Архів новин

11 ноября 2016

Уряд зобов’язав надавачів комунальних послуг перерахувати незаконно виставлені субсидіантам борги

Постачальники житлово-комунальних послуг повинні здійснити перерахунок платежів за жовтень у разі, якщо громадянам - одержувачам житлових субсидій надійшли платіжки із заборгованістю за тепло, газ чи електроенергію у разі використання цих енергоносіїв для опалення за минулий опалювальний період. До цього їх зобов’язує постанова Кабінету Міністрів України, ухвалена на засіданні Уряду.

В облдержадміністрації обговорили підсумки оздоровчої кампанії

11 листопада в облдержадміністрації відбулася нарада з питань підведення підсумків літньої оздоровчої кампанії 2016 року та визначення завдань на наступний рік. Участь у її роботі взяли заступник голови ОДА Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук, керівники райдержадміністрацій та представники міських рад.

Продовжується співпраця Луганської облдержадміністрації з ПРООН

11 листопада перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками Програми розвитку ООН в Україні.

Юрій Гарбуз зустрівся з тернопільськими та львівськими освітянами

11 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з вчителями із Тернопільщини та Львівщини.

МОН: Освітяни, студенти та науковці можуть пройти безкоштовні курси англійської мови за інноваційною технологією

Міністерство освіти і науки України та Соціальний проект «Lingva.Skills» пропонують освітянам, студентам та науковцям пройти безкоштовні курси англійської мови за інноваційною технологією. 

3 листопада 2016 р. в Укрінформі відбулась прес-конференція, на якій була презентована он-лайн платформа з вивчення іноземних мов - «Lingva.Skills». За словами авторів проекту, специфіка запропонованої методики полягає в активному використанні мови та постійному тренуванні як вже засвоєного раніше матеріалу, так і нового з урахуванням психологічних аспектів навчання. 

У Сєвєродонецьку тривають ремонтні роботи Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру

На цей час облаштовується будівля театру. Зокрема, завершено улаштування піщаної основи та залито бетоном горизонтальна ділянка сцени, зроблено бетонна основа під підлогу в залі для глядачів, закладені дверні і інші пройми глядацького залу та фойє (частково).

Також проводиться планування фронтальної частини подвір’я, розпочато відновлювання огорожі біля фонтану. Укріплюються та утеплюються стіни, відновлюється ліпнина, ведеться заміна покрівлі на прибудовах театру та комунікацій в будівлі театру.

Увага! 13 листопада на Луганщині очікується погіршення погодних умов

13 листопада активний циклон зумовить складні погодні умови: у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. У Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях – дощ з переходом в мокрий сніг, місцями сильні опади, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Юрій Гарбуз: Ми готові до відкриття КПВВ «Золоте»

11 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду щодо вирішення проблемних питань з відкриття контрольного пункту пропуску в’їзду-виїзду через лінію розмежування сторін «Золоте».

В обговоренні взяли участь його заступник Юрій Клименко, керівники структурних підрозділів ОДА, правоохоронних, контролюючих органів, фіскальної служби, ОТУ «Луганськ», Луганського прикордонного загону та Попаснянськой райдержадміністрації.

Під час навчань наші рятівники показали високий рівень підготовки

Днями на Луганщині відбулися практичні навчання з особовим складом Новоайдарської державної пожежно-рятувальної частини № 25 ГУ ДСНС України у Луганській області за темою: «Гасіння пожеж у навчальних закладах».

Участь у цих заходах взяв заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Понад півмільйона українських родин отримали грошову допомогу від Уряду на придбання твердого палива

Уряд додатково виділив понад 359 мільйонів гривень допомоги населенню на закупівлю твердого палива та скрапленого газу. Це рішення прийняли урядовці на засіданні Кабінету Міністрів України 9 листопада.

Це означає, що більш ніж півмільйона українських родин, які проживають у сільській місцевості і для опалення житла не використовують природний газ або інші види опалення – централізоване або електричне, мають змогу скористатися урядовою допомогою й закупити тверде паливо, щоб належним чином підготуватися до зими.

Новини АТО: ситуація на лінії розмежування залишається напруженою

Протягом минулої доби та після півночі ворог вісім разів порушував «режим тиші».

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу міста Щастя та села Кримське Новоайдарського району російсько-терористичні війська тричі застосовували протитанкові гранатомети, снайперську та стрілецьку зброю.

У той же час з 82-мм мінометів вівся обстріл у напрямку села Новозванівка Попаснянського району.

А згодом, бойовики з підствольних гранатометів, стрілецької та снайперської зброї чотири рази відкривали вогонь у напрямку сил АТО поблизу смт Станиця Луганська.