного року проведено 59 тематичних перевірок у 15 підпорядкованих управліннях.

У містах Рубіжному та Сєвєродонецьку, Новоайдарському, Старобільському і Біловодському районах були встановлені випадки порушень пенсійного законодавства, які призвели до переплат пенсій на загальну суму 8823,33 грн та недоплат на 1193,24 грн. Станом на 1 жовтня вже відшкодовано переплат пенсій на суму 8666,25 грн, залишок – 157,08 грн.  

Новини АТО: на попаснянському напрямку ситуація загострилась

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська посилили бойову активність і 15 разів порушували «режим тиші».

Новоолександрівку та Новозванівку Попаснянського району окупанти обстрілювали 11 разів,  із застосуванням мінометів калібром 82мм, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Також, порушення режиму припинення вогню вчора зафіксовані поблизу селищ  Трьохізбенка та  Кримське Новоайдарського району, с.Троїцьке та м.  Золоте  Попаснянського району, де противник використав широкий спектр стрілецької зброї.