Архів новин

03 ноября 2016

Етнічні німці Луганщини вшанували пам’ять жертв насильницької депортації

У Сєвєродонецькому міському палаці культури відбувся захід, присвячений вшануванню пам’яті жертв насильницької депортації етнічних німців, котра  розпочалася у 1941 році. Захід відбувся за участі представників громадської організації «Товариство німців Лисичанська» за сприянням управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації.

75-тій річниці цієї сумної та драматичної події присвячено літературно-музична композиція «Палаючі свічки пам’яті» та показ документального фільму «Мы не чужие».

Лікарі області вчаться боротися з проявами корупції на місцях

3 листопада заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у антикорупційному регіональному правовому всеобучі серед медичних працівників «Лікування головної хвороби суспільства та держави, через антикорупційний всеобуч!»

У заході також взяли участь керівники правоохоронних структур та юстиції Луганщини, громадські активісти та керівники медичних та фармакологічних закладів регіону.

На Луганщині СБУ ліквідувала канал контрабанди до України заборонених стероїдних препаратів

У Луганській області співробітники СБУ та прокуратури ліквідували канал контрабандного постачання до України заборонених анаболічних стероїдів та викрили його організатора.

У Сєвєродонецьку відбувся дводенний Східноукраїнський форум «Відновлення через діалог»

Його організатором виступив Координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба за підтримки Луганської обласної державної адміністрації.

Основною метою цьогорічного форуму, який став вже третім, є – визначення та обговорення ключових викликів і потреб регіону у сфері розвитку місцевих громад та розбудови громадянського суспільства.  

До роботи форуму долучилися представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних, громадських та благодійних організацій, керівники бізнес-кіл. Луганську облдержадміністрацію представляла заступник голови Ольга Лішик.

Роман Власенко і Ґернот Ерлер домовились про співробіництво

2 листопада Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко разом із заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик зустрілися з делегацією Федерального уряду Німеччини – паном Ґернотом Ерлером, спеціальним представником Федерального уряду Німеччини з питань головування в ОБСЄ та паном Крістофом Каміссеком, особистим секретарем спеціального представника з питань головування в ОБСЄ Федерального міністерства закордонних справ Німіеччини. 

Декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Власенка Р.Г.

Декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Власенка Р.Г.

З декларацією можна ознайомитися за посиланням

На Луганщині затримано контрабандистів

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив, що 2 листопада у рамках спільної спеціальної операції «Кордон-2016» прикордонний патруль Луганського прикордонного загону разом із представниками Національної гвардії України затримали чотирьох громадян України, які незаконно переправляли через державний кордон заморожену м’ясну продукцію.

Молодь Луганщини має змогу долучитися до конкурсу з головним призом у 10000 доларів США

За підтримки Міністерства молоді та спорту України Благодійний Фонд «Інститут громадянської освіти та суспільних програм» у партнерстві з американським університетом Delaware проводить Diamond Challenge for High School Entrepreneurs USA.

Мета конкурсу – надати можливість молоді розвивати свій підприємницький хист, сформувати комплексне розуміння фінансової діяльності та цінності грошових коштів, а також сприяти цілеспрямований молодіжній підприємницькій діяльності.

Луганське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відшкодував 2,38 млн. грн 231 особі за 20 місяців роботи на підконтрольній українській владі території

З липня 2014 року Луганське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, було вимушене припинити свою діяльність у Луганську.

У Луганській області тривають осінньо-польові роботи

Станом на 2 листопада сільськогосподарські підприємства області завершили сівбу озимини під урожай 2017 року. Усього посіяно 235,9 тис. га озимих культур на зерно (97 %), у тому числі 230,3 тис. га озимої пшениці, 1,72 тис. га жита, 2,9 тис. га ячменю. Крім того, посіяно 5,4 тис. га озимого ріпаку (150 %).

 

Новини АТО: на Луганщині зафіксовано бойове зіткнення

Ввечері минулої доби поблизу села Новозванівка Попаснянського району бойовики спровокували бойове зіткнення із застосуванням автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Ворожа диверсійно-розвідувальна група у кількості до 10 осіб намагалася прорватися через наші бойові позиції. Після півгодини збройного протистояння, українським воїнам вдалося подавити вогневі точки ворога та змусити окупантів відступити. При цьому, дії наших воїнів були дуже успішними, адже диверсанти унесли із собою мінімум трьох постраждалих поплічників.