Архів новин

14 ноября 2016

Любов Басова стала чемпіонкою світу з велотреку

У нідерландському місті Апелдорн завершився другий етап Кубку світу з велосипедного спорту (трек).

На престижному старті виступала представниця Луганщини Любов Басова, яка у змаганнях серед жінок в дисципліні кейрін стала чемпіонкою, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Загалом зі змагань національна збірна привезла 3 медалі: два золота та срібло.

Зазначимо, наступний етап Кубку світу з велотреку відбудеться 17-19 лютого 2017 року в місті Калі (Колумбія).

Вітаємо нашу спортсменку!

Викрито незаконне АТП, яке здійснювало пасажирські перевезення вздовж лінії розмежування

Співробітники спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» у місті Попасна виявили незаконне автотранспортне підприємство, яке забезпечувало пасажирські автоперевезення вздовж лінії розмежування з окупованими територіями Луганщини.

Про це повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Під час проведення перевірки встановлено, що послуги з перевезення пасажирів здійснювалися з порушеннями порядку провадження господарської діяльності, а саме, без державної реєстрації суб’єктом господарювання, або без відповідної ліцензії.

Діти з Луганщини, які мешкають вздовж лінії розмежування, відправилися на відпочинок в дитячий центр «Молода гвардія»

З 13 листопада до 3 грудня 2016 року в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» триватиме ХІІ оздоровча зміна «Наш вибір – європейська Україна».

144 дитини з Луганської області відправилися до центру для участі в цій зміні. Серед них 120 – це діти, які проживають в населених пунктах Новоайдарського, Попаснянського та Станично-Луганського районів, розташованих вздовж лінії розмежування.

Діти з обмеженими фізичними можливостями зі Сходу України зустрілися з футболістами національної збірної

Зустріч з улюбленими спортсменами відбулась у Києві минулого тижня в рамках соціального проекту «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE – Грай в гостях, грай всюди».

Проект має на меті підтримку вимушено переселених осіб, зокрема, дітей та юнацтва зі Сходу України.

Так, з футболістами збірної команди України зустрілися понад 20 дітей віком від 7 років з Луганської та Донецької областей.

Малеча мала змогу поспілкуватися з гравцями, отримати автографи та побувати на тренуванні збірної, що відбувалося на полі НСК «Олімпійський».

Президент закликав керівництво «Ощадбанку» скасувати рішення про стягнення комісії за оплату комунальних послуг

Президент Петро Порошенко надіслав листа Голові правління публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» Андрію Пишному, в якому звернувся до керівництва банку невідкладно переглянути ухвалене рішення.

Глава держави зазначив, що керівництвом публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» прийнято рішення щодо встановлення з 1 грудня 2016 року комісійної винагороди за оплату комунальних послуг.

Президент наголосив на необхідності невідкладно вжити заходів для опрацювання питання щодо скасування зазначеного рішення.

Обговорено розроблення Регіональної програми модернізації систем теплопостачання області на 2017-2020 роки

14 листопада заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання робочої групи з розгляду питань щодо сталого та якісного теплозабезпечення споживачів Луганської області, яка створена  розпорядженням Юрія Гарбуза 26 травня поточного року.

У засіданні взяли участь представники департаментів облдержадміністрації,    підприємств теплопостачання області, спеціалістів ТОВ «Центр муніципальної та промислової енергетики» м. Київ.

Бібліотекарі Луганщини взяли участь у Всеукраїнській акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Понад двох тижнів бібліотекарі Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М.Горького подорожували західними регіонами нашої країни у волонтерському агітпотязі «Труханівська Січ».

Вони відвідали дев’ять областей Західної України із зупинкою в 13 містах. 

Потяг зібрав 150 активістів із різних куточків Луганської та Донецької областей, серед яких студенти, творчі колективи, представники різних громадських організацій. 20 жовтня вони відправився з залізничного вокзалу Києва. Мета акції – не розваги та відпочинок, а об’єднання всіх навколо любові до України.

Обсяг реалізованої промпродукції області за січень-вересень становив 25700,2 млн грн

За даними Державної служби статистики України обсяг реалізованої промислової продукції на території області, підконтрольній українській владі,  за січень-вересень 2016 року становив 25700,2 млн грн, що у порівнянні з відповідним періодом 2015 року на 9893,1 млн грн більше.

Підприємства-імпортери Луганщини за 10 місяців перерахували понад 1 млрд грн до Державного бюджету України

За січень-серпень 2016 року обсяги експорту та імпорту товарів Луганської області становили 551,4 млн дол. США,  що на 269,7 млн дол. США більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Експорт за вісім місяців становив 305,5 млн дол. США, що на 208,3 млн дол. США більше, ніж у минулому році.

Імпорт за цей період становив 245,9 млн дол. США і, порівняно з відповідним періодом 2015 року, збільшився на 61,5 млн дол. США.

Позитивне сальдо за січень-серпень – 59,6 млн дол. США (січень-серпень 2015 року – від’ємне 87,3 млн дол. США).

Новини АТО: позиції сил АТО накривалися вогнем із забороненої зброї

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 8 разів обстрілювали розташування українських захисників вздовж усієї лінії розмежування.

Найбільша активність бойовиків зафіксована в районі села Кримське Новоайдарського району: вогонь відкривався 5 разів. Так, вранці обстріли тривали більше години. При цьому, застосовувалося озброєння БМП, протитанкові ракетні комплекси, зенітні установки, міномети 120-го і 82-го калібрів, гранатомети різних типів, стрілецька зброю.  Також працював ворожий снайпер.