Архів новин

02 ноября 2016

На Луганщині вшанували соцпрацівників

2 листопада заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь в урочистих заходах з нагоди Дня працівника соціальної сфери України. Також в урочистостях взяв участь заступник Міністра соціальної політики України Віталій Мущинін, представники Федерації профспілок Луганської області та міжнародних гуманітарних організацій, співробітники соціальних закладів.

Ольга Лішик наголосила на важливості щоденної роботи соціальних працівників, від якої залежить добробут наших громадян.

Педагоги Луганщини на вістрі інновацій освіти

2 листопада педагоги Луганщини провели обласний форум «Інноваційно-освітній простір навчальних закладів: науково-практичні досягнення».

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Ткачова, ректор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірина Цимбал, представники педагогічних колективів навчальних закладів Луганщини, Львівщини та Тернопільщини, учасники та переможці Восьмого міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті – 2016».

Інформація про результати конкурсного добору на посаду директора комунальної установи «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва»

31 жовтня 2016 року у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулося друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора комунальної установи «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва».

У Луганській облдержадміністрації обговорили питання розвитку громадянського суспільства регіону

2 листопада заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц зустрівся з представниками Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні для обговорення найбільш важливих питань сьогодення області.

 

Зокрема, гості запевнили, що головними напрямами діяльності організації є моніторинг економічного, соціально-політичного стану області та розвитку та підтримка розвитку громадянського суспільства Луганщини.

 

Інтерактивна карта вирубки лісів - початок реальної реформи в лісовій галузі, - Тарас Кутовий

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий представив на засіданні Уряду інтерактивну карту вирубки лісів України. 

Пілотна область, на прикладі якої представлені принципи дослідження, – Закарпатська.

«На виконання доручення Прем’єр-міністра був проведений моніторинг стану використання лісів. На території Закарпатської області результати моніторингу вражають – третина вирубок незаконна», - повідомив Тарас Кутовий.

На Луганщині СБУ знешкодила міжрегіональну злочинну групу, яка збувала наркотики поблизу лінії розмежування

У Луганській області СБУ при процесуальному керівництві прокуратури припинила діяльність міжрегіональної злочинної групи, яка протягом тривалого часу збувала наркотики у населених пунктах на лінії розмежування.

Педагоги Сватівщини радо вітають своїх західноукраїнських колег

24 жовтня до Луганської області майже на місяць завітали освітяни з Тернопільщини та Львівщини. Цей приїзд відбувся в рамках реалізації Угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво за Всеукраїнським проектом «Змінимо країну разом». А велика група педагогів з Луганщини на цей час перебуває на Львівщині та Тернопільщині.

В облдержадміністрації визначили перелік земельних ділянок державної власності на земельні торги 2016 року

Під головування заступника голови облдержадміністрації Володимира Гуца відбулося чергове засідання робочої групи з визначення земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами, права на які виставляються на земельні торги.

Склад групи був затверджений раніше розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

Під час засідання розглядалися питання щодо визначення переліку зазначених ділянок, права на які можливо виставити на земельні торги у 2016 році.

«Я на боці гірняків», – Юрій Гарбуз щодо реформи вугільної промисловості України

1 листопада 2016 року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної  військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у нараді в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, присвяченій обговоренню проекту Концепції реформування вугільної промисловості. До участі у нараді під головуванням профільного Міністра Ігоря Насалика були запрошені народні депутати України, керівники Луганської, Донецької, Львівської та Волинської облдержадміністрацій, директори шахт, представники профспілкових організацій гірняків, працівники Міненерговугілля.

Новини АТО: кількість обстрілів позицій українських воїнів дещо знизилася

Минулої доби російсько-терористичні війська три рази відкривали вогонь у напрямку позицій сил АТО.

Вдень з використанням СПГ та 152-мм гармати бойовики били у напрямку сел Лопаскине та Кримське Новоайдарського району.

Після півночі зі стрілецької зброї обстрілювалися  позиції наших захисників поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району.

Воїни сил АТО на провокації не піддалися та вогонь у відповідь не відкривали. На щастя, поранених і загиблих не має.