Архів новин

16 ноября 2016

Підприємства зв’язку Луганщини діють та розвиваються

Послуги поштового зв’язку на контрольованій українською владою частині Луганської області надають 324 відділення поштового зв’язку. Серед яких 97 – міських, 220 – сільських та 7 – пересувних відділень, які обслуговують майже 1500 поштовиків, в тому числі понад 600 листонош.

Пауерліфтер з Луганщини – срібний призер чемпіонату Світу

Наш спортсмен Микола Бараннік на світовій першості з пауерліфтингу, яка проходить у США (місто Орландо) став другим за сумою триборства.

Так, у ваговій категорії до 74 кг спортсмен показав результат 837.5 кг у сумі триборства. Крім цього, в окремих справах Микола став першим у жимі лежачі з результатом 232,5 кг, що є рекордом України та другим у присіді з результатом 315 кг.

Вітаємо нашого спортсмена та його тренерів Андрія Урабана та Віктора Урбана!

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик відвідав ВП «Шахта «Гірська» ДП «Первомайськвугілля»

Сьогодні  16 листопада Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик відвідав ВП «Шахта «Гірська» ДП «Первомайськвугілля», де зустрівся з трудовим колективом підприємства.
У зустрічі також узяв участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Володимр Гуц.
На зустрічі були обговоренні питання щодо заборгованості з заробітної плати та подальшої долі підприємства.

В облдержадміністрації вшановували працівників радіо, телебачення та зв’язку з нагоди їх професійного свята

На захід зібралися керівники телерадіоорганізацій, підприємств зв’язку області, а також кращі працівники цієї сфери.

В обласній бібліотеці імені О.М. Горького відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови

Поетичні читання, щире спілкування, спільне написання радіодиктанту –  так бібліотекарі Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. М. Горького відсвяткували День української писемності та мови.

Філія НТКУ «Луганська регіональна дирекція» – телеканал ЛОТ – на шляху відродження

Нещодавно найпотужніша в Україні регіональна державна телерадіокомпанія, яка мала  покриття сигналом 92 % території області, 18 ліцензій на мовлення, 25 власних медіа-проектів та цілком втратила свою матеріально-технічну базу та значну частину кадрового потенціалу, поступово відновлюється на підконтрольній Україні території області.

У літку 2015 року Луганська обласна телекомпанія (ЛОТ) відновила мовлення з Сєвєродонецька.

На часі впровадження цифрового мовлення

Луганська філія концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення транслює програми телебачення та радіомовлення на території області с 1958 року. До початку російської агресії входила до трійки найпотужніших аналогічних підприємств України.

Сьогодні мовлення здійснюється з двох потужних радіотелевізійних станцій у Старобільську та Лисичанську та 13-ти малопотужних (100 Вт) телевізійних станцій, шести мікроретрансляторів, розташованих у всіх районах області. Працюють 60 аналогових, 22 – цифрових та 29 ФМ - передавача.

На підконтрольній українській владі території області здійснюють мовлення 24 телерадіоорганізації

На цей час працюють п’ять 5 ефірних мовників: Регіональна філія НТКУ «Луганська регіональна дирекція» – відновила роботу у травні 2015 року, ТОВ Незалежна телерадіокомпанія «ІРТА» – працює з липня 2014 року, ТОВ «Телекомпанія «СТВ» (м. Сєвєродонецьк), ТОВ «Телерадіокомпанія «Акцент» (м. Лисичанськ), ТОВ «Телерадіокомпанія «Енергія» (м. Щастя);

А ще 11 провайдерів програмної послуги, 10 регіональних редакцій проводового мовлення, 3 FM-радіомовлення, 2 оператори цифрового кабельного телебачення.

На тимчасово окупованій території області залишилися 44 телерадіоорганізації.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня працівників радіо, телебачення і зв’язку

Від щирого серця вітаю вас із вашим  професійним святом!

Телебачення, радіо, електронні засоби зв’язку - це не лише незмінні атрибути сучасного життя, але і могутній чинник економічних,  культурних і політичних перетворень у суспільстві. Сьогодні, в умовах інформаційної війни, саме від вас залежить наша перемога у боротьбі за свідомість та душі наших громадян по той бік лінії розмежування.

Новини АТО: обстріли з боку російсько-терористичних військ не вщухають

Протягом минулої доби зафіксовано шість ворожих обстрілів, окупанти продовжують вдаватися до різного роду провокацій біля лінії розмежування.

Під вогнем вкотре опинився попаснянський напрямок.

Тричі окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібра по селу Новозванівка.

Біля сіла Новоолександрівка «режим тиші» порушувався двічі: використовувалися  міномети 82-го калібра, гранатомети та великокаліберні кулемети.

А по позиціях сил АТО неподалік села Мала Катериновка противник вів прицільний вогонь із стрілецької зброї.