Архів новин

28 октября 2016

Інформація про звіт за результатами публічного громадського обговорення проекту оновленої Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості, відповідно до вимог пункту 20 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 Комітетом з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року з 04.10.2016 до 27.10.2016 проводилися публічні громадські обговорення та електронні консультації з громадськістю проекту оновленої Стратегії.

 

Зі звітом за результатами обговорення можна ознайомитися за посиланням:

Президент підписав Закон щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель», ухвалений Верховною Радою 6 жовтня 2016 року.

Закон продовжує на один рік строк дії мораторію на продаж чи відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення.

Юрій Гарбуз: «У нас є чітке бачення майбутнього регіону»

Під час Луганського регіонального форуму «Зміни в 3D» презентовано Агенцію регіонального розвитку та Стратегію розвитку Луганської області до 2020 року.

З цього приводу Юрій Гарбуз зазначив: «Сьогодні у нас є чітке бачення майбутнього регіону, наша дорожня карта на чотири роки вперед. Це Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року. У нас є інструмент для її реалізації. Це Агенція регіонального розвитку Луганської області. Але головне, що у нас є, це Люди – наш безцінний кадровий потенціал».

Юрій Гарбуз: «Наш форум – це заявка на успіх Луганщини!»

Сьогодні, 28 жовтня, у Сєвєродонецькому льодовому палаці під патронатом облдержадміністрації відбувся Луганський регіональний форум «Зміни в 3D: асоціації, бізнес, влада». 

У роботі форуму взяли участь офіційні делегації з районів та міст області, делегація з Львівщини на чолі з головою обласної ради Олександром Ганущиним, представники Донецької та Харківської облдержадміністрацій, керівники провідних промислових підприємства та бізнес-кіл області, народний депутат України Віталій Курило.  Також на форумі були представлені поважні міжнародні організації.  

Призначено першого заступника голови Луганської облдержадміністрації

28 жовтня під час роботи Луганського регіонального форуму «Зміни в 3D: асоціації, бізнес, влада» голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз представив присутнім призначеного розпорядженням свого першого заступника Романа Власенка.

 

Раніше Роман Власенко займав посаду голови Попаснянської районної державної адміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації.

 

Із залізничного вокзалу Лисичанська була спроба провезти шахтні шашки

Сьогодні, 28 жовтня, на території залізничного вокзалу Лисичанська співробітниками Лисичанського відділу поліції Головного управління національної поліції в Луганській області виявлено три тротилові шахтні шашки. Службовий собака знайшла їх в урні.

До приїзду саперів та спеціалістів з поводження вибухової техніки, всіх, хто знаходився в приміщенні вокзалу, було евакуйовано.

Після обстеження цих предметів, встановлено, що загрози життя громадян не було.

Можна констатувати, що була спроба незаконного вивозу в поїзді вибухових речовин в невідомому напрямку.

Новини АТО: ситуація на лінії розмежування напружена, але контрольована

Протягом доби російсько-окупаційні війська п’ять разів порушували «режим тиші».

Так, учора окупанти прицільно обстрілювали з гранатометів та іншої стрілецької зброї смт Станиця Луганська, селища Новозванівку та Новоолександрівку Попаснянського району.

Вже на початку нової доби, 28 жовтня, ворог двічі обстріляв позиції захисників Луганщини поблизу Новозванівки та Новоолександрівки, використовуючи великокаліберні кулемети та різну стрілецьку зброю.

Усі вчорашні та сьогоднішні обстріли були короткочасними і носили провокаційний характер.