Архів новин

09 ноября 2016

Юрій Гарбуз: один день під обстрілами вартий більшого, ніж сотка землі

9 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян.

Зокрема, працівники Лисичанського тролейбусного управління звернулися до очільника області у зв’язку з невиплатою заробітної платні з 2014 року. Під цим документом підписалися 43 особи, які за два роки мали би отримати 348 тис. грн заробітної платні та 1,7 млн грн виплат з Пенсійного фонду України. Власники цього підприємства перереєстрували його, залишивши борги на балансі ліквідованої установи.

Прем’єр-міністр: З 1 січня почнеться процес зменшення цін на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та астми

Уряд встановлює систему референтного ціноутворення на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, що забезпечить зниження цін на лікарські засоби в Україні з 1 січня 2017 року. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

На Луганщині з’явилася ще одна об’єднана територіальна громада

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання експертної групи з питань підтримки місцевого самоврядування та добровільного об’єднання територіальних громад області, яку було затверджено розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза 13 вересня 2016 року.

Луганщина долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

Сьогодні, 9 листопада, у Сєвєродонецьку в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, присвячений Дню української писемності та мови.

Володимир Гройсман: Уряд готує першу хвилю дерегуляції господарської діяльності

 

Уряд готує першу хвилю дерегуляції господарської діяльності і має намір вжити заходів по відношенню до тих структур, які «п’ють кров» з українського бізнесу. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок під час наради щодо дерегуляції господарської діяльності та покращення бізнес-клімату.

Відкриваючи нараду, Володимир Гройсман зазначив, що реальна дерегуляція потрібна для викорінення тих речей, які заважають розвитку підприємництва, національної економіки.

«Гарячі» питання формування тарифів та надання субсидій обговорили на засіданні громадської ради при облдержадміністрації

З метою роз’яснення принципів формування тарифів на житлово-комунальні послуги, урядових заходів із спрощення порядку надання населенню субсидій 8 листопада відбулося чергове засідання громадської ради при облдержадміністрації за участю першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка.

Там, де говорять музи, – гармати мовчать

Сьогодні в Україні відзначають прекрасне свято –  Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Це свято тих, хто щоденно плекає українську культуру, національні традиції та звичаї. Вони по-справжньому подвижники своєї праці: незважаючи ні на що, зберігають та поповнюють скарбницю національної духовності, культурних надбань минулого та сучасності.

Новини АТО: на Луганщині бойовики продовжують застосовувати заборонену зброю

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 16 разів відкривали вогонь у напрямку населених пунктів Луганської області.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району шість разів вівся обстріл з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних типів, та БМП. А на околицях міста Попасна ворог застосував самохідні артилерійські установки калібром 122-мм.

 

У той же час у напрямку села Кримське Новоайдарського району використовувалися 120-мм та 82-мм міномети.