Архів новин

01 ноября 2016

Симфонії Моцарта і Брамса лунали у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі

Нещодавно в стінах Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.Прокоф’єва відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом головного диригента Євгена Тутєвича та за участю запрошених солістів.

На Луганщині пом’янули польських офіцерів, закатованих радянською репресивною машиною

Після захоплення Польщі у жовтні 1939 року до СРСР було інтерновано і депортовано сотні тисяч польських військовослужбовців, у тому числі і у місто Старобільськ. У полоні опинилися близько 130 тисяч солдат і офіцерів польської армії. Серед утримуваних військовополонених були: 8 генералів, 3860 офіцерів та 12 капеланів.

100 % вирубки лісів в Станично-Луганському районі – це згорілі дерева після обстрілів та бойових дій

Перший заступник начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Шевченко під час на брифінгу для ЗМІ зазначив, що при річному плані заготівлі лісу 166 тис. куб. м, вже заготовлено – 132 тис. куб. м.

Він зауважив, що лісові насадження на території Луганщини – не промислового призначення.

Практично всі санкціоновані вирубки лісових насаджень у Станично-Луганському, Новоайдарському районі та місті Сєвєродонецьк – це згорілий ліс після обстрілів та бойових дій. Наприклад, у Станично-Луганському районі це 100 % вирубки.

На відновлення лісів Луганщини після обстрілів та бойових дій необхідно 10-15 років

На брифінгу для ЗМІ перший заступник начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Шевченко розповів про стан справ у лісовому господарстві Луганської області.

Він зазначив, що за час збройної агресії проти нашої країни постраждало понад 15 тис. га лісів Луганщини. Але це не остаточна цифра, бо на цей час неможливо дослідити всі території у зв’язку із замінуванням територій.

У Старобільську відкрилася тематична експозиція «Буремний Донбас: шлях до миру»

Розташований нині у місті Старобільську Луганський обласний краєзнавчий музей є надійною скарбницею, в якій зберігається унікальна інформація про історію та культуру краю. Події останнього часу в Україні, на території Луганської області, – це важкий доленосний етап в історії нашої  країни. Сьогодні виникає гостра необхідність збереження, вивчення та використання експонатів, в яких зберігся високий дух боротьби за суверенітет та територіальну цілісність України.

У Луганській області опалюються всі 1767 житлових будинків, що підключені до централізованої системи опалення

Станом на 1 листопада 2016 року постачальники опалювальних послуг для населення забезпечують належний рівень проходження опалювального періоду 2016-2017 років.

Зокрема, з 372 котелень постійно працює 366, інші 6 – опалюють установи з непостійним графіком роботи, тому вони вмикаються за потреби.

Слід зазначити, що до всіх 1767 житлових будинків, які під’єднанні до системи централізованого опалення – надається послуга населенню з теплопостачання. Інші 6 будинків перейшли на індивідуальне опалення.

Новини АТО: на Луганщини ситуація залишається складною, але під контролем українських захисників

Протягом минулої доби на Луганському напрямку російсько-окупаційні війська збільшили свою бойову активність і дев’ять разів порушили «режим припинення вогню».

Зокрема, із САУ, мінометів 120-го та 82-го калібру та стрілецької зброї п’ять разів обстрілювалися позиції українських військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району. У результаті ворожого вогню наш захисник зазнав мінно-вибухової травми та отримав контузію легкого ступеню.

Голова Уряду вважає за необхідне розширити перелік тих, хто зобов’язаний заповнювати електронні декларації

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за розширення переліку тих, хто зобов'язаний заповнювати електронні декларації.

«Зараз треба розширювати перелік усіх тих, хто має подати такі декларації. Це мають бути, у тому числі, і ті, хто не потрапив, наприклад, представники державних компаній. Дуже цікаво було би дивитися на те, хто не потрапив до цього переліку, щоби такі декларації були подані», – заявив Володимир Гройсман, спілкуючись із журналістами, у понеділок.