Архів новин

10 ноября 2016

У Кремінній відбувся Кубок Луганської області з класичного пауерліфтингу

Днями до міста Кремінна з’їхалися представники з різних міст та районів області, щоб визначити переможця Кубку області з класичного пауерліфтингу, присвяченого пам’яті Темура Юлдашева. У змаганнях взяли участь понад 60 спортсменів з Рубіжного, Сєвєродонецька, Попасної, Біловодська, Старобільська.

 

Привітали учасників змагань начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов та президент Федерації пауерліфтингу Луганської області Сергій Галій.

В облдержадміністрації обговорили питання будівництва житла для переселенців із залученням іноземних банків

10 листопада перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками Німецького консалтингового агентства «Joyn-Coop».

Представники агентства Ліна Гош та Крістоф Ренкен за дорученням Німецького державного банку KfW проводять попереднє дослідження щодо можливості фінансової підтримки будівництва або відновлення житла для внутрішньо переміщених осіб у Луганській області.

Під час зустрічі обговорювалися можливості та перспективи впровадження програми поліпшення житлових умов для переміщених осіб.

Юрій Гарбуз: вітаю рішення Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо відкриття до 23 листопада КПВВ «Золоте»

За підсумками роботи підгрупи з безпеки у рамках Трьохсторонньої контактної групи у Мінську прийнято рішення щодо відкрити КПВВ Золоте до 23 листопада.

 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації привітав позитивне вирішення цього питання, яке довго очікували жителі області, що проживають по обидві боки лінії розмежування. На сьогодні у нас немає транспортного сполучення з тимчасово окупованою територією Луганщини.

 

Президент підписав закони, які посилюють соціальний захист родин героїв АТО

Глава держави підписав закони, спрямовані на встановлення соціальної справедливості та врегульовують питання призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок безпосередньої участі в антитерористичній операції чи забезпечували її проведення, а також членам їх сімей та родинам загиблих.

У Державному архіві Луганської області зберігається 7437 документів Національного архівного фонду

В облдержадміністрації відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська, керівники структурних підрозділів ОДА, апаратів райдержадміністрацій та архівних установ області.

 

На Луганщині в результаті ворожого обстрілу пошкоджено два житлових будинка

10 листопада у результаті ворожого масованого обстрілу зі 120-мм мінометів пошкоджено дах, стіни та вікна двох житлових будинків у селі Троїцькому Попаснянському районі.

На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав.

Наразі на місті події працюють співробітники оперативно-слідчої групи Національної поліції в Луганській області, представники Луганської облдержадміністрації та військово-цивільної адміністрації сіл Троїцьке та Новозванівка.

На Луганщині відновлено роботу ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації

Відбулася робоча зустріч керівників вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик та директором Департаменту освіти і науки ОДА Юрієм Стецюком.

 

Під час зустрічі розглянуті підсумки вступної кампанії до вищів області в 2016 році та відновлення роботи ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

 

Юрій Гарбуз привітав наших спортсменів з тріумфом на Чемпіонаті світу з гирьового спорту

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз запросив на прийом збірну команду Луганщини з гирьового спорту, яка нещодавно повернулася зі світової першості в італійському Турині.

Наші спортсмени вибороли 8 медалей і встановили новий світовий рекорд у дисципліні поштовх з довгим циклом. Очільник області нагородив тренера Валерія Суркіса та його підопічних Ірину Григоренко, Богдана Доценка, Олександра Касяненка та Марію Лук’янцеву Листами подяки Луганської облдержадміністрації.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 14 разів обстрілювали позиції сил АТО вздовж всієї лінії розмежування.

Так, на попаснянському напрямку вогонь відкривався вісім разів. Зокрема, по позиціях наших захисників поблизу смт Новотошківське та сіл Новозванівка і Новоолександрівка ворог застосовував 82-мм міномети, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних типів, БТР та стрілецьку зброю.